V Berlíně si oddychli, kapitán Friedrich prodloužil

19.12.2008, 21:56
Aktuality
Hertha BSC se včerejší prohrou v Pireu rozloučila s evropskými poháry, po dnešku však mají její fanoušci dozajista spravenou chuť. Jak klub informoval na svých oficiálních stránkách, kapitán Arne Friedrich se s vedením dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2012...

Původní kontrakt měl vypršet již koncem června příštího roku, což bylo vodou na mlýn pro různé spekulace, těm je však nyní konec. 29letý univerzální obránce by měl zůstat v Berlíně další tři roky, přičemž pokud v tom posledním absolvuje alespoň pětadvacet soutěžních utkání, bude smlouva prodloužena o další rok.

"Máme velkou radost, že náš kapitán zůstává, je velkou oporou týmu. Při vyjednáváních nám šel vstříc," cituje klubový web manažera Dietera Hoeneße.

Friedrich působí v hlavním městě od roku 2002, kdy přišel z Arminie Bielefeld. Za řadu let se 63násobný německý reprezentant se "Starou dámou" umístil v Bundeslize nejlépe na čtvrtém místě, což by ale letos mohl překonat. Berlíňané jsou po podzimu, který byl bodově nejúspěšnější v historii klubu, třetí a na vedoucí duo Hoffenheim, Bayern ztrácejí pouhé dva body.

Lúcio se vrátil do hry

Friedrichovo prodloužení ovšem není jedinou pozitivní zprávou v Hertě za posledních pár hodin. Po neskutečně dlouhých patnácti měsících se opět na hřišti objevil Brazilec Lúcio, který nehrál od konce září minulého roku, kdy si v utkání na Schalke přetrhl kolenní vazy a vážně si poranil také meniskus a čéškový sval.

29letý levý záložník strávil na hřišti Olympiakosu, kde Hertha prohrála nezaslouženě vysoko 0:4, pouhé tři minuty, přesto to podle jeho slov byly nejdůležitější minuty, které na hřišti zažil. Po zápase Lúcio přišel o své dlouhé vlasy, které si během zdlouhavé rehabilitace nechal narůst s tím, že je ostříhá až při návratu. A ten se naštěstí včera povedl.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Nečekaně

Reagovat
Arne

No, tak... Ono dech to určitě nikomu nevyrazí, ale když o tom není po celý podzim ani píď informace, tak to na napětí tak trochu přibírá.

Reagovat
herbage

Jasný že jsi z toho měl jako fanda Herthy nervy, ale moc si polepšit nomohl, Herthě se daří, je kapitán, uznávaná osobnost, co víc si přát?

Reagovat
Arne

Nic. Ale stejně bys to čekal i před rokem a půl u Metzeldera a jak to dopadlo. Na transfermarktu visel v souvislosti s Friedrichem Juventus, předtím na jaře zase Roma, takže to mě trochu zepokojovalo. I když vnitřně jsem byl přesvědčenej, že zůstane a věřím, že nejen na ty tři, popř. čtyři roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha děkuju za info hned sem chytřejší, letos sem koukal pouze na jeden zápas Herthy (s Kolínem) a už sem si nevybavoval kde to hrál

Reagovat
herbage

Tak Metzelder byl dlouhodobě zraněnej, v Borussii byl jednička Wörns, na záda mu dýchal Brzenska, hrál i pár zápasů na pravém beku, mimoto, klubovou ikonou byl spíše Kehl, pak Wörns a třetí až Metzelder, to Arne je v Berlíně osamocen, možná simunič a Fiedler jsou takové ikony, ale jeden je cizinec a druhý poslední dobou není moc jistý. Navíc nabídka Realu Madrid se neodmítá, šel tam tehdy trénovat Schuster, byť tam šel Metzelder ještě před ním, možná si vážně myslel, že na to má. Arne si v Německu moc polepšit nemůže a na nějaké trajdaní mimo Německo už je poměrně starý a zvolil místo bojovaní o sestavu své teplé jisté místečko a vzhledek k jeho oblibě a prospěšnosti pro tým se mu ani nedivím, jen blázen by odcházel.

Reagovat
Arne

Tak to bych neřekl, že Arne je tam jediná ikona... Šimunić a Fiedler určitě, plus Pantelić a nově také Kačar (právě Pantemu a Gojkovi snad jako jediným dopřávaji fans skandování jména). A to, že je někdo cizinec, nemá ani trochu důležitosti. V Berlíně je všechno trochu jiné a tady tohle nevyjímaje. Já mám schodou okolností aktuálně na icq tohle: Berliner ist man im Herzen, nicht im Pass. - Berlíňanem je člověk v srdci, ne v pasu...

Jinak s tím ostatním souhlas, Metzelder byl mladší, než je teď Arne, šel tam Schuster, věřil si holt asi moc, no.

Jinak na pravý straně hrál Metzelder celkem slušně, co si pamatuju. V paměti mi utkvěly dva zápasy. Derby se Schalke, kdy tam utekl a z jeho centru dal Frei gól. A pak zápas v Berlíně, tam sice hrál normálně na stoperu, ale taky byl dost často napravo, takže jsem ho měl hodně času "pod nosem"(když si odmyslím atletickou dráhu).

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej fotbalista, kde vůbec v Hertě hraje, na pravo nebo na stoperu? vím, že umí na obojím

Reagovat
Arne

Začal napravo, ale von Bergen a Kaká na stoperu vyhořeli a tak se tam přesunul, zatímco na pravo šel Chahed. A pokud hrál ve stoperu se Šimunićem, tak se nebojim tvrdit, že na podzim šlo o nejlepší stoperskou dvojici.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím a to, že se nedařilo kakámu a von bergenovi musíme brát jako příjemnou okolnost, že?

Reagovat
Arne

Teď si nejsem zcela jist, jak to myslíš... Tys z toho asi měl radost, když se von Bergen podepsal v Mnichově pod tři branky ze čtyř, ale já ne. Kdyby hrál aspoň tak, jako minulou sezónu, Arne by mu tam určitě vypomohl a možná by to bylo lepší, než je teď, i když kdo ví.

Kaká zatím hraje snad ještě hůře, než Steve, holt jinak, než při nějakým zranění, se do sestavy asi nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

no, z von bergena jsem radost měl ... ale jinak sem to myslel tak, že kdyby ti dva hráli jako v minulé sezoně, tak arne hraje pořád napravo a simunič nevim... prostě stoperská dvojice friedrich a simunič by se dle mě jinak nesešla...

Reagovat
smazaný uživatel

a hertha by neporazila hoffenheim...

Reagovat
Arne

Hm, z tohodle pohledu to asi je pozitivní, máš pravdu.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arne Friedrich Možná udělal dobře, ale možná taky ne. V Herthě je vážený, ale měl by i na lepší klub.

Reagovat
Arne

Určitě udělal dobře... S tou poslední větou se dá souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ses dostal k fandění Herthě? Je to sympatický klub, lidi si vybírají většinou velkokluby, které zísávají trofeje, nebo z pochopitelných důvodů kluby z jejich města, nebo regionu.

Fandíš ji celý život, nebo nastal v Tvém životě nějaký impuls, např. návštěva Berlína?

Reagovat
Arne

Tak když jsem se začal tak nějak blíže zajímat o fotbal, nějak mě zaujala a přitáhla si k sobě. Roli v tom možná sehrál Berlín, kterej jmě vždycky nějak přitahoval. Pak jsem se začal učit jazyk, čímž se moje znalosti o Hertě pochopitelně rozšířili a první návštěvou Olympiastadionu se to dostalo až do současného stavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
Arne

Nz.

Reagovat
jaris7

Reagovat
irik

Friedrich by si zasloužil větší klub, na druhou stranu Hertha je vzestupu, takže za věrnost .

Reagovat
Arne

Snad sis na něj nedělal zálusk, co?

Reagovat
irik

Neboj, Já mám políčeno na Schäfera ... .

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, že každej by na post pravýho beka chtěl někoho jinýho... já třeba Rafinhu...

Reagovat
Arne

Schäfera snad nechce na pravo. Stejně tam máte dost lidí.

Reagovat
irik

Oddo je idiot, Willy už toho moc nenahraje a Lell . A Schäfer je mladý, nadějný, ale už teď dobrý Němec - co víc si přát. Navíc by byl neporovnatelně levnější jak Rafinha. Jedinou kaňkou by byl přesun Lahma doprava, ale to on by zvládl a vzhledem k Schäferovým ofenzivním schopnostem by ofenziva nijak výrazně neutrpěla.

Reagovat
smazaný uživatel

já stejně raději vidím Lahma nalevo, protože napravo nechodí tolik do ofenzívy... pro to bych raději Rafinhu, jelikož by podpořil ofenzivní činnost i na pravé straně...

Reagovat
smazaný uživatel

no, ale napravo by chtěl Lahma...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele