Tottenham potvrdil příchod Gylfiho Sigurdssona

04.07.2012, 14:20
Aktuality
Jen krátce po představení Villase-Boase coby nového manažera londýnských Spurs dorazila na White Hart Lane také čerstvá hráčská akvizice z Hoffenheimu. Tottenham právě oficiálně potvrdil, že ofenzivní záložník Gylfi Sigurdsson uzavřel svůj táhlý přestupový příběh.

Přitom favoritem na Islanďanovo získání byl dlouho Liverpool. Islanďan se dobře zná s novopečeným manažerem Brendanem Rodgersem, pod kterým na jaře zazářil v dresu Swansea.

Oba se záhy několikrát pokoušeli domluvit na přeměně hostování v trvalý přestup; a po Rodgersově odchodu na Anfield se rovněž nepovedlo zdárně navázat.

Pískat si tedy nyní zvesela může Tottenham. Pod svá křídla zlanařil už třetího Islanďana v historii, jen Bolton je v tomto ohledu zkušenější. Zároveň jde nejspíš o první posilu z dílny Villase-Boase, kterého v roli manažera Londýňané potvrdili teprve včera. Spurs se tímto transferem patrně připravují na úprk Rafaela Van der Vaarta.

Nejlepší hráč Premier League za měsíc březen se na jaře trefil sedmkrát v 19 zápasech, z toho jednou do sítě svého příštího zaměstnavatele. Přestupová částka by se měla pohybovat kolem osmi milionů liber.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk, fourfourtwo.com

Komentáře (521)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele