Valencia se vrací do Jižní Ameriky, zlákala ho nabídka Internacionalu

13.06.2023, 19:23
Aktuality
Enner Valencia (© AFP)

Fenerbahçe obsadilo druhou příčku tabulky turecké ligy a sezonu před několika dny zakončilo triumfem v poháru, radost ale jeho fanouškům kazí jeden odchod. V Istanbulu nebude pokračovat nejlepší střelec Enner Valencia, ekvádorský útočník se vrací do Jižní Ameriky.

33letému fotbalistovi vypršela smlouva a na dvoutýdenní dovolenou se vydal se zajištěným kontraktem v Internacionalu v kapse, brazilskému celku se upsal na tři roky.

"SC Internacional oznamuje příchod Ennera Valencii. Valencia podepsal tříletý kontrakt a k týmu se připojí 26. června, kdy bude také představen veřejnosti," oznámil brazilský klub v oficiálním prohlášení.

Valencia je v 38 góly nejlepším střelcem ekvádorské reprezentace a v minulosti hrával za Emelec, Pachucu, West Ham, Everton a Tigres. Za Fenerbahçe v uplynulém ligovém ročníku turecké nejvyšší soutěže nasázel 29 branek, zaslouženou odměnou se mu tak stala koruna pro krále střelců. Celkem si na svou pažbu zapsal 33 přesných soutěžních zářezů, v Evropě jich během posledních dvanácti měsíců více zaznamenali jen Erling Haaland a Kylian Mbappé.

Autor: Tomáš Pavlík / internacional.com.br

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

Dobrý přestup. Vlastně si na stará kolena asi i kvalitativně polepšil. Pořád je to totální dělo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Kolik tam dostane? Jinak super destinace na důchod.

Reagovat
veikko

V Brazílii píšou o cca 1,1 milionu brazilských realů, tj. cca 5 milionů Kč měsíčně.

Reagovat
Sigma Olomouc

Díky

Reagovat
Reggie

slušnej randál. Takový platy jsou v Brazílii "běžný"? Nezveřejňují tam náhodou platy? Docela by mě zajímaly celkově platy napříč Mexikem a JA, kdyby jsi veděl

Reagovat
veikko

Běžné to asi nebude, Valencia tam jde přece jen jako hvězda. Finanční situace klubů tam ale většinou špatná vůbec není (neberu malé týmy ze spodku tabulky), minimálně právě velkoklubů jako je Internacional, Corinthians, Flamengo, Palmeiras apod. V Mexiku budou platy určitě srovnatelné s Brazílií, tam mají kluby peněz dost. Je to dáno i tím, že fotbal je v obou zemích náboženství a poptávka po fotbale je obrovská v kombinaci s velkým počtem obyvatel. Hledat konkrétní čísla by byla ale docela piplačka, zas tak mě to nezajímá, sry. V Ekvádoru ani jiných menších ligách ty platy rozhodně do takových výšin nedosahují. Tam ty nejlepší týmy budou platit maximálně 150 000 dolarů. bych tak tipoval (pár let zpátky platil nejlepší ECU klub Independiente del Valle všem hráčům základu shodně 80 000 dolarů, teď to možná bude o trochu víc). I v Argentině si myslím, že podobné pálky jako Brazilci jsou schopní dát maximálně Boca, River a možná Racing nebo Independiente (spíš jen ti první dva). Jinak ten plat Valencii se s bonusy má vyšplhat ještě o něco víc. Vydělá si slušně.

Když jsme u těch peněz, tak nováček Serie A Bahía si koupily jednoho hráče z Ekvádoru za 3,25 milionů eur. Prachy tam prostě jsou.

Reagovat
Reggie

Super, díky za info . V pohodě, takhle mi to bohatě stačí . U toho Mexica a Brazílie je to jasný kvůli "kupní síle". Argentina na tom asi taky nebude špatně, ale jak říkáš, bude to asi hodně o tý špičce soutěže.

Reagovat
Seydou Doumbia

Skvělý hráč a sympaták, věkem zraje jako víno.

Reagovat
ratusek

Na MS mě neskutečně bavil

Reagovat
Zark

Takže příští sezónu nejlepší střelec Icardi. Pokud zůstane (?).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele