Thiago Alcântara se vrací do Barcelony, připojil se k trenérskému týmu

17.07., 18:50
Aktuality
Thiago Alcântara (© AFP)

Barcelona potvrdila návrat Thiaga Alcântary, jenž ve 33 letech ukončil hráčskou kariéru. Bývalý španělský reprezentant pro letní přípravu doplní realizační tým trenéra Hansiho Flicka, kterého poznal ze společného působení v Bayernu Mnichov.

Odchovanec katalánského celku, jehož kariéru opakovaně limitovaly zdravotní problémy, se nedočkal prodloužení smlouvy v Liverpoolu a překvapivě se rozhodl pověsit kopačky na hřebík.

Thiago Alcântara nicméně u fotbalu zůstane, chtěl by se stát trenérem, proto se během letní přestávky připojí k realizačnímu týmu Barcelony, s níž vyrazí na turné do USA. Odchovanec katalánského celku se ve známém prostředí potká s koučem Hansim Flickem, jehož zná ze společného působení v mnichovském Bayernu, kde v sezoně 2019/20 vybojovali ceněný treble.

Barcelona neupřesnila, zda Thiago v trenérském štábu zůstane i během sezony, je však pravděpodobné, že se nestane plnohodnotným členem realizačního týmu.

Thiago Alcântara je odchovancem proslulé barcelonské akademie La Masia, postupně se zařadil mezi tahouny prvního mužstva, následně sedm let působil v Bayernu Mnichov a čtyři roky v Liverpoolu.

Autor: Jiří Vojík / mundodeportivo.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Kejza

dobrá profilovka na linkedin

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Gazdo

Takze nas najlepsi zaloznik bude nas trener. Zaujimave

Reagovat
Well

Taky mě to hned napadlo.

Reagovat
technecium

To byl i posledni 3 roky

Reagovat
michalbarca

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
icka

Reagovat
misinho7

Reagovat
frezi

nástupca Slota za 8 rokov

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý, ako sa bude dariť trénerskému tímu Hansiho Flicka - z Nemecka si priviedol pár kontroverzných mien, v DE to malo dosť negatívne ohlasy.

Reagovat
icka

Jaké tam jsou kontroverze?

Reagovat
Rudnevs

Heiko je nieco ako nemecky Maguire, stoper, ktory sa stal symbolom padu HSV, po taktickej a pozicnej strane velmi slaby. V Nemecku asi najväcsi meme hrac ever.

Marcus Sorg je najslabsim trenerom Freiburgu za poslednych 30 rokov, ktory sa dostal do reprezentacie ako asistent po znamosti a nasledne s nim ako asistentom nemecka reprezentacia vykonnostne poklesla. Cim teda nevravim, ze to bolo nim, ako asistent toho asi moc neovplyvni, po jeho odchode sa vsak reprezentacii opät dari celkom dobre - co moze byt vsak tiez nahoda.

Tapalovic je kvalitny kouc brankarov, avsak je znamy svojim velmi blizkym vztahom k Neuerovi (hovorilo sa, ze su dokonca milenci), v Bayerne vraj s ostatnymi brankarmi nezaobchadzal moc ferovo a preto ho Nagelsmann vyhodil. Teraz bude mat na starosti ter Stegena…

Nevravim, ze to nemoze fungovat, ale je to tak trochu komicka zostava.

Reagovat
Kejza

Tyvole ty jsi studnice informací, to je neskutečný

Westermann měl třeba jen problém přetavit svoje znalosti do fyzický podoby - jako trenér může být dobrej Sorg snad bude jen přicmrndávat Hansimu a Tapalovic klidně ať spí s MAtSem, pokud ten bude chtít a bude to fungovat profesně

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Unique

Tvl to jsi sem neměl psát Měl jsem z Flicka i toho týmu dobrej pocit. Teď už nemám

Reagovat
ratusek

Reagovat
Gazdo

Reagovat
icka

ty vole a proč si Flick takové lidi bere? Jako jestli je jen půlka pravda, tak se mají na co těšit

Reagovat
Rudnevs

Zrejme po znamosti, kedze Heika s Sorgom pozna z reprezentacie a Tapalovica z Bayernu. Zas nechcel som vas vystrasit, urcite maju aj nejake dobre vlastnosti, ale na kazdom je trochu nieco kontroverzne Sam som teda zvedavy, co z toho nakoniec bude.

Reagovat
Rudnevs

Barca fakt s peknými dresmi na novú sezónu. Takto sa má robiť retro.

Reagovat
Kejza

Reagovat
rominhoFCB

https://youtu.be/rpzN-LPtb5o?si=udUzcTIl0hIV02V_

Zatial sa mi tie treningy nezdaju dostatocne tvrde.

Reagovat
JackBlack

Myslíš, že budou běhat v lese jako Slavie?

Reagovat
rominhoFCB

Videl som videa z treningov Guardiolovej Barcelony ci Flickoveho Bayernu, a mal som z toho daleko lepsi pocit.

Inak hokejovy Trinec chodi na predsezonnu pripravu do Nizkych Tatier.

Reagovat
mupi23

To je stejně jen proto, aby Barcelona nemusela platit Liverpoolu nějaké tabulkové odstupné ve výši tak 100.000 € a za dva měsíce ohlásí návrat na trávníky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele