VIEIRA DO REALU!?

04.08.2004, 18:30
Aktuality
Prezident Realu Madrid Florentino Pérez to se svou přestupovou politikou – kupovat nejlepší hráče na všech postech – myslí asi opravdu vážně. Včera totiž prý dohodl přestup kapitána Arsenalu Patricka Vieiry, který je považován za nejlepšího defenzivního záložníka na světě...

Zprávu přinesla řada španělských sportovních deníků, Pérez se prý telefonicky dohodl s viceprezidentem Gunners Davidem Deinem. Přestupová suma by měla činit 35 miliónů liber a Real by transfer rád dokončil do zítřka, kdy musí uzavřít soupisku pro kvalifikaci na Ligu Mistrů, kde na něj pravděpodobně čeká polská Wisla Krakov, které stačí v odvetě druhého předkola s Georgií Tbilisi neprohrát o šest branek.

Real dal Vieirovi přednost před Xabim Alonsem ze San Sebastianu, přestože by to byla rozhodně levnější alternativa. Smlouva pro francouzského hráče je prý již připravena, zprávy o délce kontraktu se ale liší – uvádí se čtyři nebo pět let. Vieira sice má momentálně zdravotní potíže, ty by ale neměly hrát žádnou roli.

V Arsenalu Vieira strávil osm let a i když trenér Gunners Arséne Wenger věří v jeho loajálnost, je dost možné, že Vieira lákání Realu a nové výzvě neodolá. Pak by Arsenal nutně potřeboval náhradu a prvním cílem by prý měl být Maniche z FC Porto, člen týmu posledních vítězů Ligy Mistrů a finalista Eura v dresu Portugalska. A jeho cena? Arsenalu by z peněz utržených za Vieiru moc nezbylo – spekuluje se o 30 miliónech eur...

Autor: Petr Starý

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pochybuju, že odejde.To Wengerovi neudělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Maniche za 30 mil.? Neuvěřitelné. Porto vyhrálo LM a doslova ždíme celou Evropu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem myslel že Maniche je v Chelsea. Rozhodně pochybuju že by zůstal v Portu když ti nejlepší odcházejí. Vieira stejně nedá přednost chaotičnosti Realu před koncepcí Arsenalu i když nepochubuju že peněz by dostal aspoň 3krát víc.

Reagovat
smazaný uživatel

mu o penze nejde.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak tady se tě jenom zeptám, kamže se Arsenal se svou "koncepcí" za posledních pár let dostal...

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Jsem sice fans Barcy, ale ohromě si vážím práce Wengera v Arsenalu. Vždyť Wenger pracuje s omezenými zdroji peněz. Arsenal nepatří mezi nejbohatší kluby v Anglii. Bohatší jsou ManU, Liverpool, Newcastle i Tottenham. Nemá moc peněz na posily (výjimkou bylo 20 mio liber za Reyese) a ještě k tomu v současnosti musí cpát prachy do stavby stadionu. Probuď se, kamaráde. Je vidět, že skrz ten svůj Real si nevidíš, ani na špičku vlastního nosu. Wenger je možná nejlepší manažer na světě.

Barca navždy

Reagovat
Mr.Jindros

no, yardo, to je snad poprvy v tyhle diskusi co ma pravdu spis barcelonska strana .... Wenger je proste dobrej a Arsenal je muj nejoblibejsi klub v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

TAk já nevím,ale myslíš si, že s takovým rozpočtem neprohrát v lize celou sezonu není úspěch???

A jinak, Barceloňáku, to NENÍ poprvé

Reagovat
exmafie

No,tvoje příspěvky patří k nejobjektivnějším a nejinteligentnějším,ale taky musím uznat,že teď jsi šlápl trošku vedle....

Reagovat
HOST*

Patrik zůstane je to borec a dotoho posranho realu nepujde!!!Co je to za tym kdyz utocnik Guti musi hrat defenzivniho zaloznika!!§At jdou do prdele se svejma prachama!!!real a Chelsea jsou tmy na hovna jenom prachy tyhle tymy neuznavam jinak respektuju vsechny tymy!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak po dlouhé době opět zpátky. Pánové, fajn trošku jsem šlápl vedle, uznávám, leč vy uznejte také, že v evropském měřítku zůstávají Arsenalu nejvyšší mety zapovězeny i přes jeho ambice dané, což nepopírám, výbornými výkony v domácí lize. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Některým týmům jsou i přes jejich OBROVSKĚ ambice zapovězeny i ty mety domácí...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, svatá pravda, zvlášť jednomu nejmenovanému katalánskému...

Reagovat
smazaný uživatel

Před loňskou sezonou jsme rozhodně neměli takové ambice, jak některý "galactický" a "nejtalentavanější" tým, takže snad espaňol?

Reagovat
smazaný uživatel

...takové ambice a takový rozpočet...

Reagovat
smazaný uživatel

No výborně. Vy jste fakt neuvěřitelní! Zase se do nás navážíte a strašně se divíte, že s naším potenciálem jde také něco nevyhrát. Kdy vy jste naposledy vyhráli titul? Pokud vím, tak ho chcete každý rok. A jestli ne, tak si neříkejte "velkoklub"

Reagovat
smazaný uživatel

viz mé 2 příspěvek o ambicích a rozpočtu...

Reagovat
smazaný uživatel

mé 2 příspěvky...

Reagovat
smazaný uživatel

To, že jsme nevyhráli titul bylo způsobeno jen finančními problémy,s vašim rozpočtem...chceme ho letos a myslím, že to zvládneme.Dívím se proto, protože tady píšete, jak máte nejtalentovanější mužstvo historie,galacticos, pak abych se nedivil. Kolik týmů vyhrálo titul, ale zrovna to nejtalentovanějšíí nevyhrálo nic....

Reagovat
smazaný uživatel

Já si za tím nejtalentovanějším mužstvem historie stojím. A nikdy jsem neřekl, že s takovým kádrem musí zaručeně všechno vyhrát. Samozřejmě že ne, což je pro fotbal dobře. Ale kdyby všichni hráči Realu (ať už do konce srpna přijde kdokoliv) předvedli to, na co mají, tak jsou určitě nejlepší na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že v takovém složení to "všechno" nikdy nepředvedou. To není jak nějaká stará počítačová hra, kde si kopupíte ty nejlepší, dáte na jakýkoli post, třeba 5 útočníků a budete vyhrávat, je to taky o něčem jiném....

Však nemusíte vyhrát všechno, to jsme nenapsal ani já, ale přecejenom "nejtalentovanější mužstvo historie" by aspoň něco mohlo vyhrát...Je to divné ne, když každý rok vyhrajou desítky klubů desítky trofejí,ale vy "nejtalentovanější mužstvo historie" vyhrajete 4. příčku...Myslím, že nejtalentovanější byl Dream Team Barci v polovině 90. let, to vy byste se mohli jít s vašimi galctickými superhvězdami zahrabat...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem nemyslel ten loňský tým, ale ten letošní s Murem, Morem a snad i Peddym.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bez Mora ( Owen ) a bez Viery také,pač 37,5 milonu plus 6 milionů ročně asi nedáte...

Reagovat
HOST*yarda

Moro zřejmě jít nemůže, když už za Real hrál v předkole, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, spletl jsem se...

Reagovat
antimadrista

To už patří minulosti. Jsme sehraný, vedení máme uvážlivé a klub prosperuje. To sme před 4 lety neměli. Letos nám padne na kolena celá Evropa.

Reagovat
smazaný uživatel

Patrick Vieira ve čtvrtek podepíše smlouvu a stane se druhou letní posilou Realu Madrid. Už od začátku bylo jasné, že Florentino Pérez tentokrát píchl do pořádně velkého vosího hnízda a přetahování „Peddyho“ slibovalo obrovské emoce ze všech stran (možná více než před lety u Figa). Vyrvat Arsenalu jeho srdce, to chtělo pořádnou odvahu. Nehledě na to, že druhý takový hráč na světě prostě není. Ale od Eura bylo rovněž jasné, že k nám Patrick jednoznačně chce. Touží vyhrát LM a vydělávat větší peníze, což u něho nikdy nebylo tajemstvím. Proto nechápu Wengerovu komedii, kterou poslední měsíc předváděl takřka denně. Za Arsenal mluvil zásadně jenom on, z Vieiry nevypadlo směrem k médiím jediné slovo. Mám za to, že právě díky těmto lžím dlouho nedocházelo k neodvratném přestupu. Wenger se choval jako malé dítě, kterému chtějí vzít hračku a když už věděl, že tuhle bitvu nemůže vyhrát, začal plivat nejen po Pérezovi, ale po celém Realu. Malé vítězství si připisuje alespoň za to, že Vieira nemůže nastoupit v předkole LM proti Wisle. A co kdyby třeba ve středu Poláci vyhráli o dvě branky? Co na to Vieira? Už vidím, jak by to Wenger nejraději odkoučoval sám. To sice nejde, ale i tak bude zítra večer u televize fandit jako o život. Patří k nejlepším trenérům na světě, ale dokud něco neuhraje v LM, tak nejlepší nebude nikdy. Každoroční krach Arsenalu v této soutěži však není náhoda. Co dělá Henry s obranami v Premier League a co potom předvede na MS nebo ME? Proto musím částečně s yardou souhlasit a jen dodám, že vzhledem k událostem posledních týdnů pan Wenger v mých očích pořádně klesl.

Reagovat
smazaný uživatel

ha ha ha...ha. Dobrý nesmysl.Vidím, že jsi plný emocí a že jsi pořádně dojatý...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak zrovna barcelonští fanoušci mají co plkat o emocích. Stačí jim jen zmínka o Realu a hned začnou vidět bíle, pardon, rudě a podle toho taky vypadají některé jejich rádoby příspěvky. A proč by, sakra, neměl být merengues dojatý, když má přijít někdo jako je Vieira. Loni nám defenzíva skřípala hlavně kvůli absenci pořádného defenzivního záložníka, což jste nám neopomněli při každé příležitosti zdůraznit. A teď, když už si snad jednoho SKUTEČNĚ kvalitního pořídíme, máte zase plnou hubu keců. Vaší logiku fakt někdy nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nám závidí. Odešli jim Cocu s Davidsem a nepřišel za ně vůbec nikdo. Barca bude ve středu zálohy průměrná

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tam vadily ty kecy o wengerovi, jak nějaký drak, který se snaží zabránit dobrým vílám udělat dobrý skutek. Ta závist je trošku zcestná,pač máme nejlepší zálohu v La Lize...

Jsem celkem zvědav, jak se tam všichní v té záloze srovnají,bude to více než zajímavé...

A jinak, tohle jsou mé příspěvky, nejsem žádný vyslanec fanoušků Barci, tak se do nich kvůli mně nenávážejte.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale podle počtu příspěvků to tak skoro vypadá... Každý má ale samozřejmě pravdu na svůj názor, nesmí se ovšem divit následným reakcím ostatních.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to proto, že nás je tu dost málo, fanoušků Barci.

Reagovat
HOST*yarda

No, ale zase rozhodně víc než fanoušků Realu

Reagovat
antimadrista

A ty se divíš?

Reagovat
smazaný uživatel

No, z těch nejvíce přispívajících je to tak dva ku dvou: merengues s yardou - já s antimadristou no a vlastně ještě s abrcelońákem, takže tři...

Nejvíce jich tady asi má AC Milán...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, AC tu má asi největší hulváty ze všech, kromě takzvaných "jdu na server, poplivu Real, uspokojím si tím své komplexy anonymního hrdiny a dál po mně není ani vidu" fanoušků.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se divím, že tady není skoro žádný fanoušek anglických týmů...

Reagovat
HOST*yarda

No, do diskuzí o šp.lize vstupuje pravidelně jen PJ, ale po tom se v poslední době slehla zem...

Reagovat
smazaný uživatel

Chodí sem, ale nepřispívá.

Reagovat
antimadrista

PJ je neutrál, fandí Manchesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší záloha v La Lize? Tímhle jsi u mě dost klesl.

Reagovat
antimadrista

Rozhodně zálohu budoucnosti: Xavi, Iniesta, Giuly, Ronaldinho.

Reagovat
smazaný uživatel

No a já myslel, že už jsem tak nízko, že to více nejde...

Máme skvělou zálohu, co se ti na ní nelíbí??? Mně tam sice chybí Luque,ale jinak mi přijde ideální!

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální je, že tam máte o dva zkušené hráče méně než v loňské sezoně (Davids, Cocu, Overmars, L.Enrique/ Deco, Giuly). Když se tam nějak poskládali předtím, tak mi věř, že to nějak dokážou i tentokrát. Ve dvanácti snad hrát nebudete .......

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to blbě napsal, zajímá mě, jak se tam poskládáte vy s Vierou, už podepsal?

A s tou zkušeností, máme skvělé mladé hráče, kteří je bez problému nahradí.

Reagovat
smazaný uživatel

Až budu příští středu tvrdit, že zítra je náš, tak se mi klidně vysmějte. Už třetí čtvrtek se to jaksi zvrtlo, Arsenal se chová naprosto neuvěřitelně. Dvakrát byla dohodnuta přestupová částka (jestli to ovšem nebyly kachny) a zase nic. A začíná být docela možné, že k nám Patrck nepůjde. Ale jak jsem tak četl reakce fanoušků Arsenalu, tak oni už ho zpátky nechtějí. Owen už je PRÝ jednou nohou v Madridu a vážně se spekuluje o příchodu mladého Argentince Colocciniho.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se jen ptal, žádná ironie tam nebyla.

Takže vy fakt toho Morientese vyměníte, když se mu tak daří??? Tohle já fakt nechápu, zrovna útok, který máte asi nejlepší vůbec, tak ho chcete posilovat...

Reagovat
smazaný uživatel

To se jako ptáš mě?

Reagovat
smazaný uživatel

To jako tak obecně...

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik žádá Arsenal za Vieru, zvedl to o 4,5 milionu!

NAvíc Viera chce 6 milionů na rok, zatímco Real nabízí 4,5, no budete to mít ještě hodně těžké a hodně drahé ho získat!

Reagovat
smazaný uživatel

Vieira zůstává v Arsenalu, ale já říkám, že ZATÍM. Vzhledem k tomu, že do Realu "přestupoval" každým druhým dnem, tak nikde není psáno, že za týden nemůže být všechno jinak. Je to běh na dlouhou trať a rozhodovat se bude možná až posledního srpna, jako u Ronalda. No přece nemůžeme koupit Colocciniho místo Patricka. To by byl trochu úlet, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Už jste utratili celkem dost, když počítáme ještě Owena, 37,5 je už fakt hodně, když k tomu přidáme ten královský plat...to už asi nedáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi je stále v Realu, toho dáme. Je to momentálně nejlepší možnost ze všech možných i nemožných obránců a def.záložníků.

Reagovat
smazaný uživatel

¨MYslím,že v dlouhodobější perspektivě bude lepší než Viera,ale chce ho také a velmi silně Liverpool!

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže já nevím, jestli ho vůbec chceme. Lítám po netu jako blázen, ale nikde o tom není ani zmínka. Camacho chce Beckham - Helguera, možná proto Pérez stáhl nabídku za Vieiru. Mít hráče, jako je Iván Helguera, je sice velká výhoda, ale kde je vlastně jeho místo? Co myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Má radši zálohu a s beckhamem by nemuseli být marní.A mně taky přijde lepší v záloze. I když pod Camachem už hrál vedle Salgada v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hrál. Ale víc pod ním hrál v záloze. Já svůj názor na něj měním každý půlrok a ten poslední, to byla velká tragedie. Jenže je podle mě snažší a výhodnější koupit Xabiho než nějakého obránce. To už fakt nevím jakého. Za Carvalha jsme prostě neměli nachystánu náhradu. Coloccini není žádné řešení, je na úrovni našich odchovanců.

Reagovat
smazaný uživatel

Koupě xabiho by vám rozhodně prospěla. Když jste se tak hrozně prali o Vieru, pak nechápu ten nezájem o xabiho. Kterého San Sebastian prodat chce a byl by levnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Vieira by byl velkou reklamou a velkou posilou zároveň, o Xabim platí jen to druhé. Na začátku července chtěl Camacho Carvalha, Seitaridise a Xabiho. Pak mu Pérez předhodil, že koupí Vieiru nebo Emersona. Camacho souhlasil a požadoval Carvalha s Emersonem. Seitaridis, Carvalho a Emerson přestoupili jinam, Vieira zůstává v Anglii. Kdo nám tedy zbývá? A proč ho najednou nechceme?

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně si myslím,že o něj zájem ještě projevíte, jesli už ale nebude pozdě. Je v klubu, který na tom není příliš dobře, májí zajištěnou náhradu, rádi ho prodají, nechtějí přemrštěnou cenu a navíc by se vám velmi hodil...Pak nevím, v čem je problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Málokdo mimo Španělsko ví, co umí. Toho prostě musíme využít. Já si myslím, že se s jeho odchodem do Realu nějakou dobu tak trochu počítá, stejně jako s Joaquínem. Ten už by taky přece musel dávno odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

nojo, ale zájem Liverpoolu je dost silný, může se klidně stát, že vám ho vyfoukne mezi prsty. Zvláště když mají na nákup posil 30 milonů liber a tuto částku ještě nezaplnily a to se nepočítalo s 12 milony za owena!

Reagovat
antimadrista

Jste neponaučitelný

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel, že nevstoupíš dvakrát do téže řeky...

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel, že nevstoupíš dvakrát do téže řeky...

Reagovat
smazaný uživatel

Sám vidíš, že to je možné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele