Víme, že City jsou jinde, ale pořád debakl nemůžu přijmout, řekl sparťan Vitík

24.10., 11:02
Aktuality
Martin Vitík (© Profimedia)

Stoper Sparty Martin Vitík se těžko vyrovnával s debaklem 0:5 na hřišti Manchesteru City ve třetím utkání ligové fáze Ligy mistrů, přestože věděl, že papírově největší favorit soutěže je kvalitativně jinde než obhájce českého titulu. V rozhovoru s novináři prohlásil, že navzdory brzké inkasované brance nepřemýšlel nad březnovým osmifinále Evropské ligy v Liverpoolu, kde Pražané prohrávali 0:4 už po 14 minutách hry.

Letenští po úvodním dějství ztráceli na Etihad Stadium pouze o jeden gól. "Po první půli to v šatně bylo takové, že jsme cítili, že to je celkem dobré na poměry mezi námi. Pak to bylo smutné," mínil jednadvacetiletý český reprezentant.

Po změně stran hosté během 58. až 68. minuty třikrát inkasovali, v závěru pak obdrželi pátou branku. "Je to nepříjemné, dostali jsme bůra na City. Ať už hrajete s kýmkoli, nechcete takhle prohrávat. Samozřejmě víme, že jsou jinde než my, ale pořád to nemůžu přijmout. Věříme, že to otočíme, že si z toho vezmeme pozitiva. Můžeme se z toho hodně věcí naučit," uvedl Vitík.

Spartě se proti "Citizens" nepovedl už začátek; po dvou a půl minutách prohrávala po trefě Phila Fodena. "Nepříjemný start, takhle jsme do toho určitě nechtěli vstoupit. Když dostanete takhle brzy gól, je to vždycky nepříjemné, ať hrajete jakýkoli zápas. Pak jsme se z toho oklepali a první poločas jsme odbojovali a dobře odpracovali," mínil sparťanský odchovanec.

Nad sedm měsíců starým debaklem 1:6 v Liverpoolu však po Fodenově brance nepřemýšlel. "Nemáte na to čas, soustředíte se na každou situaci a každý jejich náběh. Nebyl čas na takovéhle přemýšlení," prohlásil Vitík.

Mrzelo ho, že Sparta po změně stran nadějný výsledek neudržela a v krátkém časovém rozmezí třikrát inkasovala. "Je to nepříjemné. Cítíte, že už v podstatě nemáte šanci s tím výsledkem něco udělat. Jak to tam rychle padalo, tak bylo vidět, že jsou jinde," řekl Vitík.

Dvakrát se trefil Erling Haaland. Zvlášť na jeho první zásah se bude ještě dlouho vzpomínat, jelikož ho zaznamenal v akrobatické pozici ze vzduchu patou, přestože byl k brance otočený zády. "Dal nohu fakt vysoko. To umí jen on, proto je nejlepší," podotkl Vitík.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Nuno čomes

Takže z debaklu na Liverpoolu se nepoučili jo, že se učí až po dalším debaklu?

Reagovat
Bucky

Jasně, takže správný přístup je se učit jen z jednoho velkého zápasu a pak už na to srát. Že je přejelo City není žádná ostuda, Sparta hrála dobře, ale prostě na takový tým nemá a ani mít nemůže. Nechápu, že někomu může vadit věty "Věříme, že to otočíme, že si z toho vezmeme pozitiva. Můžeme se z toho hodně věcí naučit". Ty chceš prostě jen hejtovat za každou cenu a tak otočíš i větu, která je úplně v pohodě. Nebo si fakt myslíš, že když dostaneš klepec od Liverpoolu, tak automaticky v dalším zápase budeš bodovat se City?

Reagovat
zelda

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
Lemond Laws

a co máš jako dělat?

Když se jako poučíš, tak příští zápas by si od Relau nedostali ?

Reagovat
eder

"Víme, že City jsou jinde". Ne zase o tolik jinde, vždyť je to pouhých cca 1.650km, tedy asi dvě hodiny letu...

Reagovat
Lemond Laws

typíčo... to je tak 1/10...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele