Takové chování jsem nezažil, brání Southgate kritizovaného Maguirea

13.09.2023, 14:30
Aktuality
Gareth Southgate (© AFP)

Obránce Harry Maguire si v přípravném zápase v Glasgow dal nejen vlastní gól, ale ještě musel snášet další palbu kritiky nejen skotských fanoušků. Trenér anglických reprezentantů Gareth Southgate se třicetiletého beka Manchesteru United po výhře 3:1 před novináři zastal a naopak považuje za směšné, že jedna z jeho opor je v takové nemilosti.

"Byl pro nás stálicí v jednom z nejúspěšnějších období anglického fotbalu, jeho klíčovou součástí. Pochopím, když na něj křičí skotští fanoušci, ale jak se k němu chovají naší vlastní komentátoři, experti a další... Nikdy jsem nezažil hráče, aby se o něm takhle mluvilo. A to už delší dobu, je to směšné. A mě to rozčiluje," zlobil se Southgate.

Maguire, jenž byl do července v United kapitánem, přišel na hřiště v Hampden Parku na druhý poločas. Angličané vedli 2:0, v 67. minutě si ale srazil centr do vlastní branky. Po celou dobu na trávníku se mu vysmívali skotští diváci prakticky při každém kontaktu s míčem.

Autor: ČTK

Komentáře (49)

Přidat komentář
Talker

Souhlas, je to joke povolavat do repre hráče, který si nakopne v klubu a ještě mu dávat minuty.

Reagovat
LyEX

Ak ho aj po týchto dvoch zápasoch, v ktorých opäť Magore zabezpečil 2 góly obhajuje, tak buď je proste osoba na nesprávnom mieste, alebo si obhajuje svoje nesprávne kroky. Pritom sú tam kvalitnejší stopéri a on tam nejak vždy natlačí svojich kamarátov z posledného "úspešného" obdobia.

Reagovat
VersaceChain

jediny joke je Southgate, ktery je hrobnik anglickeho fotbalu a blbecek Maguire, ktery da prednost penezum pred respektem

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Beči

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PBLead

Jako brát do repre Maguirea je vtip, ale zrovna tu teč bych mu nevyčítal. To se stát může. Spíš když jsem koukal na sestřih, tak co to tam udělal kapitál Skotů Robertson? Ten má normálně asistenci na gól Bellinghama.

Reagovat
$dolar$

Stejnej joke jakozto Southgate trener Albionu.

Reagovat
ACSMan

Jako taky bych měl výtky ale vesměs jsou pod ním úspěšní oproti minulým 30 letům například. Otázka je, jak moc je to jeho vlivem a nebo pouze těží z kvality ligy.

Reagovat
$dolar$

To je uhel pohledu. S jinym trenerem by podle me uz neco urcite vyhrali, protoze ten tym na to ma.

Reagovat
ACSMan

Asi souhlasím, ten tým má kvalitu vysokou. Přijde mi ale že Gareth si jede takovej styl jako Šilhavý u nás, mám tu svoje koně a nechci příliš kreativity

Reagovat
Moshe Dajan

Ono už je zakázáno se i vysmívat na stadionu dřevákovi, bílému jak sejra? Nebo co chce Jižní brána naznačit?

Reagovat
eder

Reagovat
Sandstorm

Ta kritika je fakt přehnaná. Komentátoři by se spíš měli zaměřit na pana (ne) trenéra než na hráče které povolává.

Reagovat
vceradnesazitra

Je dobře, že ho pořád staví. Fotbal je především zábava a Maguire je král šašků

Reagovat
papos182

Proc tak breci? Az prestane toho trageda povolavat, tak prestanou tyhle reci a reakce.

Reagovat
John Obi Mikel

Asi nějací pseudoexperti.

Reagovat
r.mrazik

Harry prenasi tlak na sebe z treneru

Reagovat
r.mrazik

a teda koukam na sestrih a Bellingham bude (je) extra bozi hrac

Reagovat
Kixi Syhimour

Neuvěřitelný start do sezóny

Reagovat
kbtk23

Real mu prospěl. Hraje s těma nejlepšíma a je to znát.

Reagovat
LyEX

Sebavedomie ma brutálne podľa výrazov na jeho tvári, snáď naňho časom nedoplatí, ale zatiaľ vyzerá, že vychádza so spoluhráčmi bez problémov.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
romeo351

Reagovat
Bakary3

No vidíš, Garethe, a je to z velký části i tvoje chyba.

Reagovat
Hlahart

Má pravdu, ale Southgate tomu sám taky dost napomáhá

Reagovat
r.mrazik

harry, henderson a ten typek ze city,ktery vubec nehraje uz rok,tak tam nemaji co delat

Reagovat
Nodi

Jede 23 hráčů na repre, je jasný že čtvrtina se na hřiště prostě nepodívá, proto absolutně není problém vzít 2-3 hráče který buď nenastoupí vůbec nebo v 85. minutě, ale tmelý kabinu nebo jen doručí dobrou náladu a zkušenosti.

Harry v repre předváděl ve směs dobré výkony a to že se absolutně nehodí do čtyř obráncového moderního fotbalu neznamená že ve tří obráncovém hlubším bloku není platný. Lidi je to repre fotbal kde maj kolik 10 tréninků za rok? Tam je prostě sehranost a stabilita strašně důležitá.

Reagovat
Miguel19

No ale ti dva zrovna hrají furt v základu

Reagovat
LyEX

To som písal už dávno, že v systéme, kde má vedľa seba ďalších 4 obráncov a pred sebou 2 defenzívne štíty, kde sa nemusí veľmi hýbať aby ukázal svoju neexistujúcu pozičnú hru, tak zahrať vie, ale posledné 2 roky horí ako fakľa aj v tomto, 2 góly jeho za 2 zápasy, to nie je náhoda.

Reagovat
r.mrazik

Harry nehraje v klubu. Loni odehral ubohych 1600 minut.

Jestli tam takove hrace anglie chce, tak muzou dal pokracovat. Kazdopadne to je fakt "vtipny".

A ze pred dvema roky hral dobre? To je krasny, ted dobre nehraje...takze o jake stabilite mluvis?

Reagovat
Nodi

Však píšu že se do Obrany ManU nehodí, stačí jen číst, tak neřeš minuty. Píšu o vhodnosti do repre stylu a ano rozhodně upadá i díky nevytíženosti, neříkám že to je nej stoper anglie, říkám ale že ten hate na něj absolutně přesahuje reálnou situaci a zrovna proti Skotsku a jeho stylu je to podle mě slušná volba. Co mě hlavně sere je to že jouda (nemyslím tebe) co by hrál 443, nebo prostě podobnej 5head si přečte že je Harry totál nýmand a jen to opakuje a to platí na skoro všechno, prostě idioti co věcem nerozumí vehementně prosazují nějaké převzaté názory.

Pokud tam místo něj bude někdo jiný tak klidně, ale upřímně nevím kdo je teď ideální stoperská čtveřice (myšleno i lavička) Stones je zraněný a Tomori/Colwill základ je podle mě dost mladé duo, nevim jestli je někdo tolik v laufu aby vyřadil harryho nebo další.

Stabilitu jsem myslel týmovou né konkrétních hráčů, pokud by měli co repre sraz měnit podstatně sestavu, tak si to asi moc nesedne.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Unai

Southgate Maguire

Reagovat
Nuno čomes

A kdo ho asi povolal? A postavil do zapasu?

Reagovat
Malda97

Southgate je daleko větší lopata, než ten Maguire. Nechápu, jak furt může trénovat repre. Výběr hráčů i herní projev strašný. A to má k dispozici dost kvalitní možnosti.

Reagovat
Geordies

V konečném důsledku mi je Maguirea líto, ten tlak musí být hrozný. Ale Southgate by měl zkusit skotské střiky na probuzení, jelikož hlavní díl viny jde samozřejmě za ním. Maguire očividně není v pohodě, sebevědomím, zápasovou praxí, měl se mu dát co největší klid, ať se z těch sraček dostane sám. Takhle je to tragikomedie, ale co čekat, Southgate je tragikomik a hrobník téhle výjimečné generace Albionu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Bakary3

Líto... tak sám maguire může říct, že konci nebo nebude reprezentovat, dokud nebude v pohodě.

On na srazy jezdí, tedy říká jsem připravenej.

A že pak hraje jako kopyto, protože připravenej není, je jeho odpovědnost, takže lítost není na místě.

Se southgatem jsou to stejný lopaty.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Luc-Luc

jako povolavat Maguira, kterej je max ctvrtej stoper v United je kokotina, neverim, ze tam neni nekdo lepsi...

Reagovat
Freedo

On ten výběr zase tak velkej není. Zkuste napsat nějaká jména. Ze stoperů jeli Maguire, Guehi, Dunk, Colwill a Tomori. Stones je zraněnej, Dier a Mee nenastupujou, White hraje kraj.

V úvahu by mohli připadat Joe Gomez, Konsa. Teoreticky Kilman nebo Tarkowski, i když ti šli docela dolů. V cizině vím jen o Smallingovi, možná tam ještě někdo bude.

Reagovat
LyEX

Už len v klube, ktorý aktuálne hraje parádny futbal máš dvoch - Webster, Dunk. Ďalej pravidelne nastupujúci Burn, Shaw aj Walker občasne hrajú stopérov, Shaw dokonca častejšie ako Magore.

Reagovat
vodka

Webster je kiksař a Maguire je lepší než on. Burn hraje nalevo a znova je Maguire lepší.

Reagovat
Freedo

Dunk byl nominován a Walker také, ten dokonce hrál proti Ukrajině základ. Nemyslím si, že by Shaw měl hrát stopera v systému na 4 obránce, který Anglie praktikuje. Zbytek popsal vodka a souhlasím s ním.

Reagovat
Bakary3

White

Reagovat
josepe

Ještě, že není černej, to byl bylo teprve tóčo

Reagovat
eder

Jižní brána otevřena, zlatým klíčem odemčena, kdo do ní vejde, tomu hlava sejde, ať je to ten nebo ten, praštíme ho koštětem... ♫♪♫

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele