Trenér Kováč změnil můj styl a pomohl mi, říká Dominik Janošek

11.12.2023, 08:23
Rozhovory
Dominik Janošek (© AFP)

Záložník Dominik Janošek (25) v létě odešel z Pardubic zkusit štěstí do zahraničí, konkrétně do druholigové nizozemské Bredy. Teď tam prožívá nejproduktivnější sezonu v kariéře. Přesto asi leckoho napadne otázka, jestli krok z FORTUNA:LIGY do druhé ligy v Holandsku je opravdu tím ideálním kariérním posunem. I o tom je dnešní epizoda podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě bývalý záložník Plzně, Pardubic nebo Baníku.

V aktuální sezoně má Janošek na kontě už osm gólů a pět asistencí a patří ke klíčovým hráčům svého týmu. "Kluci mě skvěle přijali, sedí mi holandský fotbal, vlastně i kvůli tomu jsem si tuhle zemi vybral. Přenesl jsem si sem roli z Pardubic a jsem rád, že to zatím funguje. Hraji se útočně, občas až bez organizace, nahoru dolu. Šance za šancí, vyhovuje mi to tu," popisuje Janošek styl fotbalu ve druhé nizozemské lize.

Janošek restartoval svou kariéru v minulé sezoně v dresu Pardubic, kde částečně změnil i svůj herní styl. "Když jsem hrával šestku nebo osmičku, tak jsem zalézal mezi stopery a chtěl jsem rozehrávat každou situaci, mít pořád balon na noze. Trenér Kováč mi tenkrát důrazně řekl, ať se někdy vykašlu na míč a jsem trpělivý, protože když ho dostanu ve vyšších pozicích, tak mě to odmění. A ukázalo se, že měl pravdu," vzpomíná na přínos trenéra Radoslava Kováče.

A co návrat do Česka, lákalo by Janoška zahrát si v budoucnu za jeden z předních českých klubů? "Teď mám hlavu jenom tady a chci pracovat tak, abych mohl v zahraničí zůstat co nejdéle. Ale samozřejmě si nechci zavírat žádné dveře, kdyby se v budoucnu ozval některý z TOP českých klubů, bylo by to lákavé. Když vidím, co aktuálně předvádějí v pohárové Evropě, je to úctyhodné," dodává Janošek v podcastu Livesport Daily.

V pondělní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak s odstupem vnímá svá angažmá v Plzni nebo v Baníku?

Proč nad sebou potřeboval bič?

Jací fanoušci jsou v Bredě?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
St. Pauli

Moc fandim. Nejpozdeji po sezone pujde do prvni.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Třeba už v zimě.

Reagovat
inferno08

Ano, nejpozději po sezoně znamená třeba už v zimě

Reagovat
Sosi

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Moshe Dajan

do 1.FC Slovácko místo Havláka

Reagovat
AC.Milan

OK

Reagovat
Moshe Dajan

Podle EF má odehraných 10 minut...nic moc.

Reagovat
inferno08

Tak 8 gólů a 5 asistenci za deset minut ti je málo?

Reagovat
Coutinho10

jsem hodně zvědavej, kam jeho kariéra půjde dál...v Zajíci dnes hodně zajímavej rozhovor s ním

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele