Střelecká forma v Olomouci vynesla Klimentovi návrat do reprezentace. Albánii musíme porazit, nabádá

Dnes, 13:41
Aktuality
Jan Kliment je nejlepším střelcem Chance Ligy. (© Sigma Olomouc)

Jan Kliment se po sedmi letech vrátil do české reprezentace. Jednatřicetiletý útočník po letním příchodu do Olomouce z Plzně zatím suverénně kraluje tabulce ligových kanonýrů a byl sám zvědavý, zda mu to vynese pozvánku do národního mužstva. V nahrávce pro média od FAČR také uvedl, že by český celek měl zvládnout páteční domácí zápas Ligy národů proti Albánii.

Kliment si dosud za národní A-tým připsal pět startů v roce 2017. Zdálo se, že jeho reprezentační kariéra je uzavřena, po letním příchodu do Olomouce se ale v úvodu sezony dostal do skvělé formy a s devíti brankami vládne ligovým střelcům.

"Nevím, jestli jsem pozvánku do reprezentace vyloženě čekal. Ale mluvilo se o tom. Takže spíše jsem byl zvědavý a nechal jsem to na trenérech. Dopadlo to tak, že jsem jel na tenhle druhý (podzimní) sraz, takže super," uvedl Kliment.

Do reprezentace před sedmi lety nakoukl za trenéra Karla Jarolíma, nyní vede mužstvo Ivan Hašek. "Zatím tu vše vnímám pozitivně. Samozřejmě jsme tu teprve dva dny, takže moudřejší asi budu po tom týdnu, co tady budu. Ale zatím vše klape, je dobrá nálada, tréninky jsou v pohodě. Takže za mě super," řekl Kliment.

V posledních 14 dnech neměl ideální herní vytížení. V lize na Spartě chyběl kvůli trestu za žluté karty, poté v domácím poháru naskočil až jako střídající a o víkendu proti Bohemians 1905 byl už v deváté minutě vyloučen.

"Vytížení teď bylo takové střídavé. Nebylo to úplně optimální, ale myslím, že je to v pohodě. Cítím se dobře. Hlavně, že jsem zdravý a nic mě nebolí. Po této stránce je to super," uvedl Kliment, kterého v minulém angažmá v Plzni často trápily zdravotní potíže.

Na srazu nejčastěji tráví čas s bývalými spoluhráči z Viktorie, kterých je v aktuální nominaci pět. "Samozřejmě v těch reprezentacích se to lehce partičkuje. Já jsem s Plzeňákama samozřejmě, ještě před třemi měsíci jsem tam byl," podotkl Kliment.

S národním týmem se chystá na páteční třetí zápas skupiny B1 Ligy národů doma proti Albánii. V pondělí reprezentace uzavře říjnový program duelem proti Ukrajině v jejím azylu ve Vratislavi.

"Včera jsme měli video a nějaká cvičení, která jsou speciálně na Albánii. Jsou takoví drzí, zarputilí i technicky individuálně zdatní. Určitě to nebude lehký soupeř. Ale ukázali jsme si nějaká okénka a věci, jak bychom je mohli překonat. Myslím, že máme na to, abychom to zvládli," dodal Kliment.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Patacón

Omlouvám se za spam, ale par tejdnu zpatky jsem tady nekomu hazel svuj YT kanal, kde natacim fotbal/fanousky po svete a ted jsem aktualne byl v Maroku na zapase Raja Casablanca, coz spousta z vas urcite vi, ze je jedna z nejlepsich destinaci, co se tyce ultras, tak jsem si rikal, ze bych sem mohl hodit odkaz. Snad to nikoho nenasere

https://youtu.be/ILnslsyt9lM?si=pkgo_SREkRecfpBs

a samozrejme nesmi chybet: Kliment! Kliment! Kliment!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Lemond Laws

jestli nemáš herohero, tak mě to nezajímá

Reagovat
romeo351

Hezky

Reagovat
neyto

Reagovat
ACSeRw!n

10 000 km ? a to hrali venku? nebo proc nehrajou na tom obrim stadionu ? nebo tam hrajou jen, kdyz je derby s Wydadem ?

Reagovat
wyqinac

Super.

Muzes to zkusit poslat na twitter/instagram klukum, co delas podcast za carou (https://x.com/za_carou / https://www.instagram.com/za_carou/). Vzdycky jsou za takovej content radi a myslim, ze te klidne i presdili. Dik za nahled do Maroka, ta atmosfera tam vypada super

Reagovat
Acquanni

Takový content není spam Je to zajímavý a máš to i dost slušně zpracovaný, co jsem kouknul předtím na nějaké video Jen sdílej novinky, mezi odběry na YT to přehlédnu lehce

Reagovat
Csaplárova past

Běžte s tou Albánií už do prdele

Reagovat
7kaka7

Uvidíme jak moc nasral Kliment fotbalového boha tou vypočítavou žlutou proti Dukle (aby v životní formě odbyl stopku proti Spartě ), hned další zápas červená + možný distanc, Hašek mu je schopen dát 15 min dohromady za celý sraz, a ještě na křídle a životní forma může být fuč...

Reagovat
dave30

Jj, červená na Spartu byla asi jasná. Ovšem ten borec z Bohemky, co po něm šel od první minuty... To mi nikdo neříkejte, že to nebylo takticky nachystáno. Na druhou stranu, on se na to musí nachystat, že takto po něm půjdou.

Reagovat
oli9

Tak doufám, že si zahraje.. Formu na solidní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele