Takhle za českou reprezentaci hrát nemůžeme, řekl kapitán Souček

07.09., 23:29
Aktuality
Tomáš Souček (© AFP)

Kapitán Tomáš Souček připustil, že v české reprezentaci asi ještě nezažil tak nepovedený zápas jako v Gruzii, kde jeho tým na úvod nového ročníku Ligy národů utrpěl nečekaný debakl 1:4. Podle devětadvacetiletého záložníka West Hamu je neakceptovatelné, aby národní mužstvo podávalo takové výkony. Scházela mu týmovost i odhodlání a některé chyby v defenzivně označil za žákovské.

"Měli jsme po zápase v šatně velké vysvětlování, že takhle za českou reprezentaci hrát prostě nemůžeme. Chyby se mohou udělat, mohou se dostat i hloupé góly. Ale nejvíc mě štve, že tam nebyla týmovost, odhodlání hrát za nároďák. Tohle když tam není, tak nejde mít úspěch," řekl novinářům Souček.

"Jeden z nejhorších zápasů v nároďáku, co jsem hrál. Možná i ten nejhorší. Jedna věc je výsledek, ale druhá věc je i odvedená hra. Dopředu tam nebylo absolutně nic, dozadu pak strašně moc chyb," uvedl Souček v rozhovoru pro ČT sport.

Gruzínci po půlhodině otevřeli skóre z penalty a v druhém poločase mezi 53. a 66. minutou přidali další tři branky. V závěru jen snížil Lukáš Kalvach. "Občas jsem měl pocit, že jsme se v nějakých situacích chovali jak žáčci. Gruzínci tak chodili do protiútoků, sami na bránu a dávali z toho góly," nechápal Souček, který má v reprezentaci na kontě 73 startů.

Zatímco v červnu na mistrovství Evropy jeho tým s Gruzií dominoval a pouze smolně jen remizoval 1:1, v Tbilisi byl lepší soupeř. "Chtěli jsme hrát podobně jako na Euru. Myslím, že tam jsme byli lepším týmem. Ale tentokrát nám to ukázali oni a byli jasně lepším týmem. My je za nějaký čas přivítáme doma a budeme jim to chtít určitě vrátit," plánoval Souček.

Mužstvo se po utkání zavřelo v kabině a výkon si vyříkávalo. "Měli jsme po zápase v kabině sice krátký, ale velký proslov. Pár z nás k tomu mělo co říct, v pár lidech jsme si řekli do celého týmu, jak je potřeba hrát za reprezentaci. Jedna věc je, že chyby se udělat můžou, ale druhá věc je nějaká zodpovědnost, odvést maximum pro tým, což je naše povinnost. Určitě si k tomu ještě budeme mít co říct více," uvedl Souček.

V úterý český tým v druhém zářijovém utkání přivítá Ukrajinu, která překvapivě v pražském azylu prohrála s Albánií. Liga národů je propojena s kvalifikací mistrovství světa, boj o šampionát v roce 2026 začne v březnu.

"Pořád věřím, že tým má na to postoupit na mistrovství světa. Ale určitě ne s takovými výkony, to bychom nemohli být ani v této skupině Ligy národů. Takhle by to nešlo. Za tři dny máme možnost se zlepšit, to je naše výhoda. Nás cíl je mistrovství světa, ale s tímto výkonem by to bylo hodně daleko," dodal Souček.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
O.Giroud

Stane se, ne každý den je Nedela

Reagovat
Profesor Ikebara

Kdybys radši držel hubu a něco hrál.

Reagovat
juveforever

Hneď mi nesedela výmena Šilhavý- Hašek. Chcelo bz to zahraničného trénera, ktorého má vačšina národních tímov

Reagovat
eder

Ideálně někoho z Turecka...

https://www.youtube.com/watch?v=-E7kcoOMCCo

Reagovat
Neutron

Hm, Nemci maju Nemca, Francuzi Francuza, Spanieli Spaniela, Anglicko Anglicana, Argentina Argentincana. V zahranici nemusi byt vzdy trava zelensia a ak ma byt dovodom prichodu trenera iba to, ze je zo zahranicia samozrejme volba Haseka bola cisty nezmysel…

Reagovat
Neutron

Pici tak Anglani uz maju Ira to je fuk, Taliani maju Taliana no…

Reagovat
Reggie

Ano, tebou jmenovaný státy mají své trenéry, ale tam to bude asi o tom, že ti trenéři nejsou na hovno. Což se bohužel o těch našich, až na pár výjimek, říct nedá. A Trpiš k repre prostě nepůjde, minimálně ne teď. Např. Gruzie, Slovensko nebo Albánie asi nemají svoje kvalitní, tak je tam Francouz, Ital a Brazilec. Dvě jmenované repre si s náma vytřely prdel a Slováci udělali postup ze skupiny a málem vyndali Anglii. O tomhle se nám může jenom zdát.

Reagovat
Neutron

No…minimalne o tom predchadzajucom trenerovi Anglicka sa da polemizovat jasne ked proste nemas z coho brat tak okej, a teda vasich trenerov zas tak nepoznam, ale zjavne, ked ste k repre hodili dinosaura ako Hasek tak velmi na vyber asi nemate, ak neratame Trpisa, ktory asi proste chce zostat tam kde aktualne je.

Reagovat
jenage

Už zase ty pohádky o tom, že bez Southgatea by vyhráli MS a dvě EURA.

Reagovat
Neutron

sprav me screenshot kde som toto napisal ty pohadka to si taky domyslavy bezne?

Reagovat
Beči

Zajdi si k doktorovi, očividně trpíš těžkými bludy.

Reagovat
Reggie

Reagovat
veikko

Zrovna Brazilci jsou asi nejhorší trenéři na světě, jen Sylvinho je výjimka.

Reagovat
Reggie

To se navzájem nevylučuje . Nemusí to být nutně Brazilec přece

Reagovat
veikko

Nn, jasně, jen jsem měl potřebu si do nich rýpnout

Reagovat
Reggie

jasný

Reagovat
didosh

Reagovat
Grupma

Vždyť Haškovi se vyčítá, že tu vůbec nebyl. On vlastně je zahraniční trenér. Tak co furt?

Reagovat
Sosi

Reagovat
didosh

Reagovat
Albe90

Nejhorší kapitán za 35 let..

Reagovat
delfin

Jakej bys mu dal trest, že něco takovýho řekl?

Reagovat
Greny

Za trest bych ho nenechal hrat, beztak by se postavil i tak do zakladu

Reagovat
delfin

Reagovat
TenHagIN

Nevím proč někdo nadává na Součka, ten hráč potřebuje trenéra který využije jeho přednosti a zakryje nedostatky, uměl to Trpišovsky, první roky u repre i Šilhavý, v Anglii to uměl Moyes a když začalo psát jak pod Lopetegiem v základu dohrál, tak hraje dál nikdo na něj nenadava

Reagovat
Cotton

Reagovat
veikko

Reagovat
Csaplárova past

je to náš nejzkušenější borec, který pravidelně nastupuje. Ten zbytek toho venku moc neukázal a Schick náchylný na zranění . Teď si vyber - hrát s borcema, co v klubech nehrají nebo tam dát ty z české ligy? Výsledek bude asi stejný ..

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Greny

Což ale znamená že pokud chceme hrát toto rozestavení tak Souček nemůže hrát základ protože tam je úplně zbytecnej

Reagovat
kattos

Kdo je lepší? Kalvach včera ukázal proč v repre nebyl

Reagovat
Greny

Ano Kalvach je další hráč který v tomto systému hrát nemuze

Reagovat
kattos

Kdo tedy? Nikdo takovej tady není. Jmenuj 2-3 možnosti

Reagovat
delfin

Reagovat
Grupma

Možná spíš jde o to jeho kapitánování a nepostradatelnost na hřišti. Z jeho vyjádření po zápase mi vychází, že když hráči nevědí co mají hrát a hra se rozpadne, tak on místo aby s dalšími zkušenými to začali brát na sebe, tak zjebe ostatní, že mají prostě běhat víc a rychlejc. Chaos nechaos. Tak to není kapitán. To je uřvaná hysterka.

A že nároďák bez Součka snad ani nemůže nastavit je spíš diagnóza, než jeho kvality či hloupost trenéra, že ho špatně využívá. Trenér ho po takovém zápase má zbavit kapitánské pásky a posadit na lavičku. Při nejlepším.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Grupma

Hele, mě by fakt zajímal tvůj názor.

Reagovat
kattos

Když se hraje špatně chyba kapitána

Reagovat
Grupma

Ano, rozhodně.

Reagovat
oli9

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Reagovat
Puskas

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Messi14

Protože úplně stejně druhej břeh nadává na Schicka nebo Krejčího. Ani Souček nemůže za to, že ho trenér postaví. Nemůže za to, že mu třeba trenér řekne pár píč*ovin (pokud mu vůbec něco říká). Třeba má pokyn hrát jako de Bruyne. Pokyn sám o sobě jistě noblesní. Kdo by tak nechtěl hrát. Ale třeba si Hašek už sám sobě neřekl: "ty vole Hašek, ty si kripl", místo toho to bylo "ty vole Hašek, ty si hlava!".

"Ze Součka udělám Kevina, ze Schicka bude skvělej Haaland a já sem pleška Pepka {dží}."

Reagovat
kattos

Nedavek Krejčího do stejné věty jako Součka a Schicka pls

Reagovat
Messi14

repre to zvladne

Reagovat
zrzek999

Reagovat
JackDaniels.

Nadávajú naňho fanúšikovia west hamu, komentujú na insta, ze preco ho tam stale dava...

Reagovat
ACSeRw!n

ostuda, ze tenhle lojza dela kapitana

Reagovat
Martin2626

Sparťanskej tepláku

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
ACSeRw!n

zapas sem nevidel, ale asi to byla sranda, skoda

Reagovat
Front hell

A kdo překvapivě nadává nejvíce. Fanoušci rudé chátry

Reagovat
Martin2626

Reagovat
didosh

Kde jsou ty časy když pásku nosil všemi respektovany P.Nedved, za něj si nikdo nedovolil nic vypustit.

Reagovat
j_mrazik

A nebo Suchý, Sivok, Hušbauer, Dočkal, Darida…

Reagovat
h8_sfatto

tenhle borec (běžec) nikdy neměl být kapitan, možná tak pomocná klubová kuchařka

Reagovat
dondinho

Měl jsi jebat už v půli, po zápase to už fakt je k hovnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele