UEFA FAIR PLAY

07.06.2006, 22:34
Aktuality
Soutěž UEFA Fair Play vyhráli letos Švédové. Do poháru vyslali Gefle IF, osmý tým nejvyšší švédské soutěže. Radovat se mohou ještě fanoušci a hráči norského Brannu Bergen a belgického KSV Roeselare.

V poločase finálového utkání ME jedenadvacítek se uskutečnilo losování dvou mužstev, která se na podzim zapojí do prvního předkola Poháru UEFA. V osudí se ocitlo devět zemí s nejvyššími koeficienty. Kromě šťastných Belgičanů a Norů mělo naději ještě Finsko (IFK Mariehamn), Estonsko (JK Jammeka Tartu), Lotyšsko (FK Riga), Nizozemsko (NAC Breda), Švýcarsko (FC Aarau), Wales (Haverfordwest County AFC) a Německo (BV Borussia Dortmund).

Česká republika skončila na dvacáté osmé pozici za Ukrajinou a Běloruskem. Smůlu mělo Slovensko - možnost zúčastnit se losu unikla našim východním sousedům, stejně jako například Francii nebo Anglii, jen o vlásek.

Hodnocení zahrnovalo například respekt mužstev k soupeři a k rozhodčím, čistotu hry nebo chování fanoušků a týmových šéfů, tedy aspekty, v nichž má náš fotbal rozhodně co dohánět...

Autor: Jan Švestka

Komentáře (875)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele