Svitková je zpátky ve Slavii, Chelsea hráčku zapůjčila na hostování

05.02., 11:14, aktualizováno 05.02., 16:10
Aktuality
Kateřina Svitková (© SK Slavia Praha)

Česká reprezentantka Kateřina Svitková se po třech a půl letech vrátila do Slavie. V pražském klubu bude sedmadvacetiletá záložnice v jarní části sezony hostovat z Chelsea. Slavia o tom informovala na webových stránkách.

Čtyřnásobná nejlepší česká fotbalistka roku ze Slavie přestoupila v červenci 2020 do West Hamu, který o dva roky později vyměnila za jiný londýnský celek Chelsea. S "Blues" vyhrála anglický titul a domácí pohár. Kariéru Svitkové v Anglii ale výrazně ovlivnila zranění a operace kolena.

"Znám tady každého i ligu. Myslím si, že to je z mé strany nejlepší řešení, jak se znovu dostat na úroveň, kde jsem byla a kde jsem skončila. Ale tam to nechci jen nechat. Chci opravdu pomoct týmu, holkám, ať už na hřišti, tak i mimo něj. Doufám, že se to povede," řekla Svitková.

"S Kateřinou přichází nejen talent, ale i zkušenosti z jednoho z nejlepších fotbalových klubů na světě. Věříme, že se stane vzorem i pro naše mladé hráčky, které sní o podobné kariéře. Klubové ambice jsou jasné - chceme vyhrávat a dosahovat vynikajících výsledků na všech frontách," uvedl člen představenstva Slavie Daniel Konrád.

Svitková přišla do Slavie v roce 2013 z Plzně. S vršovickým týmem získala čtyři tituly a ve 177 zápasech za něj nastřílela 188 gólů. V reprezentaci má bilanci 55 utkání a 25 branek.

"Na svůj start se těším strašně moc, protože soutěžní zápas jsem dlouho nehrála. Poločas loni v létě za reprezentaci a celý zápas jsem odehrála ještě rok předtím v srpnu, takže je to už rok a půl," uvedla Svitková. "Já jsem se vždycky chtěla vrátit do Slavie. Vím, že to je můj domov, a zažila jsem tady neskutečné chvíle, ať už štěstí, tak i samozřejmě smutku. A to všechno do fotbalu patří," dodala.

Autor: ČTK

Komentáře (55)

Přidat komentář
delfin

Eh, jak v tom videu "podkosila" tu brankařku.

Reagovat
kilobyte

Trochu divný tohle dávat do "promo" videa.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Naopak, ukázka toho, že k těm neskutečným ofenzivním číslům ještě přidává i defenzivní zaujetí.

Reagovat
kilobyte

Tak tam měli dát nějaký její defenzivní zákrok. Tohle je prasárna na stojnou nohu. Nic k chlubení.

Reagovat
Mass

Zas tak drsný to nebylo, tý brankářce se nic nestalo.

Reagovat
kilobyte

Je to faul minimálně na žlutou. To že se jí nic nestalo neznamená, že je ten zákrok k chlubení.

Reagovat
Sigma Olomouc

Monty?

Reagovat
jsemdement

o2 > Chelsea?

Reagovat
monty25

Katka ale bývá na Canal+.

Reagovat
GrimeBaller98

bohuzel

Reagovat
monty25

Pro Slavii samozřejmě paráda. Snad to hostování Katce pomůže, aby se po zranění rozehrála a už ji budeme moct vídat častěji na hřišti než ve studiu, což je dost důležité i pro repre.

Reagovat
Coutinho10

ikdyž ve studiu jí to šlo taky dobře

Reagovat
Fodbalysta

Slavia si jede tak trochu svoji hru v ženské lize.

Reagovat
Coutinho10

válec

Reagovat
ACSeRw!n

zeny titul SKS a muzi ACS a spokojenost je u vsech

Reagovat
Nieuwendyk

To je dobrej názor! Souhlasím!

Reagovat
Coutinho10

nn, ženy i můži SKS

a vy si můžete nechávat silvestrovský derby

Reagovat
Fodbalysta

To rozhodně, každopádně to už tak neatraktivní domácí soutěži žen moc neprospívá.

Reagovat
Coutinho10

je fakt, že jediný, co stojí za sledování je derby, takže to pravé poměřování přichází jedině na evropský scéně v LM, což je málo, ale i tam budou nějaký změny jako u mužů od další sezóny, takže zápasů tam bude více....jde jenom o to se dostávat každý rok a ideálně postupovat i do jara, ale to je zatím běh na dlouhou trať

Reagovat
Fodbalysta

Souhlasím. Byl jsem do letoška na dost zápasech Slovácka, protože tam hrála dobrá kamarádka a ostatní týmy jsou tam fakt jen do počtu. Slovácko teda nějakou kulturu fotbalu předvádí dlouhodobě, ale na "eSka" se nechytá.

Reagovat
Coutinho10

vím, že se několikrát dostaly do těch LM předkol, ale do základní skupiny bohužel ne, takže ještě tomu něco schází, ale třeba jestli bude víc těch evropských soutěží, tak bude šance i pro Slovácko se zlepšovat třeba v EL či EKL a ne, že jak pro Slovácko nebo Spartu, že vypadnutím v předkole končí kompletní evropská sezóna hned na začátku

Reagovat
Fodbalysta

Oni mají velkou výhodu, že je docela dost podporuje klub, což si myslím, že se o ostatních klubech říct nedá. Samozřejmě třeba takový stabilní člen Lokomotiva Brno asi může těžko čekat velkou podporu odněkud. Je to amatérský klub a Brno jako město s odřenýma ušima pošle něco do Zbrojovky.

Reagovat
Coutinho10

j to každopádně....je vidět, jakým týmům záleží nejenom na mládeži či ženách a kterým naopak ne

Reagovat
monty25

V Liberci se to za posledních pár let taky hodně zvedlo, minulou sezonu to byla se Slováckem bitva o 3. místo prakticky až do posledního kola. Mě mrzí, že se ženský fotbal nepodporuje víc v Plzni, tam by ten potenciál taky rozhodně byl. Potom by v budoucnu mohl jít nahoru Baník, u těch ostatních týmů se to asi bohužel očekávat nedá a ve 2. lize taky momentálně nevidím nikoho, kdo by mohl postoupit a hrát tu 1. ligu nějak stabilně.

Reagovat
Coutinho10

double by se měl podařit i bez ní jako v loňské sezóně...škoda, že tu nebyla spíš na podzim, kdyby byla fit, v LM by pomohla, ale i tak pro ní ideální, že bude mít větší herní vytížení a Slavia ještě větší kvalitu

Reagovat
Freedo

Ta čísla jsou fakt neskutečná, pokud to není překlep, i vzhledem k tomu, že hraje v záloze. 177/188 a v repre 2 zápasy na gól

Reagovat
Mass

Tak vždyť si tu naší ligu dávala jak Messi.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Taky lesba??

Reagovat
Mass

Reagovat
monty25

Využiju, že je tady zase jednou článek o ženském fotbale. Jak mě baví všechny podcasty s Gabčou, tak tenhle mě bavil nejvíc.

https://youtu.be/CwyTYCJQnds?si=nuMUdMJvAodKVF0r

A navážu na to tím, že si teď pustím zápas Rody Kerkrade.

https://twitter.com/RodaJCKerkrade/status/1754561304222679201

Reagovat
PlackaSKS

Kdyby sis mohl vybrat kdo bude tvůj první, byla by to svitkova nebo sejk?

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Mouser

Reagovat
8lampard8

Reagovat
kilobyte

Třeba by šel do sendviče.

Reagovat
Neon

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Lemond Laws

Kurva, Monty, jak dlouho musíme čekat na odpověd...

Reagovat
monty25

Já na ty Plackovo žvejky nereaguju ani na Twitteru, tak proč bych měl reagovat tady? Ani jsem už neměl chuť sem nic psát, když Roda včera rupla.

Reagovat
Lemond Laws

Mít zkaženou náladu, protože nějaký neznámý druholigový tým z Nizozemska prohrál? Neprožívej to tolik

Reagovat
monty25

Ty to máš jednoduchý, když nikomu nefandíš.

Reagovat
Lemond Laws

No ikdyby.. tak asi nervovat se kvůli 2.lize, kde hostuje můj oblibený hráč Na to už jsem asi sterej

Reagovat
kilobyte

Čím tě Sejk tak učaroval, že mu tolik fandíš?

Reagovat
monty25

Vrátím se k tomu, co jsem tady psal minule...

https://www.eurofotbal.cz/clanky/roda-se-dohodla-se-spartou-sejk-bude-hrat-druhou-nizozemskou-ligu-671203/#post14846835

Teď v tom podcastu Gabča říkala, že pokud by se Vaškovi v Nizozemsku dařilo a mohl tam zůstat i pro příští sezonu, tak už ji má jeden nizozemský klub taky v hledáčku.

Reagovat
kilobyte

Snad se chytí a někdo ho koupí, ale moc tomu nevěřím. Roda by asi musela postoupit, aby za něj dala zajímavou částku pro Spartu. Jinak ho asi nevezmou.

Reagovat
Nieuwendyk

Ale my ho zpátky už taky nechceme, není to dobrej kluk do kabiny a ani není moc bejk na hřišti teda jako. Mrzí mě to, ale co už

Reagovat
kilobyte

Sice ho úplně nechceme, ale zadarmo ho pouštět taky asi nebudeme.

Reagovat
Nieuwendyk

To je jasný

Mohl by ho koupit Monty ne? A pak ho doma obdivovat aj se Šlajskou.

Reagovat
Losinho

Zatím dva zápasy, jeden bod a zoufalý hodnocení v létě ho máš v Teplicích

Reagovat
monty25

První zápas jsem neviděl, ale co jsem koukal na highlighty, tak Roda měla obrovskou převahu, jenže nedala penaltu a spoustu dalších šancí. Taky jim neuznali gól kvůli ofsajdu, ale podle záznamu těsně byl. Vašek tam šel po 1. půli za Schmida, ten nedal třeba tohle...

https://twitter.com/klompie0817/status/1750965819557773649

Včera jsem se díval a výkon Rody celkově byl fakt špatný. Vašek hrál do 63. minuty a měl tam i dobrý věci (třeba ve 23. minutě jedno z mála nebezpečných zakončení Rody v celém zápase), podle mě patřil k lepším hráčům a střídali ho spíš proto, že potřebovali čerstvého útočníka při napadání. Bylo tam ale spoustu nepřesností (taky vlivem toho vichru, ve kterým se hrálo), hlavně ten gól jim Roda vyloženě darovala zbytečnou ztrátou na vlastní půlce a brankář měl tu střelu na ruce. Podle statistik měla Roda sice víc střel, ale strašně doplácela na tu nepřesnost. Když už se Jong AZ dostal dopředu, tak z toho dokázal vytvořit nebezpečnější situace. Na konci pak ještě Roda dohrávala o deseti.

Reagovat
Nieuwendyk

Tady o Vencu vůbec, ale vůbec nejde - jde o tu zmalovanou sešívku

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
doshcz

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele