Trossard může v belgické reprezentaci zastoupit De Bruyneho. Cítím formu, hlásí

Dnes, 18:16
Aktuality
Leandro Trossard si chce do reprezentace přenést formu z Arsenalu. (© Reuters / Dylan Martinez)

Útočník Leandro Trossard (29) doufá, že si formu z Arsenalu přenese i do národního týmu. Do sestavy trenéra Domenica Tedesca (39) se vrací po osmifinálovém konci na Euru, kde Belgie vypadla s Francií, s níž prohrála i v září v Lize národů. Při vítězství nad Izraelem Trossard v týmu nefiguroval, ve čtvrtek v Itálii a v pondělí doma proti Les Bleus by však měl hrát klíčovou roli ve středu pole, kterou obvykle obstarává zraněný Kevin De Bruyne (33).

"S trenérem jsme o tom ještě nemluvili, ale vyjasní se to. Zatím nevím, na jaké pozici budu hrát, ale vždycky je příjemné, když hrajete na svém oblíbeném postu. Například na mistrovství Evropy jsem musel plnit hodně rolí," řekl hráč Arsenalu na tiskové konferenci a dodal, že by nejraději hrál na levé straně útoku. Tuto roli by však měl plnit Jérémy Doku.

V posledních zápasech Gunners hrál Trossard jako druhý útočník po boku Kaie Havertze. "Cítím se dobře. Jestli je to moje nejlepší forma v životě? To si netroufám říct, ale myslím, že v Arsenalu podávám celkem stabilní výkony," zhodnotil.

Vynechání zářijových zápasů mu trenér Tedesco vysvětlil. "Říkal, že zná mé kvality. Chtěl vyzkoušet nové kluky a dát jim nějaké zkušenosti. Liga národů k tomu nabízí šanci. Souhlasil jsem s tím. Byla to dobrá dohoda," řekl. Belgii čeká ve čtvrtek utkání s Itálií, o čtyři dny později přivítá doma Francii.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Itálie
2
2
0
0
5 : 2
6
2
Belgie
2
1
0
1
3 : 3
3
Francie
2
1
0
1
3 : 3
3
4
Izrael
2
0
0
2
2 : 5
0

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (11)

Přidat komentář
Gunner14

Borec ta představa, že jsme málem skončili s Mudrykem místo něj, brrr

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikde přece nemáš jistotu že by se ukrajincovi nedařilo v Arsenalu a nejel bomby. I když je pravda že ty výkony a cenový nepoměr to by musel Mudráč hrát jako Saka aby se vyplatil.

Reagovat
sejber

Tak Mudryk by u nas bol asi na inom leveli ako v chelsea. Kazdopadne ale nemame co lutovat

Reagovat
Golasso

Věřím, že u nás by se mu dařilo víc než v Chelsea a typologicky si s Trossem ani nejsou moc podobní. Každopádně za Trossarda jsem rád.

Reagovat
herbage

Jak psali jiní, ti 2 se nevylučují. Stejně bych radši na hostovačku Mudryka s možností odkupu než Sterlinga

Reagovat
Golasso

Já zas cejtím zranění, tak vopatrně!

Reagovat
Seydou Doumbia

Co je s Havertzem? Ve fantasy mám u něj varování na zranění

Reagovat
masly008

Odpočívá jako Mbappe.

Reagovat
Golasso

Prý něco s kolenem, ale co jsem slysel, tak hlavně prevence, aby se nedojebal na zbytecnym repre srazu

Reagovat
Seydou Doumbia

prostě se mu nechtělo jet, tak jakoby má s něčím problémy a může zůsta doma

Reagovat
$dolar$

Tenhle srac, jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele