Tvrdík: Slavia využije dohody ve smlouvě a vykoupí Červa z Liberce

07.09.2023, 19:57
Aktuality

Slavia podle šéfa Jaroslava Tvrdíka plánuje z Liberce zpětně odkoupit záložníka Lukáše Červa, kterého loni v létě do Slovanu poslala na hostování. Předseda představenstva pražského klubu o tom informoval na sociální síti X, dříve twitteru. Servery iSport.cz a Sport.cz uvedly, že o dvaadvacetiletého hráče usiluje mistrovská Sparta.

"Dnes jsme byli v souladu se smluvním ujednáním informováni Slovanem Liberec o nabídce na hráče na jeho přestup do třetího klubu s tím, že hráč zůstane na hostování v libereckém klubu. Slavia Praha využije příslušných smluvních mechanismů mezi oběma kluby na zpětný odkup hráče," napsal Tvrdík.

Slávistický odchovanec se v Liberci zařadil mezi opory, v minulé ligové sezoně ve 32 utkáních zaznamenal čtyři branky a čtyři asistence. V aktuálním ročníku Červ zasáhl do šesti zápasů nejvyšší soutěže a vstřelil jeden gól. Naposledy nastoupil v neděli právě proti Spartě a s hráči letenského soupeře měl několik emotivních výstupů.

Podle médií by s návratem do Slavie musel souhlasit i samotný Červ, v opačném případě by mohl přestoupit rovnou do Sparty. Ta by ale pravděpodobně nechala reprezentanta do 21 let stejně na hostování v Liberci do konce sezony.

Přestupové období v Česku skončí v pátek. Slavia přivítá úhlavního rivala Spartu v pražském derby 24. září v devátém ligovém kole.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
jsemdement

Já to tudle říkal někomu na baru, asi to byl Tvrdík, nepoznal jsem.

Reagovat
Martin9719

Mě by jen zajímalo zda on sám tam vlastně chce když se i v rozhovorech považoval za strašnýho slávistu a teď tam po nich řval na hřišti.

Reagovat
Salfovic

Asi chce, jinak by jim nepodepsal smlouvu.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Měl byt u nás už tohle léto místo Hromady.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sosi

Hromada uz u vas nekolit let nemel vubec byt.

Reagovat
smetos

Predkupni pravo v nasi lize je vysmech, dokud ta castka nebude min. 2 mega eur. Potom to tady dal budou skupovat dva tymy

Reagovat
Salfovic

Ale mně se to PP obecně nelíbí. To je ještě horší než hostování.

Reagovat
Mass

Takže by měl Červ radši hrát v třetiligový rezervě než v Liberci?

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

je to jen způsob, jak obejít ten maximální počet hostovaček

Reagovat
Kucka

Proč? Tým dostane dobrýho hráče a pokud se mu bude dařit, ještě mu za to zaplatí. To mi přijde lepší než hostovačka, za kterou naopak často musíš ještě platit.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Mass

Myslíš jako v případě Červa vlastní hráče? Je to odchovanec Slavie.

Reagovat
fabec1222

Vypálil Spartě Červa

Reagovat
OTASi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

Rosa jede

Reagovat
GrimeBaller98

Bezte vsichni doprdele, kupte ho rovnou a zadna hostovacka

Reagovat
Kaspar

To zase bude telenovela pred derby, bud ze se Sparte podarilo sebrat hrace Slavii nebo ze si Sparta Slavii povodila a donutila si koupit Cerva zpet

Reagovat
Marisic

no tak čistě vzato tak to je

když todle dělala Slavia Spartě tak z toho bylo hodně slavistů nadšenejch, občas jsem měl popravdě i pocit, že to Slavie dělá naschvál, že si užívá, že je prostě jinde.

Když se Červ ve Spartě prosadí, začne hrát dobře, tak jasně že to bude braný jako kolosální chyba Slavie. A jestli Slavie na sílu koupí Červa zpět, i když by třeba nechtěl, a pak nebude vědět co s ním, tak to taky taková sranda nebude.

Reagovat
jackinho10

Proc by si mela Sparta Slavii povodit a donutit ji koupit ho zpet. Myslim si, ze toto bylo v budoucnu v planu stejne, akorat se to ted bude muset udelat treba o pul roku nebo rok drive..

Reagovat
Mass

Já si myslim že by se Červ do Slavie vrátil tak jako tak, jen ho prostě chtěli nechat víc hrát v Liberci.

Reagovat
Axelrose

Tak když chceš, aby se ti hráč pořádně rozehrál, je ideální nechat ho v trochu horším klubu, kde bude hrát pravidelně a bude patřit mezi "lepší" hráče, než aby ti seděl na lávce a dostával "pravidelně" 20 minut na zápas.

Je mi jasné, že ty to chápeš, jen nemám po ránu co dělat

Mě spíš udivuje, že si nestáhnou zpět Frýdka, který mi přijde ještě o trochu lepší, než Červ.

Reagovat
Coutinho10

tak můžeme jít jako oni, když vemou Červa, my vezmeme Frýdka a je to

tenhle je aspoň normální, ne jako jeho bratr

Reagovat
Coutinho10

asi teda první možnost sice až v zimě, ale jestli to chápu dobře, tak to naše předkupní právo nebo reagovat na nabídku jiného týmu už pro další přestupová okna neplatí

https://infotbal.cz/kauza-cerv-miri-do-finale-do-zimy-bude-v-liberci-pak-si-pro-nej-prijde-sparta/

Slavia do jednání skutečně vstoupila a zabránila rivalovi udělat transfer tím, že má třídenní lhůtu na vyjádření, zda svého odchovance chce zpátky. Tím pádem se Červův přesun na Letnou nestíhá v poslední přestupový den realizovat.

Červ tedy zůstane pod Ještědem a pokud setrvá zdravý, Sparta dokončí přestup v příštím přestupovém okně, kdy už červenobílí nebudou moct jednání znemožnit.

Reagovat
Greny

Tohle nechápu čeho tím Slavia dosahla ?

Reagovat
Coutinho10

pokud to tak je, tak získala čas, respektivě to oddálila, není ještě jejich hráč....za 3 měsíce se toho může ještě hodně stát např. nějaký zranění a pak ho chtít nebudou nebo se třeba zaměří mezitím na někoho jinýho

Reagovat
Greny

Tak Sparta ho chtěla nechat do zimy v Liberci co jsem pochopil

Reagovat
Coutinho10

to jo, to se nevylučuje, dávalo by to pro ní smysl, stejně by ho nestihla zapsat na soupisku EL, nicméně měla by ho jistýho, takto ho jistýho ještě nemá, protože se může cokoliv stát, nicméně je to teda asi už jenom o nich, jak se v zimě rozhodnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele