Věříme, že postoupíme, 1:3 není špatný výsledek, řekl sparťan Haraslín

30.08.2023, 17:04
Aktuality

Křídelník Lukáš Haraslín věří, že se fotbalistům Sparty podaří ve čtvrteční domácí odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy s Dinamem Záhřeb smazat dvougólovou ztrátu a postoupit do skupiny. Na tiskové konferenci řekl, že výsledek 1:3 z úvodního duelu nepovažuje za špatný.

"Samozřejmě, že věříme (v postup), není to špatný výsledek. Víme, že doma jsme silní. Jsme dobří na míči, doma umíme dávat góly. Pevně věřím, že se nám podaří dvougólové manko smazat. Uděláme pro to maximum," prohlásil sedmadvacetiletý slovenský reprezentant.

Doufá, že Pražané v odvetě předvedou v útoku podobný výkon jako v domácí odvetě 3. předkola Ligy mistrů s FC Kodaň. Po úvodní bezbrankové remíze v Dánsku hráli Letenští doma s dánským celkem 1:1 po 90 minutách a 3:3 po prodloužení a nakonec vypadli na penalty.

"V Kodani jsme nebyli tak aktivní dopředu, ale ve druhém zápase jsme byli jasně dominantnější v ofenzivní fázi. Pevně věřím, že tomu tak bude i teď a podaří se nám vstřelit víc gólů. Pevně věřím, že šance, do kterých se dostaneme, proměníme a pomůže nám to k postupu," uvedl Haraslín.

Považuje za rozdíl, pokud se Sparta představí v Evropské lize, nebo v Evropské konferenční lize, kterou má v případě neúspěchu s Dinamem zajištěnou. "Evropská liga je náš cíl na nejbližší zápas. Pevně věřím, že se nám to podaří. Já ani nikdo jiný zatím o Konferenční lize nepřemýšlíme. Děláme všechno pro to, abychom Evropskou ligu hráli," řekl bývalý hráč Lechie Gdaňsk nebo Sassuola.

Spartu požene za postupem zaplněná Letná. "Atmosféra v domácích zápasech je neskutečná, žene nás to dopředu. Pevně věřím, že zítra tomu nebude jinak a jak my nabudíme lidi, oni pomůžou nám a společně to zvládneme. Mužstvo a sílu na to máme. Je jen na nás to ukázat," konstatoval Haraslín.

Do nedělního ligového utkání s Karvinou (3:1) nezasáhl. "Hráč je rád, když hraje každý zápas, ale taky odpočinek prospěje. Věřím, že mi pomohl, budu mít víc síly do odvetného zápasu a pomůžu mužstvu k výsledku, který všichni chceme," podotkl bratislavský rodák.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
naheCZ

Není špatný výsledek

Reagovat
kilobyte

Poločasové vedení o 2 branky je nejhorší. Teď je máme tam, kde jsme je chtěli.

Reagovat
wwwx

Je čas Chorvaty seznámit s Joško Csaplaričem

Reagovat
Mass

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
bartes

To je strašný kašpar. Ano, 1:3 je super výsledek, když to mohlo klidně skončit 1:6. No nic, jdu se podívat na kurzy na handicap Dinama. Pokud to Sparta fakt otevře, jak Haraslín tvrdí, tak min. 2 dostane.

Reagovat
kilobyte

Takže je to strašný kašpar, ale pak mu dáš za pravdu?

Reagovat
bartes

v čem mu dávám za pravdu?

Reagovat
kilobyte

Že 1:3 je super výsledek.

Reagovat
bartes

V tomto pohledu ano, ale už ne v tom kontextu, jak řekl Haraslín, že to chtějí otočit a nic jiného si nepřipouštějí.

Mluví o tom tak, jako by nešťastně prohráli někde v Budějovicích a teď jsou nažhaveni na to jim to vrátit i s úroky. Proto píšu, že Dinamo nejsou Budějovice.

Reagovat
kilobyte

A co má asi tak říkat? Že nemáme šanci?

Prohrát o 2 góly není dobré, ale pořád se to dá otočit. I Dinamo dělalo chyby. Náš postup není moc reálný, ale není nemožný.

Reagovat
bartes

Chtělo by to trochu pokory a pravdivosti. Podívat se pravdě do očí, přiznat si, že mohli schytat debakl a vzít za vděk ten milosrdný výsledek 3:1. A na to konto říct, že uznává sílu soupeře a že se doma pokusí o co nejlepší výkon, který snad bude stačit na postup.

Místo toho on mluví o tom, že Dinamo snad mělo štěstí nebo co. Naopak, mělo smůlu, že Sparta neodjela s bůrem.

Reagovat
kilobyte

Kde mluví o tom, že Dinamo snad mělo štěstí? To jsi četl jiný rozhovor?

Reagovat
andrew96

Tak povzbudit tým může i jinak než že řekne blbost.

Reagovat
Explicitni_Euler

Správně, Budějovice jsou Dynamo.

Reagovat
kilobyte

Tak kdo je tady teď kašpar?

Dobře si tě namazal.

Reagovat
delfin

Aspoň nebudou hrát na jistotu.

Reagovat
PBLead

Stejnak je strašná picovina, že o místo v el hrajou mistři česka a Chorvatska. Zatímco Slávka jako 2. tým ligy hraje s 4. týmem ukrajinské ligy o to samé.

Reagovat
bartes

a jak by to mělo být?

Reagovat
dave30

To máš asi tak, když spoustu let uhraješ v evropských pohárech ho..o. Potom ti ani ten titul nepomůže (bavím se o Spartě).

Reagovat
bartes

Reagovat
kilobyte

A jaký mají minulé výsledky Sparty vliv na systém rozdělení v EL?

Reagovat
emisarpravdy

Nemá vliv klubovej koeficient na nasazování? Fakt se ptám, nevím jak to přesně je, ale myslel jsem, že Slavia má schudnejsi soupeře právě kvůli minulým výsledkům.

Reagovat
Keeper117

Ale niečo na tom pravdy bude my sme dostali aj po vypadnutí z LM schodného súpera v podobe Arisu Limassol (bez Vlada všetko dobré nám tam pomáhaj) ale Sparta dostala rovno aj po vypadnutí ako majster Dinamo Záhreb čiže bude tam ešte nejaká premenná určite

Reagovat
kilobyte

Tak předkola jsou rozdělená na mistrovkou a nemistrovakou část. A v té mistrovské části v EL na koeficientu nezáleží. Kdyby vypadla Kodaň, tak by proti sobě hráli 2 týmy s největším koeficientem. Sparta je v té mistrovské části 3. ze 6. Takže by taky byla nasazená, kdyby to hrálo roli.

Reagovat
dave30

Tak já nevím. Jedni říkají, že je silnější mistrovská část, druzí, že ta nemistrovská (to asi i já). Kdo se v tom má vyznat?

Reagovat
kilobyte

Já bych řekl, že je to tak půl na půl. V obou skupinách jsou týmy, které dostat nechceš, ale i týmy, které dostat chceš.

Ale já neřešil sílu částí, ale to že koeficient v téhle fázi neměl vliv. I kdyby měla Sparta největší koeficient ze všech, tak by stejně mohla narazit na Dynamo.

Reagovat
dave30

Ok

Reagovat
7kaka7

Jenže tohle se losovalo podle koeficientu FCK.

Reagovat
kilobyte

Tohle se nelosovalo podle koeficientu. Dinamo má největší koeficient a Kodaň má druhý největší a los byl před 3. předkolem.

Reagovat
Cotton

Tak když vypadnou z LM, o co mají podle tebe hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

To je tím, že je ta kvalifikace nesmyslně rozdělená na mistry a póvl.

Reagovat
Stannis Baratheon

A nebude to třeba tím že UA liga je před naší i chorvatskou?

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
naheCZ

Dnipro jsme dostali v nemistrovské části, kde los bývá daleko krutější, než v mistrovské. Dnipro by za normálních okolností bylo daleko těžší soupeř, než Kodaň. A poslední předkolo EL se losuje tak debilně, že jsme mohli chytit Ajax - což by znamenalo, že by proti sobě nastoupili soupeři s o parník nejvyšším koeficientem, aneb absolutní nesmysl...

Reagovat
PBLead

No tak Kodaň si letos zahraje skupinu Ligy mistrů jen tak mimochodem. Minulý rok tam byli taky. Dnipro, resp. ani FC Dnipro - předchůdce současného celku - LM hrálo max v předkole...

Reagovat
naheCZ

Protože je pro Dnipro těžké vyhrát ligu, když tam mají Šachtar. To pak souvisí s tím, že ta nemistrovská část je prostě složitější, jak mistrovská. Však se stačí podívat přeš jaké týmy tam loni prošla Plzeň. A jak jsem poznamenal, tak za NORMÁLNÍCH okolností by bylo těžší soupeř, to teď tak nějak neplatí, byl to soupeř stěží na průměru naší ligy. Ale předpokládám, že nebýt války, tak je to soupeř už na úrovni toho klubu, který hrál v roce 2015 finále EL...

Že je to v té nemistrovské části daleko těžší, tak o tom můžete povídat i vy. CSKA Moskva, Monako, tenkrát strašně silná Steaua...

Reagovat
PBLead

Tak staré Dnipro hrálo naposledy v Evropě právě to finále EL před 7 lety, pak už v Evropě nehráli. Sice skončili kvůli válce, ale už je to teda pěkně dlouhá doba zpět. Dle výkonosti 7-8 let dozadu opravdu současný fotbal hodonotit nelze... Jinak i to SC Dnipro-1 hrálo poháry poprvé minulý rok (2. místo ve skupině EKL). Tohle fakt není soupeř, který by se nějak mohl srovnávat s Kodaní, která 2 roky za sebou hraje LM a před tím pravidelně evropské poháry. A jinak souhlas s tím, že je pro Dnipro těžké se dostat do LM, když je v lize tým jako Šachtar Doněck. Ukrajinská liga sice může mít dobrý koeficient, ale je tam velký rozdíl mezi Šachtarem a zbytkem, takže mistr Dánska nebo mistr Chorvatska jsou proti nim prostě dál...

Reagovat
Mass

Mistrovská část po vypadnutí z kvalifikace LM. Podle koeficientu je ukrajinská liga lepší než chorvatská. A jak tu píše naheCZ Slavia mohla dostat i nemistra z nějaké top ligy, třeba ten Ajax.

Reagovat
Mass

Slavia sehrála kvalifikaci s 2. a 3. týmem lepší ligy než je ta naše a Sparta vypadnuvší z kvalifikace LM dostala mistra z ligy horší než je ta naše. Podle systému to žádná píčovina není.

Reagovat
oli9

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele