Strach ne, respekt ano. Slot se před bitvou evropských gigantů na San Siru nebojí

17.09., 15:46
Aktuality
Arne Slot (© AFP)

První hrací den nového ročníku Ligy mistrů nabídne v Miláně střetnutí velkých evropských značek. Liverpool přijede na půdu AC. Trenér hostů Arne Slot (45) neskrývá před soupeřem respekt, ale zastrašit se střetem gigantů nenechá.

Transformace Liverpoolu po konci éry Jürgena Kloppa se zdála být bezproblémová, tým zahájil sezonu třemi ligovými výhrami bez inkasované branky. Nyní se však snaží zapomenout na překvapivou sobotní prohru s Nottinghamem na Anfield Road.

V cestě za sedmou trofejí LM stojí Reds jako první sedminásobný vítěz Milán. AC se v Serii A nenachází v nejlepší formě a s pěti body ze čtyř zápasů se nachází v polovině tabulky. Svěřenci Paula Fonsecy však zůstávají nebezpečným soupeřem.

"Myslím, že žádný manažer se nebojí hrát proti jinému týmu, ale my máme před AC velký respekt. Mají kvalitu, nebojíme se jich, ale respektujeme všechny jejich hráče. Ukázali, že jsou v dobré formě, v sobotu vyhráli 4:0. Dařilo se jim. Nicméně strach není to slovo, které bych použil. Máme před nimi velký respekt," řekl Slot novinářům před úterním zápasem.

Na kultovním stadionu San Siro se uskuteční repríza finále z roku 2007. Nová posila Liverpoolu Federico Chiesa si v domácím prostředí pravděpodobně nezahraje. Italský reprezentant za klub z Merseyside ještě nehrál, přišel na konci přestupového období z Juventusu. Ve výpravě Liverpoolu ale nechybí.

"Přivádím kvalitní hráče a věřím, že on je jedním z nich. Spojuje kvalitu s pracovitostí a zapadá do klubové kultury, přináší také univerzálnost na několik pozic. Bude s námi poprvé a bylo by velkým překvapením, kdyby nastoupil. Ale pokud ho budeme potřebovat, nějakou minutu dostane," řekl nizozemský trenér.

Brazilský brankář Alisson Becker se těší, že si opět zahraje v Lize mistrů, protože klub se do soutěže vrací po sezoně, během níž došel až do čtvrtfinále Evropské ligy, v němž vypadl s pozdějším vítězem soutěže Atalantou.

"Hrát Ligu mistrů je jedním z důvodů, proč jsem přišel do Evropy. Nebýt v ní během minulou sezonu bylo opravdu těžké. Jsme tu znovu, kvalifikovali jsme se z těžké Premier League," řekl brankář, který pomohl Liverpoolu získat trofej v LM v roce 2019.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pepe1911

Liverpool je totálně zesměšní

Reagovat
BůhAnfieldu

Jo, tipuju to tak 1:3. Jeden gól dá Virgil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele