UEFA zveřejnila seznam rozhodčích na ME, je mezi nimi i Argentinec Tello

23.04., 13:30
Aktuality
Logo UEFA EURO 2024 (© AFP)

Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) zveřejnila na svém webu seznam 19 hlavních rozhodčích, kteří budou pískat zápasy na letním mistrovství Evropy v Německu. Evropské sudí doplňuje Argentinec Facundo Tello. Český zástupce podruhé za sebou chybí, naposledy se na Euru 2016 představil Pavel Královec.

Jednačtyřicetiletý Tello byl i na mistrovství světa 2022 v Kataru, kde ho zkritizovali Portugalci. Těsně před světovým šampionátem na sebe upoutal pozornost tím, že ve finále argentinského Superpoháru Boca Juniors - Racing Avellaneda vyloučil 11 hráčů. Kvůli nedostatečnému počtu hráčů na trávníku zápas před koncem prodloužení ukončil.

"Všichni vybraní rozhodčí opakovaně předvádějí výkony, které splňují nejpřísnější měřítka soutěží UEFA stejně jako jejich domácích lig. Díky mimořádné přípravě si vysloužili místo na Euru. Naprosto jim důvěřujeme a věříme, že své kvality předvedou na závěrečném turnaji," uvedl předseda komise rozhodčích UEFA Roberto Rosetti.

Mezi 20 videorozhodčími jsou také Stuart Attwell a Tomasz Kwiatkowski. Angličana Attwella po nedělní prohře 0:2 na Evertonu zkritizoval Nottingham Forest. Podle něj mu Attwell coby VAR v utkání upřel tři penalty, navíc ho označil za fanouška Lutonu, s nímž Nottingham bojuje o záchranu.

Polák Kwiatkowski se jakožto videorozhodčí v listopadovém utkání Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Newcastlem podílel na tom, že jeho krajan a hlavní sudí Szymon Marciniak, jenž se taktéž představí na Euru, odpískal pro domácí penaltu. Z ní v osmé minutě nastavení srovnal Kylian Mbappé na konečných 1:1. UEFA následně Kwiatkowského stáhla ze zápasu Ligy mistrů mezi San Sebastianem se Salcburkem. Minulý měsíc ale nechyběl u osmifinálové odvety LM Atlético Madrid - Inter Milán.

Sudí odpískají na evropském šampionátu 51 utkání. Turnaj se bude hrát od 14. června do 14. července. Mezi 24 týmy nechybí ani poosmé v samostatné historii Česko. Svěřenci trenéra Ivana Haška se ve skupině utkají s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.

Seznam hlavních rozhodčích: Facundo Tello (Argentina), Artur Soares Dias (Portugalsko), Jesús Gil Manzano (Španělsko), Marco Guida (Itálie), Istvan Kovacs (Rumunsko), Ivan Kružliak (Slovensko), François Letexier (Francie), Danny Makkelie (Nizozemsko), Szymon Marciniak (Polsko), Halil Umut Meler (Turecko), Glenn Nyberg (Švédsko), Michael Oliver (Anglie), Daniele Orsato (Itálie), Sandro Schärer (Švýcarsko), Daniel Siebert (Německo), Anthony Taylor (Anglie), Clément Turpin (Francie), Slavko Vinčić (Slovinsko), Felix Zwayer (Německo).

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Largo

A ten Taylor taky předvádí "výkony, které splňují nejpřísnější měřítka soutěží UEFA"? Šašek.

Reagovat
mistr129

Proč jsou všichni vysazení zrovna na Taylora? Zrovna ten mi pije krev nejmíň, na rozdíl od Olivera aspoň nemá gesta na ránu

Reagovat
Largo

Hlavní viník naší prohry ve finále EL se Sevillou.

Reagovat
Vinci

Protože zrovna Taylor je naprosto příšernej

Reagovat
Francesco Totti AS

Nominace Taylora dokazuje, že loni ve finále EL skvěle zvládl svoji práci. Přesně podle notiček

Reagovat
Largo

Reagovat
Referee©

Reagovat
andkoo

Kruzliak

ktory rozhodca je momentalne povazovany za najlepsieho? volakedy vychadzal rebricek top3, uz dlhsie som nic take nevidel

Reagovat
Engerau15

VAR

Reagovat
Grupma

Reagovat
mistr129

Asi Marcyniak, když loni dostal finále MS i LM

Reagovat
Mass

Reagovat
andkoo

Môže byť, uvidíme ešte kto dostane finále ME

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Salfovic

Mají tam být ti nejlepší a ne aby bylo zastoupeno co nejvíce zemí

Mamrd Nyberg se nepískáním klukovin dostal až na ME, to mluví za vše.

Reagovat
Pablos

Faktkunda Tello

Reagovat
Mass

humor jak ze základky

Reagovat
Pablos

i ten je někdy potřeba, když šichta je dlouhá

Reagovat
Kucka

Tak zrovna ty seš celou šichtu na EF, s tím na nás nechoď

Reagovat
PaYaB

Oliver a Taylor

To bude zase nervů jenom kvůli těmhle dvěma.

Reagovat
Shevchenko

Lol Siebert

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele