V berlínské fan zóně čeští fanoušci chyběli, Čechy podpořili Němec s Polákem

26.06., 23:34
Aktuality
Fanoušci Německa (© AFP)

Turecké vlajky dnes večer zaplavily fan zónu v Berlíně před Spolkovým sněmem, česká zde nevlála jediná. V německé metropoli tak bylo jasné, kdo má v závěrečném zápase české fotbalové reprezentace ve skupině na mistrovství Evropy podporu publika. Fanoušky českého týmu objevil zpravodaj ČTK dva, a to Němce Jörga Hubaceka a Poláka Fabiana.

"Snažil jsem se tady nějaké české fanoušky najít, ale neúspěšně. Vidím tady jen samé turecké vlajky," řekl Hubacek, kterého bylo možné označit za největšího příznivce českého fotbalového výběru v berlínské fan zóně. Na hlavě měl kšiltovku s českou vlaječkou a nápisem Česká republika a na sobě pak novotou zářící český dres s dvouocasým lvem. "Ten mi přivezl můj bratr z Prahy. Mám ho dva týdny," řekl o českém dresu.

To, že Hubacek, který už takřka 30 let žije v Berlíně, přišel fandit Česku, není žádná náhoda. "Mám totiž české příjmení. Za ty roky mi z něj zmizel jen háček. Příjmení mám po prarodičích, kteří byli z Česka vyhnáni," řekl. Hubacekovi prarodiče tak patřili mezi asi tři miliony Němců, kteří po druhé světové válce museli Československo opustit.

Pohnutá historie ale Hubacekovi nezabránila přijít Česku fandit, právě naopak. K Česku, ač ho navštěvuje jen zhruba jednou ročně, má kladný vztah. "Můj bratr, který žije v Darmstadtu, si dokonce vzal Češku za manželku," řekl.

Hubacek, ač fandil českému týmu, ve výhru Čechů příliš nevěřil. "Doufám ve vítězství, ale nečekám ho," řekl. Ve výhru českého týmu nevěřil ani Fabian. "Skončí to 2:2, ale přál bych si 2:1 pro Čechy," řekl. Do fan zóny přišel Fabian se svým kamarádem, který byl ale v polském dresu. "Já mám mnoho českých kamarádů, takže jsem si zkrátka český dres musel obléknout," řekl.

Fabian se stejně jako Hubacek podivoval nad tím, že v Berlíně se ve fan zóně u Spolkového sněmu žádní Češi v dresech a s vlajkami nesešli. "Až si začínám obávat, zda jsem s českým dresem udělal dobře, když jsem tady sám. Chci jen v koutku sledovat hru a v klidu si popíjet pivo," řekl. Když se dozvěděl, že v českém dresu přišel ještě jeden Berlíňan, začal se smát. "To snad ani není možné, to je teda kuriozita," poznamenal.

Fabian a Hubacek tak byli v berlínské fan zóně u Spolkové sněmu možná jediní, kdo doufal v české vítězství. Turečtí fanoušci o možné české výhře diskutovat zcela odmítli. "Češi na šampionátu zatím nic nevyhráli, tak jak by mohli porazit nás?" zeptala se Filiz, která přišla turecký tým podpořit spolu s kamarády. Kolem krku měla uvázanou tureckou vlajku, podobně jako stovky dalších příznivců tureckého fotbalového výběru.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Maník Otrava

Moje sestava třetího kola základních skupin:

L. Skorupski - Ž. Karničnik, T. Holeš, M. Akanji, T. Hernández - T. Souček, R. Marin, M. Sabitzer - D. Ndoye, G. Mikautadze, C. Gakpo

Náhradníci: G. Mamardašvili, J. Bijol, F. Kadioglu, O. Dembele, L. Modrić, K. Mbappé

Reagovat
fabec1222

Ja myslel, ze tam maj bejt zastupci EURA 2004. Tam Jan Polak ani Jiří Nemec nebyli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele