Valverde: Konečně jsme získali trofej, kterou si tito lidé zaslouží

18.08.2015, 21:58
Aktuality
Jedno dlouhé čekání včera skončilo v Bilbau, po jednatřiceti letech se totiž tamní Athletic raduje ze zisku trofeje. Baskický celek zvládl na výbornou španělský Superpohár a po domácí výhře 4:0 neprohrál s Barcelonou ani v odvetě, v Katalánsku se zrodila remíza 1:1...

Domácí se od úvodu podle očekávání tlačili do ofenzívy, gól ovšem dali až těsně před odchodem do kabin. Po centru Rakitiće a sklepnutí od Suáreze neměl se zakončením problémy Messi.

"První půle byla velmi těžká, protože soupeř je skvělý a po prvním gólu ještě utáhl šrouby. Ke druhému poločasu jsme přistoupili velmi dobře a dosáhli svého cíle... zvenčí si můžete myslet, že to nebylo tak špatné, ale jakmile jsme dostali gól, začali jsme se třást," přiznal trenér Ernesto Valverde.

Athleticu následně hodně pomohla 56. minuta a v ní zkrat Gerarda Piquého. Španělský reprezentant si neodpustil kritiku pomezního rozhodčího a hlavní arbitr ho následně odměnil červenou kartou. Barcelona si i v oslabení dokázala vypracovat několik šancí, ty ovšem neproměnila a o možnost připsat si na své konto další trofej jí definitivně připravila 74. minuta a srovnání z kopačky Aritze Adurize.

"Konečně jsme získali trofej, kterou si tito lidé zaslouží. Všechno je o tom, co jsme viděli, když jsme přicestovali k finále poháru a naši fanoušci se sem táhli. Víme o tom, co pro ně tohle všechno znamená. Nejdůležitější na mém týmu je soudržnost a to, že se nikdy nenechá srazit dolů. Je to požadavek, který Athleticu někdy pomůže a jindy zase ne, ale my sami víme, že se díky němu posuneme vpřed," dodal kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
p-e-t-k-o

Barcelona tento rok to bude potupa, ako po každom uspešnom..

Reagovat
madridcan

Keď my budeme hrať ako ringle s Baleom na cele, tak si asi Sevilla s Valenciou môžu brusit zuby

Reagovat
smazaný uživatel

Její obrana je zatím tragická Real nějak extra neposílil a jakékoliv zranění hráče ze základu může být dost kritické a do toho a Atletico posílilo opravdu parádně a má možná za ty poslední roky nejlepší tým a Sevilla nevypadá taky vůbec zle mohla by to být zase zajímavější a hlavně vyrovnanější sezona než je tomu v drtivé většině

Reagovat
smazaný uživatel

Tu obrannu tragediu pripisujem tomu, ze Lucho to celu pripravu aj Superpohare tocil ako sa len dalo. Minulu sezonu to fungovala prakticky paradne a navyse teraz bude k dispozicii uz aj Vermaelen, cize sa to urcite zlepsi.

S prichodom Kovacica sa situacia Realu o dost zlepsila, ale ta lavicka je veru stale dost biedna ak by sa zas niekto dlhodobo zranil.

Kazdopadne vyhliadky na sezonu su velmi dobre, mohol by prekvapit zasa Sociedad no a uvidime ako na tom bude Ponorka po tom vypredaji v utoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Bilbao za to že si tam drží jenom Basky tak pravidelně podávat tak dobré výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao odohralo velky dvojzapas, hlavne doma nas rozmontovali ako posrate lego. Dufam, ze opat uhraju v Europe velke vysledky, Valverde to z nich dokaze vymackat, no hlavne aby sa to zas neodzrkadlilo v lige.

Lucho musi nasich po tych fackach znova nastartovat na vitaznu vlnu, coz bude znova proti Bilbau a bez polky obrany tazke, ale sme Barca preto niet vyhovoriek.

No a bude zaujimave ako dopadne ta komedia okolo Piqueho

Reagovat
smazaný uživatel

Co to zase Karoch mlel ve studiu s tema drakama?

Reagovat
smazaný uživatel

A Slamani byl pak tady fajn. Jsou to borci na ČT.

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo hlavně že ze začátku normálně Slimani a pak z ničeho nic Slamani Z Teófila tam udělal v jednu chvíli Teodora, pokaždé co koukám na ČT si říkám, jak k*rva za to můžou dostávat prachy?

Reagovat
Kily

co říkal?

Reagovat
smazaný uživatel

O nizozemcích (asi) nebo o Depayovi: "To je jako když nakrmíte draka"...pak nějaký kraviny a pak "to je jako když se drak nadechne." Taky jsem moc nepobíral myšlenkový pochody.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Paul Anka

Jediný Valverde je Alejandro

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao pěkně, ale jinak je to absolutně absurdní, když tým získá první trofej po 40ti letech v superpoháru, ve kterém by se správně měli utkávat pouze týmy, které získaly nějakou trofej o sezonu dříve.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele