Velké finále na olympiádě: O zlato se poperou Španělsko a Francie

05.08., 23:51
Aktuality
Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Španělští reprezentanti v semifinále olympijského turnaje porazili po obratu 2:1 Maroko a stejně jako před třemi lety v Tokiu si zahrají o zlaté medaile. V pátečním finále v pařížském Parku princů se utkají s domácí Francií, která rovněž otočila duel s Egyptem a nakonec zvítězila 3:1 po prodloužení. Poražené celky čeká ve čtvrtek v Nantes utkání o třetí místo.

Maroko vedlo od 37. minuty, kdy Rahimí střelou doprostřed proměnil penaltu. Útočník al-Ajnu skóroval i v pátém utkání na turnaji a šestým gólem si upevnil vedení v tabulce kanonýrů.

I za výběr země mistrů Evropy se ale prosadil nejlepší střelec. López v 66. minutě srovnal svým čtvrtým zásahem a pět minut před koncem připravil branku pro střídajícího Sáncheze, jenž rozhodl přesnou křížnou střelou.

Španělé stále mohou pomýšlet na druhý olympijský triumf po domácím vítězství v roce 1992. Před třemi lety podlehli ve finále Brazílii, která se na aktuální turnaj nekvalifikovala.

Maroko - Španělsko 1:2

05.08.2024 18:00

Góly: 37. Soufiane Rahimi (pen.) - 65. Fermín López, 85. Juanlu Sánchez

Více informací k zápasu

I ve druhém semifinále se ujal vedení africký celek. Saber v 62. minutě nekompromisní střelou zblízka prostřelil gólmana Restese. Francouzi inkasovali poprvé na turnaji. Domácí v průběhu základní hrací doby třikrát nastřelili brankovou konstrukci a v 83. minutě se dočkali vyrovnání zásluhou Matety.

Egypťané dovedli duel stejně jako ve čtvrtfinále do prodloužení, na rozdíl od utkání s Paraguayí ale nedostali šanci rozhodnout v penaltovém rozstřelu. Už dvě minuty po začátku přidané půlhodiny je oslabil po druhé žluté kartě Fajed a Francii nakonec v 99. minutě vystřelil postup hlavou opět Mateta. Útočník Crystal Palace rozhodl jediným gólem i čtvrtfinále proti Argentině a má na kontě už čtyři zásahy. Pojistku přidal donedávna jeho klubový spoluhráč Olise, čerstvá posila Bayernu Mnichov.

"Les Bleus" budou stejně jako Španělé útočit na druhé olympijské zlato, zatím slavili pouze v roce 1984 v Los Angeles.

Francie - Egypt 3:1e

05.08.2024 21:00
Více informací k zápasu

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Ladas321

Tvl, Perez připravil Mbappeho o olympijskou medaili, ten dědek starý.

Reagovat
Pharrell

Však to je dobře pro Real . Po semifinále Eura byl stejně už unavený . Musel si dobít baterky a řádně se připravit na novou sezónu .

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale je pár borců co šli Copu/Euro + OH...teda z hlavy Alvárez nebo Ensico z Brightonu

Reagovat
Txapeldun

Fermín a Baena taky...ale ti na Euru sotva hráli no

Reagovat
Pharrell

Ještě Fermin Lopez & Baena ale ti na Euru odehráli jenom pár minut no .

Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak to nepočítám ti tam jeli na dovolenou

Reagovat
Kluivert9

Fermín

Reagovat
Engerau15

Je skoda, ze tu nehraju ti najlepsi futbalisti, dodalo by to uplne iny rozmer celej Olympiade, ktorej atraktivita by isla brutalne hore. Stacilo by sa dohodnut na zmene terminov. Takto, aj podla poctu komentarov, su zaujimavejsie aj predkola europskych lig

Reagovat
mistr129

Dodalo by to rozměr tomu, že by klesla sledovanost zbytku olympiády. Fotbal má vrchol jindy, je dobře, že se může člověk koukat během olympiády na jiné sporty.

Reagovat
Hachim Mastour

Spanielsko nesmie vyhrat

Reagovat
Pharrell

Ale smí

Musí no

Reagovat
Hachim Mastour

Fandíme Lacazettovi

Reagovat
vceradnesazitra

O zlato se poperou Španělsko a *Team Africa

Reagovat
Hachim Mastour

a španelsko je team morroco

Reagovat
Di Stéfano

Tak teda vo finále európsko-africká konfrontácia

Reagovat
Seydou Doumbia

lepší než marokokoti s francii to by at už v případě výhry jednoho či druhého týmu podpalena země i okolní státy...což hrozí i tak samozřejmě

Reagovat
Hachim Mastour

morocko-africka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele