Udělal jsem, co jsem mohl, říká Ramsdale o konci v Arsenalu. Odchod bere jako restart

15.09., 08:51
Aktuality
Aaron Ramsdale (© Profimedia)

Rozporuplné období prožíval v uplynulých měsících gólman Aaron Ramsdale (26). V kádru národního výběru Anglie sice nechyběl a dokráčel s ní až do finále Eura, přesto pro něj v Arsenalu zbývala jen lavička náhradníků. Situace se vyřešila jeho letním přestupem do Southamptonu. Gólman nyní přiznal, že zášť vůči kouči Gunners Mikelu Artetovi rozhodně necítí.

Odchovanec Sheffield United přišel do Arsenalu v roce 2021 právě od Blades s predikcí, že by se mohl na Emirates Stadium stát dlouhodobou týmovou jedničkou. Na lavičce náhradníků se však ocitl v momentě, kdy kouč Mikel Arteta povolal Davida Rayu.

Španělský gólman v Arsenalu nejprve působil na hostování, poté ho získal Arsenal na přestup s tím, že bude týmovou jedničkou. Ramsdale tak začal mít obavy, že kvůli pozici náhradníka a bídnému hernímu vytížení přijde o Euro. To se nestalo, ale i na Euru byl v pozici brankářské dvojky.

Žádná zášť není

"Rozhodně žádnou zášť necítím. Hraju fotbal dost dlouho na to, abych věděl, že rozhodnutí trenéra je rozhodnutí trenéra. Udělal jsem, co bylo v mých silách, abych jeho názor změnil a vybojoval si zpátky místo v základní sestavě. Měl ale svůj názor a David měl zároveň fantastickou sezonu," uvedl Ramsdale v rozhovoru pro talkSport.

Každopádně se nahlas mluvilo o tom, že pozice náhradníka mu nesedí, což mělo vyústit v odchod z klubu. Jeho jméno bylo na začátku letního přestupového okna spojováno s Newcastlem, ale nakonec vyslyšel v závěru léta volání Southamptonu, který za něj neváhal vysázet 25 milionů liber.

Ramsdale byl v Arsenalu dvojka. (©AFP)

"Můžete být naštvaní na okolí, můžete být naštvaní i na sebe, ale musíte se s tím smířit a vstřebat to. Bylo to samozřejmě těžké, ale našel jsem nový domov a těším se, že budu zase chytat. Jdu dál, rozhodně ve mně není zlá krev. Beru to jako restart kariéry," uzavřel anglický reprezentant.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Šafka

Komentáře (31)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Z Arsenalu do Champu

Reagovat
Jkb

Ono je to složité pro brankáře, chytat může jeden, takže těch míst není tolik. Ramsdale zatím nemá na to dělat jedničku ve větším klubu, takže to ho limituje, potom jeho plat a přestupová částka jsou také limit a najednou těch možností moc nemá.

Ale mám dojem, že on je fanoušek Southamptonu od dětství takže pro něj je to dobrá volba a jeho kvalita jim může pomoc s udržením.

Reagovat
Kryptos_

Obávám se, že jim ani on moc nepomůže

Reagovat
Seydou Doumbia

kde je ta doba, kdy byl top u vás a patřil mezi top golmany ligy? vše se moc rychle mění

Reagovat
Jkb

Já ho nikdy za TOP nepovažoval. Je to kvalitní hráč, zapracoval na výbězích, slušné dlouhé míče, velice dobrý na čáře, pozičně fajn. Ale chybí mu klid pod tlakem, když ho soupeř presuje tak přestává hrát to co po něm chce trenér a to je problém, na té top úrovni prostě nemůžeš ztrácet hlavu.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to mohl v pohodě třeba do juventusu jako wojtěch a ne do posraného sotonu...určitě by se našel lepší tým, který by o něj měl zájem

Reagovat
herbage

Juve by dal určitě 25 mega liber

Reagovat
Seydou Doumbia

tak prodat za méně, hlavně at je štastný a má dobrý tým

Reagovat
Neutron

Ty by si bol fajn biznismen

Reagovat
Seydou Doumbia

ja jen žiju v ideálním světě

Reagovat
Zemun

Ty si ešte aj pre charitu príliš dobrý človek

Reagovat
Pharrell

Ideální ? Takový fakt bohužel neexistuje

Reagovat
Seydou Doumbia

stačí když si ho vytvoříš a vystoupíš z těchto šitů ve kterých žije 99% populace

Reagovat
Jkb

Tak Sczesny to bral taky přes AS mám dojem.

Pro mě je dobře, že bude někde dělat jedničku, on to fakt není špatnej brankář ale na tu TOP úroveď potřebuješ opravdu hodně makat a soustředit se na to co děláš a ne oslavovat, že jsi chytil jednu střelu Leedsu a úplně zapomenout, na to že se pořád hraje.

Reagovat
kattos

Jako ale zase když vyhrál golden glove a pak vychytal superpohár proti City tak kdyby mi někdo řekl že za 2 měsíce bude jasná dvojka...

Reagovat
Jkb

Jeho rozehrávka pod tlakem je limit, navíc i když vyhrál golden glove tak stejně ve statistikách mu svítilo, že měl dostat o několik branek míň než dostal, v těch statistikách byl nejhorší v lize. A když se podíváš na nějakou úspěšnost zákroků tak opravdu Arteta měl hodně důvodů proč přivést lepšího brankáře.

Reagovat
kattos

Ty vole předminulou sezónu vyhrál golden glove PL a najednou tohle

Jo konkurence je velká

Reagovat
mistr129

No Golden Glove moc nemusí vypovídat o samotném brankáři. Ale jo, Ramsdale je kvalitní gólman, nadpůměr v PL, ale pokud chce tým bojovat o nejlepší příčky, tak to nestačí

Reagovat
Sigma Olomouc

Gólmani to mají těžké, ale čekal bych, že půjde do lepšího klubu.

Reagovat
Hachim Mastour

On je zvyk zvyknutý. Bude to tretí klub, s ktorým zostúpi

Reagovat
Coutinho10

tak mimo angažmá v Arsenalu chytá pořád za tým hrající na spodku tabulky, takže pro něj nic novýho

Reagovat
Y.Cabaye

Nikdy sem nepochopil, jak Pickford a Ramsdale můžou být v hierarchii před Popem.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nikikrew

Skoda no, teraz bude opat bojovat za udrzanie sa a je mozne, ze jeho ,,stastie" na vypadnutie z PL sa prejavi opat.

Nie je to jednoducha situacia na psychiku ale sezona iba zacala

Reagovat
Seydou Doumbia

Soton je fakt mizerný tým, spolu s Ipswichem a Evertonem největší kandidati na sestup. Soton skoro neposílil, tým o hovně.

Reagovat
jk

Průměrák Ramsdale.

Reagovat
lofin9

S tymi mrzakmi, co ma pred sebou by vyzeral ako priemerak aj Buffon v najlepsich rokoch

Reagovat
fenixLFC

pritom zrovna vcera ako priemerak uplne nevyzeral (aspon tych 70 minut co som videl)

Reagovat
lofin9

Este minimalne 2 ciste kusky zachranil aspon co som videl, inak by to bolo vacsim rozdielom

Reagovat
SunFells

Může dělat co chce, ale s aktuální obranou je nezachrání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele