Togo bylo z Afrického poháru národů oficiálně vyřazeno

12.01.2010, 12:04
Aktuality
Reprezentace Toga byla z Afrického poháru národů oficiálně diskvalifikována. Pořadatelé na toto prohlášení čekali až do doby, kdy se mělo uskutečnit utkání Toga proti Ghaně. K tomu však ani dojít nemohlo. Adebayor a spol. totiž již v neděli odletěli zpět do vlasti.

Tožská vláda vyhlásila tři dny smutku. "Byli oficiálně diskvalifikováni. Skupina B bude jen tříčlenná," řekl včera spolupracovník CAF Yaouba Amoa. Tým odcestoval do Toga v reakci na teroristický útok v Cabindě, při němž zemřel zemřel řidič autobusu, asistent trenéra a mluvčí týmu. Druhý brankář Kodjovi Obilale byl vážně zraněn.

Podle záložníka Toga Thomase Dosseviho je rozhodnutí CAF směšné. "Bylo by pro nás snadné vrátit se zpět a odehát utkání 21. ledna. Myslím, že Ghana by s tím souhlasila také. Je to opravdu směšné. Každý nás tady chtěl vidět hrát," řekl středopolař.

Togo sice na přání premiéra opustilo dějiště šampionátu, zároveň ale údajně vyjádřilo naději, že se do turnaje ještě zapojí. To ale předseda vlády Gilbert Huongbo už dříve popřel. "Myslím, že je v tom zmatek. Informace, které jste dostali, jsou nepřesné. Tým jsme jednoduše stáhli kvůli období smutku. To, že by se hráči chtěli poté vrátit, je mylné," řekl Huongbo.

Podle něj nebyla jiná možnost, než fotbalový výběr z mistrovství stáhnout. "Co kdyby se něco takového stalo znovu? Co je naším úkolem? Tohle je otázka zajištění bezpečnosti našich lidí. Nemám z tohoto kroku radost, ale nechceme jít na ruku teroristům. Naší zodpovědností je bránit naše lidi," uzavřel tožský premiér.

Autor: Pavel Mašlaň / soccernet.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

africkiiii pohar asi vyhra ghana, za luxusny kurz!

Reagovat
smazaný uživatel

15 000 euro

Reagovat
Liquid

stále věřím Slonům

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ich rád, ale už pred turnajom som to tipoval na Ghanu, som zvedavý na Kamerun a čo dnes predvedú proti Egyptu Nigérijci. Uvidíme, kto sa bude smiať naposledy

Reagovat
smazaný uživatel

egypt dnes vidim na tazky under, oba zapasy snad dnes budu underove

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, ty undermaniak

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi dnes ked underi budu tak don persignon ptecie ulicami u nas

Reagovat
kubys

To je Dom Perignon, ty Done.

Reagovat
j_mrazik

*africký, vyhraje, luxusní ...

Reagovat
smazaný uživatel

proc ho opravujes ze slovenstiny do cestiny?

Reagovat
smazaný uživatel

Africký, Slovák, neopravuj...

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

fanousci toga jsou teda paradni - bych se bal, ze si me daj k svacine

Reagovat
smazaný uživatel

no, já bych se zase bál dávat si k svačině to co si k ní dávájí oni... .

Reagovat
smazaný uživatel

no ja ked sa na nich tak pozriem tak sa bojim nad svacinou aj rozmyslat :D

Reagovat
kubys

Reagovat
eder

...přijeli jsme do Afriky, nikde žádnej kulturák...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
kubys

V kotli se voda vaří, šaman je kanibal,

koncert se nevydaří, nebude ani bál.

Reagovat
eder

jj, geniální Tři Sestry.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna malo togo hrat dalej... takto vlastne poskodili len sebe a traja ludia zomreli zbytocne... mohli sa aspon snazit za nich , takto v podstate vyhrali teroristi.. :(

moj nazor...

Reagovat
Arbiter

a kdyby pokračovali, tak by ti lidé zbytečně nezemřeli nebo jak?

Reagovat
smazaný uživatel

ok, napisal som to blbo ale nechytaj ma za slovicka...

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi, že těm africkým reakcím chybí zdravý rozum a lidský rozměr

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, že nepaušalizujem, ale ani jedno príliš očakávať nemôžeš.

Reagovat
Al Capone

V takovýchto zemích kde je bordel by se neměly pořádat žádné šampionáty, až se aspoň trochu přiblíží k Evropě tak potom by se o tom mohlo začít uvažovat.

Reagovat
eder

Definuj pojem "bordel".

Reagovat
Al Capone

vysoká kriminalita a chudoba

Reagovat
eder

Já jen, aby nedošlo k dezinterpretaci.

Reagovat
eder

Pro turnaj samotný je to velká škoda, ztratí tím takovou tu "plnokrevnost". Na druhou stranu je to určité memento před blížícím se MS.

Reagovat
Josifek

"Co kdyby se něco takového stalo znovu? Co je naším úkolem? Tohle je otázka zajištění bezpečnosti našich lidí. Nemám z tohoto kroku radost, ale nechceme jít na ruku teroristům. Naší zodpovědností je bránit naše lidi," ...pro boha, co to mele za sračky?? Bránit je měli především tak, že měli uposlechnot doporučení organizátorů a nebo dopředu říct, že do Angoly nepojedou z těchto důvodů, a néé vyslat autobus v rozporu -nevím jestli jen s doporučením či nařízením - organizátorů...jedním slovem politický hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me jedinymi vitezi jsou prave ti teroriste...dosahli, ceho chteli, vsichni ostatni stahli ocasy a radeji ustoupili...coz ale nevim, jestli je zrovna spravne reseni. Tim jako by jim schvalili jejich jednani, jak kdyby jim dali najevo, ze si muzou delat, co chcou, a kdyz priste se jim nebude zase neco libit, tak muzou udelat znova neco podobneho a zase jim kazdy ustoupi... podle me melo togo pokracovat v turnaji, at jim ukazou, ze jejich chovani, i kdyz je strasne, nic nezmeni...neco snad musi byt na tom, ze ,,pravda a laska vitezi nad lzi a nenavisti"...nebo ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele