Todibo v Schalke zřejmě nezůstane, vedení nebude mít peníze

09.04.2020, 10:12
Aktuality
Koronavirová krize se postarala o pozastavení soutěží na celém světě a vedle toho mění plány jednotlivých klubů. Ty přestávají vydělávat, šetří a za několik měsíců nebudou moci realizovat některé přestupy. Další stěhování před sebou díky tomu bude mít i Jean-Clair Todibo...

Dvacetiletý obránce v zimě odešel z Barcelony na hostování do Schalke, prosadil se do základní sestavy a vedení se chystalo uplatnit opci na přestup za 25 milionů eur. Z tohoto úmyslu ovšem podle posledních zpráv sejde, celek z Gelsenkirchenu nebude mít dostatek finančních prostředků a hráče si nebude moci dovolit.

Todibo si řekl o pozornost výkony v dresu Toulouse a Barcelona ho koupila koncem ledna 2019. V Katalánsku následně mladík mnoho příležitostí nedostal a na trávníku se objevil pouze pětkrát, přesto si v jeho případě lídr španělské ligy ponechal opci na případný zpětný odkup a pokud by Schalke Todiba koupilo, mohla by Barcelona fotbalistu následně přivést zpět za padesát milionů.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (22)

Přidat komentář
Hafna

Nechápu proč nepouziji prachy z prodeje Goretzky, Matipa, Nubela a dalších

Reagovat
Vincent Vegan

Uz to vrazili vsechno do Schuberta a Utha..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kily

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hafna

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit že odišli zadarmo či?

Reagovat
hornito

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
FC Porto FC

Nebo Meyera a Draxlera :D

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně slabý

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

Vyborna sprava

Reagovat
smetos

Ocekavate poklesy cen hracu a mezd?

Reagovat
Marv

V souvislosti s tou expreskou se zájmem o Milika to zní dost divně.. Takže asi nic moc nepredvedl nebo ano?

Reagovat
Rudnevs

Ten Milik je asi blbosť. Schalke fakt nemá prachy.

Reagovat
Elliasson

Jaktože je na tom Schlake04 tak špatně?

Reagovat
Rudnevs

V posledných rokoch to bolo mizerné financovanie. Do kádra prichádzali nákladní a často preplatení hráči (napr. Konoplianka, Bentaleb). Tí nemali dostatočnú protihodnotu, keďže mnoho hráčov odišlo zadarmo (napr. Meyer, Goretzka, Kolasinac), ťažko povedať, či to bola chyba vedenia, ktoré pre hráčov nevytvorilo dostatočné podmienky alebo či boli všetci proste len tak nenažraní. V každom prípade to v posledných rokoch fungovalo bez konceptu. Po minulej sezóne sa navyše Schalke nedostalo do Európy, čím výrazne poklesli príjmy, ktoré dostávajú za televízne práva CL a podobne.

Asi pred rokom odišiel športový riaditeľ Heidel, ktorého nahradil generálny riaditeľ Schneider a technický riaditeľ Reschke, nové vedenie už rozmýšla trochu rozumnejšie, ale zdedili klub v nepríjemnej finančnej situácii. Pre tento rok sa plánovalo už aj tak s finančnou stratou, teraz sa to vďaka Corone ešte viac posere. Príjmy sa zminimalizujú a výdavky ostávajú. Schalke momentálne rieši to, aby sa majitelia pernamentiek vzdali vrátenia peňazí a aby sa nedostali do krachu. V živote by teraz nešli platiť 25 mio. € za Milika, nie to ešte 35. Schneider navyše povedal, že jednania o prestupoch a plánovanie na nejaku dobu uzavreli.

Reagovat
Kluivert9

Milik je čistej výmysl...

Reagovat
celeb

Chvalabohu.

Reagovat
CHONG

Prodáte ho jinam

Reagovat
Gazdo

Bohzuial no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele