Valverde bude potřetí v kariéře hlavním trenérem Athleticu

30.06.2022, 12:00
Aktuality
Ernesto Valverde bude potřetí v kariéře pracovat jako hlavní trenér prvního týmu Athleticu. V Bilbau minulý týden volili nového prezidenta a do čela baskického klubu se postavil Jon Uriarte, návrat 58letého kormidelníka na San Mamés byl pro tohoto funkcionáře prioritní záležitostí...

Valverde je s vedením domluven na podmínkách smlouvy, tu podepíše dnes odpoledne, kdy bude představen na tiskové konferenci.

Kouč přitom jde do známého prostředí, jako hráč za Athletic šest let hrával, po přesedlání na trenérské řemeslo vedl mládežnické týmy a v letech 2003 a 2013 se ujal kormidla áčka.

Valverde za sebou má i angažmá v Espanyolu, Olympiakosu Pireus, Villarrealu, Valencii a Barceloně, své místo v Bilbau mu nyní přepustil Marcelino García Toral.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
nenavidimManUTD

paráda !! snad zopakuje uspěchy jako učast v LM a pravidelný play off v EL <3

Reagovat
technecium

Kdyby ho tenkrat nevymenili za Setiena, meli bychom o titul navic. Zpetne nedoceneny kouc, ktery dva roky celkem umne zakryval, ze to s nami jde velmi rychle z kopce

Reagovat
Recoba Inter

čas mu dává za pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

ale hodně lidí si to pořád nepřizná, všechny výsledky mu přece dělal Messi

Reagovat
mistr129

Reagovat
Gazdo

To fakt teda nie

Reagovat
EaP

Haha. Že bol príčinou toho úpadku si už zabudol zmieniť. Tréningy formou baga , žiadna systémová zmena len hra na náhodu. Slabá mentálna príprava mužstva. Každoročný výbuch v LM . Nrpozeratelná hra. Dalo by sa pokračovať. Nehovoriac o tom, že nás fyzicky zničilo aj mužstvo zo spodku tabuľky. Vlastne , dodnes je v tom klube pozostatok jeho práce. Ja som hru pod Valverdem neznášal . Za Koemana či teraz Xaviho aspoň bolo niekoľko zápasov kedy to vyzeralo ako Barcelona. Pod Valverdem žiaden taký zápas nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš říct, že když jsme pod ním dávali Realu pravidelně trojku, tak to byly od nás ošklivé zápasy? Tohle jsou strašné kecy.

Reagovat
sylarko

jeden/dva zapasy proti realu sezonu nerobia... ktovie ci by tu trojku realu daval i bez messiho a suareza

Reagovat
technecium

Slabá mentální kondice a příprava začala ve třetí Luchově sezóně když jsme otočili PSG. Od té doby si všichni mysleli, že stačí zahrát doma a všichni se z nás sesypou jako oni. Od 6:1 už jsme venku nikdy nehráli tak jako dřív, nikdy.

Příšerná fyzická kondice se taky začala projevovat už za Lucha, kde se hrálo na statistiky MSN a kromě základní 11 na tom byli všichni ostatní naprosto bídně. To se s náma taky táhne od té doby nadále.

Valverde hrál pragmaticky to, co s tím kadrem potřeboval, aby vyhrával ligu. Nehrál kombinačně, protože měl v týmu hráče jako Paulinho, Vidal, Andre Gomes, Alcacer, Deulofeu a ja nevim co všechno za nekopy to bylo, co mu tam natahal Bartomeu. Tihle by si rozhodně v základní 11 nekopli ani dneska a on s nima dokázal uhrát dvakrát ligu. Ano, nehrálo se tak, jak jsme zvyklí. Ale s tím odpadem v kádru by hezky nehrál nikdo, tím si jsem naprosto jistý. Koemanovi aspoň začal fungovat Pedri. Ale za Valverdeho jsme měli nejméně technickou zálohu v historii Barcy.

Reagovat
Gazdo

Upadok zacal uz za Lucha ale to ze to Valverde este dokazal zhorsit je proste jasne

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Eichel

Reagovat
2miguel1

Až moc pragmaticky trener pre Barcelonu. Nefungovalo to proste. S tym tímom sa dalo este viac dokazať. V LM vypadol po vysokych prehrach.

Reagovat
patas92

No to víš že jo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Návrat krále Konečně bude Bilbao zase trochu sympatické.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jsou třeba sympatičtí stále.

Reagovat
fabec1222

Athletickej Tobiáš / Kotrba / Cipro

Reagovat
rominhoFCB

Xavi by rád starého známeho Arthura Mela.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/arthur-opcion-cesion-gustaba-xavi-13972129

Táto správa má docela potešila, i keď jeho pôsobenie v Juve nesledujem. Ale v Barce, keď bol vo forme, ukázal tú našu DNA. Skvelo diktoval tempo hry. Bohužiaľ ale boli s ním problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

ten má v současnosti tak na Cagliari

Reagovat
rominhoFCB

Fakt je to tak spätné ?

V článku, ak som si ho dobre preložil, sa píše o možnosti hosťovania v Barcelone, čo by bolo super. Xavi by si ho vyskúšal, ako pracuje pod jeho vedením, a potom by sa rozhodlo, či ostane alebo nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem četl od fandů Juve, tak moc dobrých výkonů neměl. 1+1 za dva roky taky o něčem vypovídá. Navíc od diktování už máme stokrát lepšího Pedriho.

Reagovat
EaP

Tu dávam Kolkoanovi zapravdu. Máme Gaviho s Pedrim a k tomu pravdepodobne ďalší skvelý diamant v podobe Pabla Torreho. Arthur sa nikam za ostatné 4 roky neposunul. Možno ešte klesol s výkonnosťou. Nemá na prvotriedne mužstvo.

Reagovat
Gazdo

Neverim ze by som to niekedy povedal ale radsej Roberta ako Arthura

Reagovat
H.N.T.

Super…. Ja si vic pral toho Bielsu, ale ok

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa by byl možná lepší tak na rok, ale Valverde snad přinese dlouhodobější stabilitu, navíc líp vychází s hráči a prostředí zná výborně. Jedná z nejlepších možností pro Athletic

Reagovat
DonAndres

Hlavně ať hrajete poháry. Snad to letos s Ernestem minimálně na EL půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
zasranej malíř

Asi nejlepší možná volba pro Athletic, zná to tam dokonale

Reagovat
Phillipinho

Bielsa by byl samozrejme atrativnejsi volba, nicmene po roce ci dvou by to slo klasicky vyrazne dolu. Txingurri je sazka na jistotu, jeden z nejlepsich spanelskych treneru a mel by vratit Athletic zpet do poharove Evropy.

Reagovat
roman1978

Tam patří. Na Barcelonu nikdy neměl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele