V odvetě musíme na Lille vytvořit ještě větší tlak, hledá Trpišovský klíč k úspěchu

21.08., 09:45
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© twitter.com/slaviaofficial)

Lille rychle ukázalo českému vicemistrovi své přednosti. Slavia se v dlouhých pasážích úvodního utkání 4. předkola Ligy mistrů soustředila na obranu, přesto ji domácí pravidelně překonávali krátkými přihrávkami. A jen díky souhře okolností nakonec vstřelili jen dva góly. Kouč poražených Jindřich Trpišovský přesto viděl cestu, po níž se za týden vydat za pokusem o obrat.

Po zápase chválil především brankáře Antonína Kinského. "V prvním poločase jsme byli dost pod tlakem, zachránil nás, něco jsme přežili. Ve druhé půli jsme měli víc šancí, paradoxně v našem lepším poločase jsme prohráli 0:2," hodnotil utkání trenér sešívaných.

Největší rozdíl viděl v rychlosti kombinace soupeře a v pohyblivosti hráčů. "První gól jsme dostali, když jsme bohužel byli v deseti. Druhý gól jsme inkasovali po skvělé individuální akci," pokračoval Trpišovský.

"Dali jsme dva góly, které nebyly uznané. V prvním poločase měl Chorý hezkou střelu, na konci jsme nevyřešili situaci dva na jednoho. Vyrovnali jsme se jim v nebezpečnosti ve vápně, v kondiční připravenosti. Ale musíme na ně v odvetě vytvořit ještě větší tlak, abychom jim znemožnili kombinaci," upozornil trenér Slavie na hlavní zbraň soupeře.

Brankář Slavie Kinský přiznal, že s podobným průběhem utkání slávisté počítali. Především vzhledem ke kvalitě soupeře a jeho výhodě domácího prostředí. "V prvním poločase neměli úplně extra vyložené šance. Druhou půli už jsme to bohužel nevydrželi a prosadili se. Sice jsme dali dva góly, jenže byly odvolané. Nevím, jestli právem, ale asi ano," dodal jednadvacetiletý gólman.

Slovenský útočník Ivan Schranz nicméně věří v sílu domácího prostředí. "Mrzí nás, že to takhle dopadlo. Určitě jsme chtěli lepší výsledek do odvety, ale je to o dva góly a stále není nic ztraceno. Víme, že doma máme svou sílu, své fanoušky, takže se pokusíme o postup," řekl.

Trenér francouzského týmu Bruno Génésio byl naopak s výkonem svého mužstva spokojený. "Je skvělé, že se nám podařilo zajistit si dvoubrankový náskok, musíme však zůstat ostražití. Ve druhém zápase je před námi těžká bitva, zvlášť když budeme hrát venku. Nejprve musíme svoji pozornost nasměrovat k víkendovému ligovému utkání, pak přijde na řadu Praha," vykládal.

Do odvety, která se odehraje 28. srpna v Edenu, jde Lille v roli favorita. Slavia však spoléhá na své fanoušky a domácí prostředí, ve kterém už v pohárech dokázala otočit mnoho zápasů.

Autor: Livesport.cz / ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
Pablos

Jak ještě větší ? Vždyť žádnej nevytvořili... naopak byli jenom pod tlakem

Reagovat
Profesor Ikebara

S Jindrou je sranda. Buď se zbláznil, nebo má dobrý matroš.

Reagovat
Puskas

Zápas jsem neviděl, ale podle těch komentářů to Jindrovo vyjádření připomíná Holzmannovo hledání malého aluminiového klíčku.

Reagovat
Pablos

Aby nedopadl jako ten maskér z historky od Donutila... klíče sem, klíče tam ...co já s nima udělám.

Reagovat
Sosi

Pověsí je tady na hřebíček....

Reagovat
Odborný diskutér

Konečně znalec Felixe! Tak se pochlub svými top, za mě Řízek (ten na lavičce, ne v restauraci U Nudle) a samozřejmě Ukulele (Huhulák)!

Reagovat
Puskas

Znalec určitě ne, ale rád ho mám. K mým nejoblíbenějším patří právě ten klíček, ježto tady postavil celou scénku de facto na jedné větě a dokázal ji s ní celou dobu utáhnout. Jediná replika navíc a bylo by to už moc, přehnané. Vycizelované k dokonalosti.

Jinak asi Včera, dnes a zítra - dost i díky Janžurce, nebo skleróza.

Reagovat
Profesor Ikebara

Huhulák super a nebo kráječe tři dny staré housky

Reagovat
Profesor Ikebara

..krájejte..

Reagovat
Odborný diskutér

Reagovat
Greny

https://media.tenor.com/xnDaGHW7i9QAAAAM/hm-hmm.gif

Když si nevytvořis tlak v prvním zápase, tak si v druhém zápase nemůžeš vytvořit menší tlak než v prvním

Reagovat
Pablos

proto mi tam nehraje to slovo ,,ještě" ..stačilo by mi jen vytvořit tlak

Reagovat
Pablos

*dvě slova ,,ještě větší"

Reagovat
kilobyte

V odvetě vytvoří ještě větší nic.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
delfin

Třeba to je nějakej jeho zenovej koán: "Víš jak vznikají diamanty?"

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Pablos

v jednu chvíli jsem si na Teplice vzpomněl, když se tam jeden čas furt jen váleli co zákrok

Reagovat
kilobyte

Nejzajímavější je to, že jakmile dostali gól, tak najednou přestali.

Reagovat
Pepe1911

Fuj

Reagovat
Mönchengladbach

Silně to připomínalo naši repre na Euru.

Reagovat
Kejza

Reagovat
oli9

Jako sorry ale s Masopustem, Borilem,..

Provod dle mě absolutně mimo pozici na které je dobrý... S tím prostě LM hrát nemůžeš..

Hlavně že Wallem byl málo a nedostával skoro cuchnout k zápasum.. Asi si šetřil místo pro ty svoje koně.. Ale už nejí rok 21

Reagovat
delfin

Co je vlastně s Wallemem, jsem ani nějak nezaregistroval, proč není na soupiskách?

Reagovat
oli9

Tuším, že nebyl spokojený se zapasovou zátěží a požádal o přestup jinam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele