Vedoucí Slavia se v lize představí v Jablonci, Spartu čeká Liberec

Dnes, 17:05
Aktuality
Stadion Střelnice (© FK Jablonec)

Po reprezentační přestávce pokračuje o víkendu 12. kolem první liga. Pro čtyři týmy zároveň půjde o generálky na zápasy evropských pohárů, které jsou na programu příští týden. Vedoucí Slavia se v neděli představí na hřišti pátého Jablonce. Obhájce titulu Sparta po dvou ligových porážkách za sebou přivítá o den dříve jiný severočeský celek Liberec. Třetí Plzeň hraje na stadionu čtvrté Ostravy. Mladou Boleslav čeká souboj s Bohemians 1905 v Ďolíčku, kde se jí dlouhodobě nedaří.

Slavia minule porazila v derby Spartu 2:1 a odvěkému rivalovi odskočila v čele na šest bodů. Vršovičtí jsou jediným neporaženým mužstvem v ligové sezoně, současně mají nejlepší útok i obranu. Jablonci v nejvyšší soutěži nepodlehli třináctkrát za sebou.

"Vítězství v derby pro nás bylo extrémně důležité. Je hezké, že máme nějaký náskok, ale vůbec nechci na tabulku koukat. Po reprezentační přestávce začínáme v Jablonci, který teď hraje skvěle. Minule v Liberci potvrdil své dobré výkony, takže nás čeká velmi těžký venkovní zápas," řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský, jehož svěřenci se ve čtvrtek v Evropské lize představí v Bilbau.

Jablonec v minulém kole zvítězil v podještědském derby na hřišti Liberce 5:0 a v lize bodoval ve čtyřech z posledních pěti kol. Zápas bude pikantní pro trenéra Severočechů Luboše Kozla, jenž za Pražany hrával.

Sparta v lize podlehla doma Olomouci a poté nestačila na Slavii. V nejvyšší soutěži zdolala Liberec třikrát za sebou a bodovala s ním v osmi z posledních devíti duelů. Po souboji se Slovanem čeká Letenské ve středu zápas Ligy mistrů na hřišti jednoho z největších favoritů soutěže Manchesteru City.

"Proti Liberci se chceme vrátit na vítěznou vlnu. Máme za sebou dva nepovedené výsledky, ze kterých se za pomoci nekompromisního výkonu musíme oklepat," prohlásil dánský asistent trenéra Sparty Jens Askou.

Severočeši vyhráli jediné z pěti kol, na Letné zároveň budou chtít zapomenout na debakl s Jabloncem. Jejich trenér Radoslav Kováč dříve ve Spartě působil jako hráč a asistent.

Plzeň prohrála v lize s Ostravou jediné z minulých 31 utkání. Západočechy čeká v Evropské lize utkání v Soluni proti tamnímu PAOKu. Kouč Viktorie Miroslav Koubek v minulosti Baník vedl. Slezané doma v ligovém ročníku vyhráli všechny čtyři zápasy.

"Výhrou bychom se na Plzeň samozřejmě bodově dotáhli, ale jako zápas o třetí místo to utkání nevnímáme. Je to jeden v dlouhé řadě zápasů a my chceme uspět v každém z nich," uvedl trenér Ostravy Pavel Hapal.

Mladá Boleslav nevyhrála čtyři kola po sobě, v minulých třech ale remizovala. Na hřišti "Klokanů" naplno nebodovala sedmkrát v řadě. Ve čtvrtek v Konferenční lize vyzve Lugano. Bohemians doma v nejvyšší soutěži prohráli třikrát za sebou.

Hradec Králové hostí Olomouc, Sigma kvůli disciplinárnímu trestu bude postrádat nejlepšího střelce ligové sezony Jana Klimenta. Slovácko přivítá Teplice, jimž v nejvyšší soutěži nepodlehlo desetkrát po sobě. Poprvé v samostatné lize na sebe narazí nováček pražská Dukla a Pardubice.

Karvinou čekají České Budějovice. Jihočeši venku v lize ve 32 zápasech v řadě nevyhráli a jako jediní v úvodních deseti kolech nezvítězili, z toho devětkrát prohráli. Navíc disponují nejhorší ofenzivou i defenzivou. Trenér Dynama František Straka dříve Slezany vedl.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele