V Premier League bude nejlepší Rooney, Fabregas, Drogba nebo Tevez

15.04.2010, 13:32
Aktuality
Anglická veřejnost zná jména čtyř fotbalistů, kteří se ucházejí o cenu pro nejlepšího hráče letošní sezony Premier League. V nominaci jsou útočník Manchesteru United Wayne Rooney, kapitán Arsenalu Cesc Fabregas, kanonýr Chelsea Didier Drogba a Carlos Tevez z Manchesteru City...

Ve výběru o nejlepšího hráče sezony pravidelně bývalo šest jmen, letos je tomu jinak a na užším seznamu jsou pouze čtyři fotbalisté. Největší šance na triumf má zřejmě Rooney, který letos nasázel 34 branek a přispěl k vítězství Red Devils v Carling Cupu. Ten ovšem s velkou pravděpodobností bude jedinou novou trofejí v síni slávy na Old Trafford, Red Devils totiž už vypadli z Ligy mistrů a v tabulce Premier League jim Chelsea utekla na rozdíl čtyř bodů.

Pokud by Rooney skutečně vyhrál, putovala by tato cena na Old Trafford počtvrté za sebou - loni zvítězil Ryan Giggs, předtím dvakrát v řadě triumfoval Cristiano Ronaldo.

V nominaci je i kapitán Arsenalu Cesc Fabregas, který je v současné době zraněn a v letošní sezoně se na hřiště už nepodívá. Fabregas a Rooney jsou rovněž v nominaci o nejlepšího mladého hráče.

Třetím v nominaci je Didier Drogba, který s Rooneym bojuje rovněž o cenu pro nejlepšího střelce soutěže. Kvarteto pak doplňuje Carlos Tevez, jehož letní příchod si nemohou vynachválit v Manchesteru City.

Rovněž do ankety o nejlepšího mladého hráče byli nominováni čtyři fotbalisté - vybráni byli již zmínění Rooney a Fabregas, vedle nichž se o cenu uchází ještě záložník Aston Villy James Milner a brankář Joe Hart, který patří Manchesteru City a letos hostuje v Birminghamu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (497)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele