Trápící se Beerschot uhrál teprve druhý bod. Nemám strach, reaguje Kuijt na řeči o odvolání

Dnes, 10:02
Aktuality
Dirk Kuijt (© AFP)

Dirk Kuijt se po ukončení aktivní kariéry rychle vrhl na trenérské řemeslo a aktuálně zjišťuje, jak velké vzestupy a pády tato práce přináší. Někdejší nizozemský útočník vede Beerschot, který je na posledním místě tabulky belgické nejvyšší soutěže.

Beerschot loni opanoval druhou ligu a jako nováček letos na úvod uhrál remízu s OH Leuven (0:0). Druhý bod přidal až včera, v rámci předehrávky desátého kola nastoupil ve Westerlo a remizoval 2:2, v utkání přitom dvakrát přišel o vedení.

"Jestli neustále prohráváte, pak to má jeden jednoduchý důvod - zkrátka hrajete špatně. Dnes byl náš výkon kompaktnější v defenzívě, zároveň jsme se tlačili dopředu a dali dvě branky. Do tohoto utkání jsme na svém kontě měli jenom jeden bod a remíza pro nás má velkou cenu, na tomhle bodu můžeme stavět," myslí si Kuijt.

Beerschot od začátku srpna do konce září prohrál osmkrát v řadě a nespokojení jsou především fanoušci. Vše dali najevo minulý týden během utkání v Antverpách, po bezbrankové první půli jejich tým po změně stran čtyřikrát inkasoval, příznivci začali na trávník vhazovat pyrotechniku a po dvou přerušeních byl zápas předčasně ukončen. Rychlé rozhodnutí následně přišlo od zeleného stolu, disciplinární komise duel kontumovala výsledkem 5:0 pro Antverpy.

"Mojí prací je dobíjet hráče energií, a to především v době, kdy se nedaří. Je na mně, abychom nadále působili jako jeden tým. Musíme bojovat a to jsme dnes dokázali," pokračoval.

44letý někdejší útočník Feyenoordu nebo Liverpoolu na lavičce Beerschotu šéfuje od prosince 2023 a kontrakt má do konce probíhající sezony. Otázkou je, zda dostane možnost smlouvu dodržet, vedení belgického celku na pondělí naplánovalo schůzi a jedním z témat bude i případné odvolání kormidelníka.

"Nemám strach. Hodně se o tom mluví a píše, ale lidé, kteří o podobných věcech rozhodují, mi řekli něco jiného. Uvidíme, samozřejmě to pro mě může dopadnout špatně. Já se koncentruji jen na jedinou věc, kterou mohu ovlivnit," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele