Sylvinho zůstává trenérem Albánie, smlouvu prodloužil do konce roku 2025

24.07., 14:59
Aktuality
Sylvinho (© AFP)

Bývalý brazilský obránce Sylvinho zůstane trenérem Albánie až do konce roku 2025. Více než týden po skončení mistrovství Evropy, na kterém reprezentace balkánské země získala při teprve druhé účasti na velké akci jediný bod, národní svaz oznámil, že s padesátiletým koučem prodloužil smlouvu.

Sylvinho převzal tým v lednu 2023 a vyhrál s ním kvalifikační skupinu o postup na Euro před českou reprezentací. Na turnaji v Německu ale v těžké základní skupině uhráli Albánci remízu s Chorvatskem a prohráli s Italy (1:2) a pozdějšími šampiony ze Španělska (0:1).

Sylvinhovým úkolem teď bude probojovat se s týmem poprvé na mistrovství světa, nová smlouva mu vyprší po skončení bojů v kvalifikačních skupinách. "Po úspěchu v kvalifikaci na Euro je teď cílem historická účast na mistrovství světa 2026," uvedla federace. Před letošním Eurem si Albánie zahrála už jen závěrečný turnaj na ME v roce 2016 pod vedením italského kouče Gianniho de Biasiho.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Kéžby i my jsme měli více takových Silviňů.

Reagovat
milan78

je to sráč..., radši prohra o branku, než riskovat a vyrovnat

Reagovat
Rothbard

Mi řekněte, že když Albánie si může dovolit zahraničního trenéra, ještě známé jméno (aspoň co by hráč), tak proč si u nás hrajeme pořád na nějaké vlastenectví a nejdeme se podívat za hranice?

Jako i trenérský noname (žádný Guardiola, Ancelotti nebo Klopp prostě) by nebyl horší než všichni ti Haškové, Šilhaví atd.

Reagovat
pobody's nerfect

Asi albánské kabina není tak specifická jako česká

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
milan78

nejlíp se drancuje, rabuje, krade, když sou v tom zainteresovaní jen místní.., jak to dopadlo po 30 leté válce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele