Tři české týmy v pohárech i na jaře? Šance je vysoká, říká Lukáš Michalík

30.11.2023, 15:17
Rozhovory

Český fotbal je na prahu velkého klubového úspěchu. Po čtyřech odehraných kolech základní části letošního pohárového ročníku mu patří sedmá příčka z pohledu získaných bodů do koeficientu a velmi blízko je varianta, že do jarních bojů postoupí plzeňská Viktoria i obě pražská "S". Jak velkou roli hraje v případě výkonů českých klubů v Evropě zvyšující se úroveň domácí ligy? Jde o záležitost jednoho ročníku nebo půjde o nový trend? A jak budou vypadat dnešní zápasy českých zástupců? To všechno jsme v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily probrali s fotbalovým reportérem stanice Radiožurnál Sport Lukášem Michalíkem.

Plzeň a Slavia už mají účast v pohárové Evropě v jarní fázi zajištěnou, Sparta bude muset o prodloužení účasti ještě bojovat. Do konce základních skupin zbývá českým zástupcům odehrát ještě dvě utkání, ve kterých jde vedle bodů do tabulky rovněž o spoustu peněz a bodů do koeficientu.

"Myslím si, že postup všech tří českých klubů je velmi reálný, ale podle mě bude velmi těžké to v příštích letech napodobit. Byl bych opatrný s tím, abychom to nazývali trendem. Zejména u Plzně si nejsem jistý tím, že dokáže takhle povedený podzim zopakovat v příštích letech. Užívejme si to," říká reportér Radiožurnálu Sport Lukáš Michalík.

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Proměnu výkonnosti českých klubů během posledního roku.

Dosavadní průběh sezony Sparty, Slavie a Plzně v evropských pohárech.

Preview před dnešními zápasy českých klubů.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele