V belgické nominaci na MS v Kataru nechybí zraněný Lukaku

10.11.2022, 13:03
Aktuality
Romelu Lukaku (© AFP)
Romelu Lukaku na podzim laboruje se zraněným stehenním svalem, jeho jméno přesto nechybí v nominaci Belgie na světový šampionát v Kataru. Trenér Roberto Martínez dnes zveřejnil seznam šestadvaceti jmen, na kterém jsou i další tradiční opory jako Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne nebo Eden Hazard...

Lukaku hostuje z Chelsea v Interu Milán a zranil se koncem srpna, v říjnu následně nastoupil ke dvěma zápasům, aby si problém obnovil a absolvoval další vyšetření. Výsledky jsou pozitivní.

"Po zdravotní stránce není úplně fit, to je poměrně jasné. Dostává se mu péče a jeho stav budeme poctivě monitorovat 24 hodin před prvním zápasem. Rozhodně je zde šance, že se uzdraví a bude stoprocentně připraven," hlásí Martínez.

Belgičané do Kataru poletí obhajovat bronzové medaile z mistrovství světa v Rusku. Postup ze základní skupiny se jim pokusí zkomplikovat Chorvatsko, Kanada a Maroko.

Nominace:

Brankáři:
Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Bruggy), Koen Casteels (Wolfsburg).

Obránci:Toby Alderweireld (Royal Antwerp), Arthur Theate (Stade Rennes), Wout Faes (Leicester City), Jan Vertonghen (Anderlecht), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Timothy Castagne (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht).

Záložníci: Kevin de Bruyne (Man City), Hans Vanaken (Club Bruggy), Youri Tielemans (Leicester City), Leander Dendoncker (Aston Villa), Amadou Onana (Everton), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Axel Witsel (Atlético Madrid), Charles de Ketelaere (AC Milán), Leandro Trossard (Brighton), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund).

Útočníci: Romelu Lukaku (Inter Milán), Michy Batshuayi (Fenerbahce), Dries Mertens (Galatasaray), Eden Hazard (Real Madrid), Lois Openda (Lens), Jeremy Doku (Stade Rennes).

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
mastakillah

Mertens

Reagovat
Seydou Doumbia

Zlatá generace končí, na druhou stranu čas pro mladší se ukázat? Thaete, Faes, Onanista, Openda, Doku Uber liga dodává matroš, snad se ukážou

Reagovat
thiago_oder_nix

Nechapem absenciu vo forme hrajuceho Lukebakia.

Reagovat
Kucka

Zdravý Lukaku je na hrot jasná jednička, Batsovi to v Turecku padá, Mertensovi chtěl kouč asi dopřát poslední velký turnaj, navíc zahraje i jinde. Teoreticky místo Opendy bych si ho dovedl představit, daří se ale oběma.

Reagovat
Seydou Doumbia

Openda má do budoucna potenciál být lepší než Lukebakio, možná proto?

Reagovat
Modroočko

Čakám, že skrz skúsenosti si to postrážia a postúpia z prvého miesta, a v osemfinále ich vyradia Španieli alebo Japonci.

Reagovat
Seydou Doumbia

proti oboum bych je favorizoval na postup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele