Věřím, že budeme hrát bojovný, odvážný a ofenzivní fotbal, říkal karvinský kouč Hyský

24.06., 22:07
Aktuality
Martin Hyský (© MFK Karviná)

Nový kouč Karviné Martin Hyský po prvním tréninku letní přípravy slíbil fanouškům dva zajímavé hráče za Lukáše Budínského. Kapitán týmu v MFK nečekaně skončil. Osmačtyřicetiletý trenér, který přišel z druholigové Vlašimi, naopak stál o brankáře Dominika Holce. Bývalý gólman Sparty se však rozhodl odejít a ve Slezsku nepokračovat. První posilou by měl být slávistický mladík David Planka, nastínil Hyský novinářům.

Na trávníku tréninkového hřiště se objevila jediná nová tvář, osmnáctiletý středopolař Planka, který by měl přestoupit ze Slavie. V minulé sezoně hrál pod Hyským ve Vlašimi. "Už se dolaďují jenom detaily přestupu," řekl trenér, pro něhož bude práce v Karviné premiérovým prvoligovým angažmá.

Mnohem více bylo absencí. V týmu, který setrvání v nejvyšší soutěži potvrdil až úspěšnou baráží s Vyškovem, už nebudou hrát Slováci Matej Čurma, Alex Iván a Dominik Holec. Skončili také Martin Doležal, Jiří Bederka, Kapverďan Papalelé, nigerijský útočník Adeleke Akinyemi a překvapivě také kapitán Budínský.

Dvaatřicetiletý pražský rodák byl u obou postupů Karviné do první ligy a šesti góly a pěti nahrávkami přispěl k záchraně v minulé sezoně. "Vím, že lidé z Karviné mají Lukáše Budínského hodně rádi a že pro klub odvedl spoustu dobré práce. Ale na pozici, kterou hrál, máme v hledáčku dva jiné hráče a myslím si, že z nich fanoušci budou mít radost," uvedl Hyský.

Rozchod s oporou nebyl pro nového trenéra snadný. "Fotbal ale přináší i tyto věci. Sám jsem to jako hráč zažil několikrát. A člověk musí mít prostě odvahu a sebevědomí, aby to řekl na rovinu. Nějaké obcházení, vyhýbání se, to je nesmysl. S Lukášem jsem se sešel a řekl mu na rovinu, jak se věci mají a popřál mu hodně štěstí. Jsem si jistý, že jeho kariéra tím rozhodně nekončí. Prostě půjde jinou cestou a třeba najde štěstí zase někde jinde," popsal odchovanec Slavie.

Na prvním tréninku naopak nescházel devětatřicetiletý Jiří Fleišman. "Mám velký zájem, aby se s vedením domluvil a byl i dál důležitou součástí týmu," uvedl Hyský, který chce kádr posílit na každém postu.

"Hráče oslovujeme, jsme s nimi v kontaktu a oni zájem mají. Teď záleží na tom, jestli budeme schopni se domluvit mezi kluby. Tam ještě dohody nejsou úplně uzavřené. Ale věřím, že to vyjde. Chceme hráče do obrany, do zálohy i do útoku a chceme získat také brankáře, protože Dominik Holec nepokračuje. Chtěl jsem ho, mluvil jsem s ním, přemlouval ho, ale měl to v hlavě nastavené tak, že chce zkusit něco jiného. To musíme respektovat," přiblížil trenér.

Nastínil také svou představu, jak by se Karviná měla prezentovat. "Věřím, že budeme hrát bojovný, odvážný a ofenzivní fotbal. Musí tam být od všeho kus, nebo řekněme hodně. Fotbal bez emocí, bez bojovnosti dneska nejde hrát, takže to je základ. Myslím, že mužstvo to vstřebá rychle. Podle toho, co jsem viděl, tak se kluci těší a je tady dostatečná kvalita na to, abychom hráli atraktivní fotbal, který bude lidi bavit," dodal Hyský.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Taarabt_QPR

Na tohoto pána jsem velice zvědavý.....Vždy spoustu řečí, tak uvidíme, jak dokáže čarovat.

Reagovat
Firkraag

Uvidíme, kolik klíčů jeho tým získá

Reagovat
Chamezjunior

Měli by přijít mladí kluci ze Slavie / Vlašimi. Akorát z toho nemám úplně dobrý pocit.

Reagovat
Figi

Zase tolik jich urcite neprijde. Navic rikal, ze nebudeme delat Slavii zadnou farmu a rozehravat mlade hrace v lize. Ten Planka by mel prijit na prestup. Ze Slavie pak na hostovani ten Bužek.

Reagovat
Figi

Zaslechl jsem i jmeno Mick van Buren, ze by mohl prijit hostovat.

Reagovat
Chamezjunior

No to zase neodpovídá tomu, co říká pan trenér. Ten preferuje české kluky

Reagovat
KoryVCF

Mick už je skoro čech ;)

Reagovat
Figi

To asi jo, ale Burena odmitnout nemuzes, kdyby byla moznost.

Reagovat
Pablos

Já myslel, že komentuje náš zápas s Turkem

Reagovat
Moshe Dajan

Já ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele