Události Serie A: Inter pomýšlí na bájnou stovku a v Neapoli ožila vzpomínka na Maradonu

23.08.2022, 13:13
Názory a komentáře
Radost hráčů Interu (© AFP)
Úvodní kolo italské Serie A nenabídlo ani jednu remízu, v tom druhém se jimi naopak nešetřilo. Dělbou bodů skončil například šlágr mezi Atalantou a AC Milán, což značně potěšilo druhý milánský celek Inter. Radost mají ale i v Neapoli, v divokém městě pod Vesuvem řádí Gruzínec Chviča Kvaracchelija (21). Co dalšího přinesl druhý hrací víkend v Itálii?

Chyběly vám v 1. kole Serie A remízy? V tom druhém jste pak museli být zcela spokojení. Nerozhodně skončilo hned šest z deseti zápasů a ve čtyřech z nich nepadl ani jeden gól. Patří mezi ně i utkání Juventusu v Janově, kde se naplno projevila absence Ángela Di Maríi, který byl před týdnem nejlepším hráčem Bianconeri.

Trenér Massimiliano Allegri tak nebude mít před blížícím se klíčovým soubojem s AS Řím lehké spaní. Jeho dvě největší letní posily jsou mimo hru - nenastoupí ani Paul Pogba - a téma nepohledných výkonů Juventusu je znovu zpátky na stole. Tím spíš, že autor dvou branek z minulého týdne Dušan Vlahović působil opět velice osamoceně.

Na světlo světa okamžitě vyplula i zajímavá statistika. Srbskému útočníkovi bylo odmáváno už šest ofsajdů - nejvíce v celé Serii A. Řeči o tom, že do herního systému preferovaného toskánským koučem nepatří, se tak mohly opět naplno rozběhnout. Allegri se ale nenechal rozhodit a novináře pošťouchl prohlášením, že je spokojený - Juventus totiž zatím ani jednou neinkasoval.

Rozpačitý vstup do nového ročníku je naopak zapomenut v sídle Interu. Jestliže se jeho první letošní vítězství na půdě nažhaveného nováčka z Lecce rodilo v bolestech, to druhé proti Spezii už splňovalo veškeré požadavky náročných fanoušků největšího aspiranta na mistrovský titul.

Příznivci Nerazzurri se ostatně nenechali zahanbit. Na San Siro jich dorazilo přes 70 tisíc, a napodobili tak týden starou návštěvu utkání svého úhlavního rivala. A na to, že přijela podprůměrná Spezia, vyprodukovaly góly domácích tak bouřlivé ovace, že v okolí slavného stánku mohl leckdo pojmout podezření, že do Itálie dorazila Liga mistrů s předstihem.

Trenér Spezie Luca Gotti prohlásil, že některé zápasy jsou prostě nehratelné. Je potřeba mu dát za pravdu, a to zejména když k nim přistoupíte jako jeho svěřenci, kteří nepředvedli zhola nic, jak ostatně dokazuje i nula v kolonce jimi vyprodukovaných střel na branku. Není se čemu divit, dvojice Lautaro Martínez, Romelu Lukaku řádila jako za starých časů. Úvodní gól dal první jmenovaný a šlo o vskutku výstavní zásah, na který asistoval belgický obr. Šikovný Argentinec si téměř po dvou letech připomněl, jaké to je skórovat z větší dálky. Branku zpoza pokutového území totiž naposledy vstřelil v září 2020 proti Fiorentině.

Více o zápasu Inter - Spezia

Jeho znovunalezený parťák následně hlavou trefil pouze břevno. To samozřejmě nebylo vše, Lukaku byl také na počátku akce, po níž skóroval Hakan Calhanoglu. Trefa tureckého reprezentanta byla zajímavá i proto, že šlo o vůbec jeho první gól v barvách Interu vstřelený z pokutového území, pokud tedy nepočítáme penalty.

Inter mohl dát klidně šest nebo sedm branek, na konečných 3:0 ale upravoval Joaquín Correa. To už bylo na hřišti střídající duo útočníků - argentinskému snajprovi nahrával Edin Džeko. Právě ohromná ofenzivní síla a možnost vybírat z kvalitních útočníků dodala kouči Inzaghimu sebevědomí k nebojácnému prohlášení.

Inter má podle jeho slov za cíl vstřelit letos v Serii A sto branek, což by byl vskutku ojedinělý výkon. Bájná stovka byla v nejvyšší italské soutěži překonána v historii jen sedmkrát a naposledy se to podařilo v sezoně 1950/51.

Hráč kola

Gruzínský fotbalista Chviča Kvaracchelija aspiruje na titul "nákup roku". Do Neapole dorazil s nelehkým úkolem nahradit Lorenza Insigneho, ale zatím se mu to daří na výbornou. Povedenou předsezonní přípravu jen podtrhla branka v úvodním kole. Dvě další do sítě Monzy v tom uplynulém už byly výrazně nad plán.

Neapolí se okamžitě rozletěla jeho nová přezdívka - Kvaradona. Pracovitý Gruzínec si navíc všechny získal prohlášením, že hezčí město ještě v životě neviděl, a má našlápnuto velmi dobře. Spolu s ním je prozatím spokojený také prezident klubu Aurelio De Laurentiis, který dokázal díky letním změnám výrazně ušetřit a dle výsledků prvních dvou kol, v nichž jeho tým zaznamenal devět branek, se zdá, že i kvalitně posílit.

Více o zápasu Neapol - Monza

Gól kola

Už se stalo takovým koloritem, že kolem Domenica Berardiho ze Sassuola se v létě tvoří zástupy zájemců. Věrný kapitán malého klubu ale pokaždé odolal a minulý týden dokonce prodloužil až do roku 2027. Při svém prvním domácím vystoupení proti Lecce pak ukázal, proč je pro Sassuolo tak důležitý.

Neroverdi v létě opustili střelci Gianluca Scamacca a Giacomo Raspadori a po první prohře 0:3 na půdě Juventusu to s nimi nevypadalo ideálně. Tři body za domácí výhru však zařídil poslední fotbalový romantik Berardi, který se výstavně trefil po rohovém kopu, když z první napálil odražený míč za hranicí pokutového území přesně do dolního rohu branky.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Vlasák

Komentáře (70)

Přidat komentář
Furia Ceca

Včerejší zápas zase v plný nahotě ukázal, jak je současný Juve závislý na jednom hráči. Bez AdM chyběly nápady, šance, Vlahović byl zase zpátky neviditelnej. Jaký oživení pak přinesli mladíci z lavičky, díky nimž byla hra mnohem přímočařejší – což je přesně to, co nám poslední roky tak zoufale chybí. A výsledek? Allegri je ještě zkritizuje Už mám toho chlapa plný zuby... jeho neustálý nasazování nedotknutelných průměráků, kteří opakovaně zahrajou píču, aby příští kolo smrděli v základu zase. Ať už jde fakt doprdele... Hra je nekoukatelná sračka jak za Capella, akorát s tím rozdílem, že Capello měl aspoň výsledky. Současný Max už nemá ani to. Už teď je mi jasný, že v LM zase nepřelezeme osmifinále

Reagovat
Pipo123

Zbytočná kritika na toho Mirettiho, borec ma 19 rokov a včera hral dobre. Niekedy som mal Allegriho rád, ale on sa nikam neposunul, vždy hral ten svoj calma futbal, ale teraz je to hrozné a ešte jeho vyjadrenia ukazujú aké on má obrovské ego, pritom to nie je žiadna trenerská špička...

Chudák Miretti musí mať po jeho vyjadreniach nulové sebavedomie

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Furia Ceca

A ještě ho srovnává s AdM... s hráčem, který má za sebou cca 15 sezón v TOP evropských klubech. Trochu čůrák ten Allegri

Reagovat
10

navíc to je úplně nelogická kritika, protože všechny noviny Mirettiho chválí, za 10 minut ukázal víc, než všichni 3 ostatní záložníci za zbytek toho zápasu

Reagovat
BaggioRoberto

Tak jestli trener zkritizuje mladika po prvnich 10 minutach v lize, kterej ani nic nezkazil, tak to je dement a mel by trenovat leda ve fife.

Reagovat
BaggioRoberto

Jak muzou byt zavisli na hraci, kterej teprve prisel? Co teda delali minulou sezonu?

Reagovat
Raffaello

Snadno, závislost není podmíněná časovým rámcem. Nemusíš si ji pěstovat měsíce. Naopak pokud se rozhodneš pro systém, do kterého pořídíš hráče, který má hru řídit a nemáš alternativy, staneš se na hráči závislý. V momentě, kdy vypadne, sesype se ti celý systém. Není to žádná exaktní věda. A pokud si člověk pustil první zápas Juventusu proti Sassuolu, bylo dost evidentní, kudy se hra ubírá. Vše, co se na hřišti odehrávalo pozitivně pro Juve, bylo v režii ADM. Bez něho jsou nahraní, protože nemají adekvátní náhradu. Že jde o sebevražednou koncepci, to je zase jiná kapitola.

Reagovat
BaggioRoberto

To je blbost. Na pozici ADM hraval Chiesa a ten je dobrej.

Reagovat
Raffaello

Že je Chiesa dobrým hráčem neznamená, že je stejně dobrý jako ADM, což není. Chiesa od přelomu listopadu a prosince 2021 odehrál 2 zápasy. Juve na něm závislé nebylo, ani nemohlo, když jim více než polovinu sezóny scházel.

Teď nemají ani ADM, ani Chiesu a jsou kde? V háji. Nemají stopery, nemají kraje obrany, nemají klíčového středního polaře, nemají křídla. Nemají nic a přece utrácí pomalu nejvíc. Sklízí, co zaseli a to jim patří. A to jen proto, že pracovali nekoncepčně a vytvářeli závislost na jednom hráči, Ronaldovi, přičemž odstřelili zbytek kádru a nyní čekají, že je ADM spasí. Nespasí.

Reagovat
BaggioRoberto

To rikam, ze je Chiesy v Juventusu hrozna skoda. At ho poslou do Milana.

Reagovat
Furia Ceca

Díky

Reagovat
Raffaello

Není za co... Je to fakt smutný, jak se během krátké doby dokáže všechno zničit a obětuje se koncepce na úkor marketingu. Aktuální situace je jen nešikovným vybíráním zatáček na úzké zamrzlé silnici směrem ze Sestriere. Dostat se na dálnici směr Turín bude sakra těžký. Allegrimu se to může utrhnout pod rukama, resp. už se to utrhlo vedení a Allegri kříčí "calma calma", ale sám ví, že pořád nemá tým. Chybí generace hráčů, která by to ty mladé naučila. ADM je fantastický, ale zase jen přechodné řešení. Jsem zvědavý, jak tahle kapitola dopadne a někteří pánové v Juve skončí.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Raffaello

Tommaso Mancini už podstupuje lékařskou prohlídku. Další mladá ryba do Allegriho otráveného rybníka.

Reagovat
svkmd

čo povedal allegri na miretiho? Nejako som nepostrehol tú tlačovku

Reagovat
Pinturicchio

Allegri: ,, Rabiot skóroval, ale mal smolu, lebo Vlahovic bol tesne v ofsajde. Keď sa zápas začal zhoršovať, on ostal silný. Juve potrebuje hráča ako on."

Nepřestup Rabiota : místo +30 / -9, nepřijde Paredes (jedině, pokud odejde MC nebo Zakaria), Nico půjde znovu hostovat, přestože by zůstal, kdyby Rabiot odešel.

Zpětně mi přijde, že tehdejší Allegriho odchod / vyhazov, bylo správné řešení, Sarri dělal co mohl a Pirlovi sem mělo rozhodně dát víc času (kdo ví, co by udělal s tímhle kádrem) ... a tyhle trenérské rošády akorát dokládají absenci jakékoliv vize, koncepce.

Reagovat
10

bohužel...

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže nakonec to jestli je trenér mistr, průměrak nebo totální hovado se dá hodnotit až s větším odstupem, podle vývoje dalších sezon?

Reagovat
Pinturicchio

To tam někde píšu?

Reagovat
Seydou Doumbia

se ptám jen...bo mi to příjde čím dal častější že se na trenéry prezentuje nějaký názor ale časem se změní

Reagovat
Pinturicchio

Allegri byl tenkrát top, ale klapky na očích se ukazovaly už tenkrát, teď je to extrém, úplně zamrznul a Mourinho je oproti němu vrchol progressu. Spíš je to taková moje zpětná omluva Sarrimu a Pirlovi.

Reagovat
Seydou Doumbia

oka

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo by Juventus nezvedl ani kdyby tam byl 10 let

Reagovat
10

Pirlovi se zpětně musím taky omluvit, takticky v tom dost plaval (logicky), ale aspoň měl koule a chtěl hrát aktivně, ofenzivní hráči jako Chiesa pod ním hráli výborně, hra pod Allegrim je nedůstojnej antifotbal

Reagovat
Furia Ceca

Na druhou stranu taky vylítl v osmifinále LM, ukončil šňůru devíti Scudett (!) a prohráli jsme s kdekým, často i doma – například prohra na Juve Stadiu 0:3 s AC Milán byla opravdu ponižující. Těch argumentů, proč neměl on dál pokračovat, je taky hodně.

Na Allegriho jsem se těšil, na jeho perfektní taktiky a na to, jak s každým týmem vyjebe a každýho potrollí. Bohužel, dva roky doma mu docela uškodily, očividně se změnil v mimózního podivína, kterej vyjebává leda tak se svýma hráčema a potrollí maximálně fandy Juve

Měli jsme zkusit někoho třetího

Reagovat
DelPiero137

do bodky

Reagovat
M11

Sypu si popel na hlavu.. tohle co se deje je groteska

Reagovat
10

tohle je nejhorší odhad, co jsem tady kdy měl...a to jsem jich měl dost

Reagovat
M11

Fakt ale.. ja byl tak nadseny kdyz se Max vratil a behem sezony pocituju pomalu a jiste nenavist pritom to byla takova ikona.. tim co ted predvadi.. to nehoraznym zpusobem likviduje

Reagovat
Pinturicchio

Já zatím spíš jen Allergie.

Reagovat
Pinturicchio

Hm, tak ne, teď jsem si přečetl ty sračky vůči Mirettimu. Ať jde do hajzlu.

Reagovat
DelPiero137

Max je nemocny....sere ma ze mame konecne mladikov v ktorych je potencia ale tento magor ich zabija. Velmi som sa tesil na tuto sezonu.

Reagovat
10

z Allegriho se stala postavička, která už jen nedůstojně a křečovitě brání svůj charakter...ta podobnost s Milošem Zemanem je šílená

Reagovat
DelPiero137

Asi nie je sanca ze sa niekto vo vedeni vcas prebudi a posleho prec? Premarnit tuto generaciu mladikov by bola velka skoda, to radsej platit Maxa mimo Juve a novy trener.

Reagovat
10

ne, to je bez šance...jsem si čím dál víc jistej, že v Juve přijde změna až s novým prezidentem, DS a bez Nedvěda

Reagovat
M11

Tady by byla jedina sance pres nejake silene vysledky.. a to se nestane, jelikoz nejaka kvalita v tom tymu je a nejake body sbirat budem.. oni jsou schopni zase ukopat 4. flek a rict, ze je tym v prestavbe a jsou spokojeni.. uplne to vidim..

Reagovat
brenk

podla mna je realne, ze tu top 4 tento rok nespravime a v tom pripade by mohol konecne vypadnut, mozno by to za ten rok bez LM stalo

Reagovat
Pinturicchio

To by musela být fakt revoluce, aby to stálo za to - Alex prezident, Luciano diretóre, Zizu trenér.

Reagovat
DelPiero137

vidim to podobne

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Furia Ceca

Už jenom začít chlastat, kouřit a pronášet bonmoty

Reagovat
Zark

a to jsem si allegriho návrat přál

Reagovat
Pinturicchio

Nejsi sám, já sem byl nadšený, když se vrátil.

Reagovat
smazaný uživatel

KK zatím fantastický Absolutně nechápu Týpek přijde z gruzínské ligy a hned od začátku si vodí obránce v Serii A, pocem kamdeš. Zatím jsem z SSCN nadšený, jen tak dál.

Reagovat
Seydou Doumbia

musíš umět

Reagovat
10

v gruzínský lize byl necelý 2 měsíce, předtím hrál několik sezon nadprůměrně v Rusku za kvalitní tým...stejně jako třeba Krasić, kterej měl podobnej nástup a neskončilo to úplně šťastně

Reagovat
zurix_new

Jinak byť to nic neznamená, objevoval se pravidelně v žebříčcích TOP mladých nadějných hráčů, takže není úplně neznámý a evidentně na formu, určitě to půjde zase dolů za nějakou dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznám se, že jsem ho neznal, ale asi máš recht, jinak by ho asi těžko kupovalo Batumi z Kazaně za 8 mega a Neapol za 10.

Reagovat
Shevchenko

Batumi ho kupovalo za 8 mega to je blbost ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Píše vševědoucí transfermarkt, ale taky mě to překvapilo, i když stadion mají nádherný.

Reagovat
Furia Ceca

On 7 March 2022, FIFA announced that, due to the Russian invasion of Ukraine, foreign players in Russia can unilaterally suspend their contracts until 30 June 2022 and are allowed to sign with clubs outside of Russia until 30 June 2022.[12] On 24 March 2022, Rubin Kazan announced that Kvaratskhelia's contract has been suspended.[13] On the same day, he joined Dinamo Batumi of Georgia.[14]

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEGRI VEN!!!

Reagovat
BaggioRoberto

Po dvou kolech tady spekulovat, ze Neapol posilila. Zname ty jejich zacatky. Ale co predvedou po novem roce?

Reagovat
Raffaello

Neposílila? Ve světle odchodů posílila. Ze základní sestavy odešli Insigne, Mertens, Ruiz, Koulibaly. Kvaratskhelia nahradil Insigneho a jeví se jako plnohodnotná náhrada. Mertens měl výkonnostní pokles a jel hodně na údržbu, už to nebyl ten starý dobrý Dries jako před covidem, Zielinski se minimálně loňskému Driesovi vyrovná. I kvůli odchodu Mertense uzpůsobili středovou formaci, která je aktuálně mnohem vyrovnanější a variabilnější. Díky tomu, že vypadl Mertens, se dokáže trojice Zielinski, Lobotka, Anguissa lépe prolínat, směrem dozadu se vykryjí lépe než s Mertensem, kdy na něho často středová dvojice při 4231 "pracovala". A Koulibaly? Kima upřímně neznám, turecká liga jde mimo mě, ale zatím se prezentuje dobře. Přidáme-li k tomu Simeoneho jako vynikající konkurenci pro Osimhena a Raspadoriho, který je schopný zahrát jak pozici Insigneho, tak Mertense, zejména při snížení provozních nákladů na tým? Spolu s Římany jsou v Neapoli králi mercata.

Reagovat
smazaný uživatel

Zní to dost slušně, je tam aspoň drobná šance na titul myslíš?

Reagovat
Raffaello

Šanci na titul mají milánské celky, Juve, Neapol a Řím, aspoň za mě. V minulých letech v období února-března se to vždy protřídilo a týmy postupně odpadaly. V této sezóně to bude o to zajímavější, že je MS a bude tam delší zimní pauza. Nejvíc to z pohledu odjezdů zasáhne milánské týmy. Neapol bude hrát v TOP 4, otázkou je, na čí úkor (Juve?).

Na začátku léta bych je nepasoval ani do TOP 4, ale po tom, jak drží koncepci a systém, do kterého přivedli naprosto adekvátní náhrady a ještě ušetřili, jim přeju dobré výsledky. Vloni si hodně uškodili v období prosince, ten pravidelný nahuštěný program s LM nezvládli. Letos je to nahuštěné ještě o něco dřív, skupinová fáze LM je zkrácená o měsíc. Jsem zvědavý, jestli toho využije třeba Bergamo, které je bez pohárů a bude mít oproti ostatním velkou regenerační výhodu.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak si aspon zjisti fakta, kdyz pises. Predminula sezona byla o tom, ze Neapol rupla v poslednim kole a pustila do LM Juventus. Takze asi tezko hrala v prosinci LM.

Reagovat
Raffaello

Díky za upřesnění, smotal jsem to dohromady, ale nemění to nic na faktu, že Neapol si lepší pozici a šanci na titul prohrála právě v tom prosinci v nahuštěném programu Serie A.

Fact checking máš fajn, ale kompetence k diskutování si zatím zrovna neprokázal. Bylo by fajn, kdyby si v diskusích nehledal věci, které bys mohl lidem vytýkat, ale taky přišel s něčím, co by mělo váhu do diskuse. Jsem tu krátce, ale zatím nepůsobíš jako dvakrát příjemný člověk. Užívej život, zapšklý člověče.

Reagovat
BaggioRoberto

No oni vzdycky podzim dobrej a v zime zacnou ztracet a jaro mdly.

Reagovat
Seydou Doumbia

Inter, AC, Juve, Neapol LM

Reagovat
Largo

Plus Ndombélé, který podle mě může být podobnou posilou jako Anguissa minulou sezonu. A zřejmě Navas. Rozhodně zajímavý a kvalitní mercato.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
DelPiero137

ak sa Ndombele da dokopy a nadviaze na zaciatok kariery, Neapol natom bude velmi dobre.

Reagovat
mastakillah

No to právě moc nečekám, že by navázal na začátky kariéry v Lyonu. Co si budeme, tak šel celkově dost dolů po druhé průlomové sezóně v Anglii a následně i na hostostování v Lyonu. Snad překvapí

Reagovat
Seydou Doumbia

mi se po návratu do OL celkem líbil, ale zase po tisíci minutách nelze nějak extra vyvozovat závěry

Reagovat
mastakillah

Dnes jsme hráli přátelák a musím říct, že to od něj nebylo vůbec špatné. Dokonce dal i gól. Tak uvidíme, možná by mu Calcio mohlo sednout

https://twitter.com/willemhaak/status/1562524047870935040?s=21&t=eD04CG3EiRDxT-iHB5G4kw

Reagovat
Seydou Doumbia

krásný...u nás než šel do spurs tak dělal podobný věci...teda...vzal soupeři míč skluzem, svým tělem odstavil dalšího a pak utíkal a vystřelil...a letělo to do piče každopádně jeho pokud to bude bavit a dá do toho nasazení a tu svou černou sílu tak prostě od něj budou hráči lítat jako igelitový sáček z tesca pokud se mu chtít nebude tak bude sedět na tribuně a brát brachy a valet vajca

Reagovat
BaggioRoberto

Koulibaliho budou nahrazovat dlouho. A ten utok, povedly se dva zapasy s outsaidery, kdy Monza zatim vubec netusi kde je, na posouzeni je treba vic casu.

Reagovat
Darren Fletcher

ruiz odisiel?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele