Věřili jsme až do poslední vteřiny, postup ze skupiny byl těžký, řekl Spalletti

25.06., 10:20
Aktuality
Luciano Spalletti (© AFP)

Trenér Luciano Spalletti věřil až do konce, že italští fotbalisté v utkání s Chorvaty srovnají a postoupí do osmifinále mistrovství Evropy v Německu. Obhájcům zlata nakonec kýžený gól na konečných 1:1 zajistil v osmé minutě nastavení střídající Mattia Zaccagni. Spalletti na tiskové konferenci řekl, že postup ze skupiny v konkurenci Španělska a Chorvatska byl těžký, ale zasloužený.

"Věřili jsme až do poslední vteřiny, takhle to ve fotbale teď chodí. Postup jsme si proti Chorvatsku zasloužili, pokud jde o vytvořené šance. V určitých pasážích zápasu jsme hráli trochu jemně a ne nejlépe," prohlásil pětašedesátiletý Ital, který převzal reprezentaci loni v létě.

Italové skončili ve skupině druzí o dva body před Chorvaty a o tři před Albánci. "Béčko" suverénně ovládlo Španělsko. "Bylo těžké ze skupiny postoupit. Španělsko je vynikající, Chorvatsko výborné. V první půli jsme proti Chorvatům až moc snížili naši laťku, ale to bylo kvůli tomu, že jsme cítili tlak z důležitosti utkání. Jinak není možné hrát tak slabě. Zatím se ale hráči na Euru zlepšují," uvedl Spalletti.

Tým z Apeninského poloostrova vyzve v sobotním osmifinále v Berlíně Švýcary. "Vždycky, když je to výzva, nebo je to vyrovnané, nevyhrajeme. Záleží na zkušenosti, fyzické kvalitě a ochotě udělat špinavou práci. V tom se musíme zlepšit," podotkl někdejší trenér AS Řím, Zenitu Petrohrad, Interu Milán nebo Neapole.

Výsledky souběžně hraných pondělních zápasů skupiny B zároveň na dálku pomohly k postupu dalším třem týmům. Díky remíze Chorvatů s Italy a výhře Španělů nad Albánci 1:0 si osmifinále s předstihem zajistily Anglie, Nizozemsko a Francie.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudy

Luciano nejslabsi clanek squadry, kousek za nim hraci AS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele