Tomasson v Rodě selhal, vedení s ním ukončilo spolupráci

26.05.2014, 22:29
Aktuality
Hodně krátké bylo první větší trenérské angažmá Jona Dahla Tomassona. Někdejší dánský kanonýr v závěru prosince usedl na lavičku Rody, nedokázal ovšem splnit cíl v podobě záchrany v nizozemské nejvyšší soutěži a vedení s ním dnes ukončilo smlouvu...

Tomasson nahradil o Vánocích Ruuda Brooda a v Kerkrade tehdy podepsal smlouvu na tři a půl roku. Rodu přebíral na patnáctém místě tabulky, s klubem získal pouhých jedenáct bodů a nakonec Roda skončila až na posledním místě, o prvoligovou příslušnost tak nemohla bojovat ani v dodatečné baráži.

"Roda se rozhodla pro okamžitý odchod Jona Dahla Tomassona. Dán byl představen v prosinci 2013 jako nástupce Ruuda Brooda. K ukončení spolupráce s Tomassonem klub vedou špatné sportovní výsledky z posledních šesti měsíců a s nimi spojený sestup," stojí v prohlášení nizozemského klubu, s nímž se loučí i technický ředitel Leon Vlemmings.

Sedmatřicetiletý Tomasson v létě 2011 ukončil kariéru, stal se asistentem v Excelsioru a od začátku této sezóny pak vedl druholigový tým z pozice hlavního trenéra. Gólově nejbohatší léta své aktivní hráčské kariéry ale zažil v dresu jiného rotterdamského celku Feyenoordu, zahrál si také za AC Milán, Stuttgart, Villarreal či Newcastle.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

37 ? tak 17

Reagovat
smazaný uživatel

Nejpodceňovanější hráč jaký kdy hrál...

Reagovat
ACSeRw!n

hroznej drevak to byl..

Reagovat
smazaný uživatel

to zas ne

Reagovat
smazaný uživatel

MS 2002

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele