UEFA obvinila Moratu a Rodriho za skandování o Gibraltaru z nevhodného chování

23.07., 20:26
Aktuality
Rodri (© AFP)

UEFA obvinila kapitána španělských mistrů Evropy Álvara Moratu a nejlepšího hráče turnaje Rodriho z porušení "základních pravidel slušného chování" za jejich skandování o suverenitě Gibraltaru při oslavách zisku titulu.

Unie zároveň na webu uvedla, že obvinění obou hráčů zahrnuje i "poškození dobrého jména fotbalu a především UEFA". Fotbalistům podle agentury AP hrozí distanc na zářijové zápasy Ligy národů.

Útočník Morata a záložník Rodri minulý týden při oslavách titulu v Madridu po finálovém vítězství 2:1 nad Anglií vedli skandování tisíců fanoušků "Gibraltar je španělský".

Gibraltar sousedící se Španělskem na jižním cípu Pyrenejského ostrova je už více než 300 let britským zámořským teritoriem. Tamní fotbalová federace minulý týden podala kvůli chování Španělů stížnost k UEFA a dnes uvedla, že zahájení disciplinárního řízení přivítala.

Kdy disciplinární komise případ španělských hvězd uzavře, UEFA nesdělila. Během Eura dostal za podněcování fanoušků k nacionalistickému skandování dvouzápasový distanc Albánec Mirlind Daku.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Mass

Gibraltar by vůbec neměl být členem UEFA.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Blasphemer

Gibraltar by vůbec neměl být

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč vám tak vadí?

Reagovat
Benfica

prosim ťa, kde by sme si odkládali peniaze

Reagovat
Mass

Na Normanské ostrovy

Ty možná taky časem vezmou do UEFA, a i ostrov Man, čim víc Britů, tím hůř.

Reagovat
kilobyte

Bude důrazné "tytyty"?

Reagovat
eder

Moratu a Rodriho je potřeba popravit pro výstrahu, buďme tolerantní!

Reagovat
Pepe1911

zavázat oči na Rock of Gibraltar?

Reagovat
eder

Přesně tak

Reagovat
Csaplárova past

Je tezky unest vyhru, viz takovy Enzo

Reagovat
jsemdement

A co když to odmítnou? Co pak?

Reagovat
vceradnesazitra

Gibraltar is Spain a Kosovo is Serbia

Reagovat
JhonLimon

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
LyEX

Majú to tí hráči za potreby? Nech si myslia čo chcú, zmeniť to nezmenia oni sami a sú asi aj vhodnejšie spôsoby ako sa zapáčiť svojim fans, napríklad vyhrať ME?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele