Vindheim Spartě nabídne něco jiného, ale definitivním řešením není

23.05.2019, 00:59
Názory a komentáře
Z mistrovské nadstavbové části sice ještě zbývá odehrát jedno kolo a u konce oficiálně není ani hledání nového trenéra, přesto Sparta svým způsobem položila základy nadcházející sezony již včera. Oznámila totiž podpis první letní posily, kterou se stal pravý bek švédského Malmö Andreas Vindheim. Mohou si od něho na Letné slibovat zahlazení dlouhodobé Achillovy paty sestavy?

Stávající startér na pozici pravého beka, Ondřej Zahustel, se za poslední tři roky přeměnil v chodící meme a mimořádně oblíbený terč zaujatých i neutrálních diváků. Jeho nesoustředěná, roztěkaná hra — váhavé sprinty či přihrávky dozadu, soustavné nedostupování hráčů — v kombinaci s mizivou podporou útoku dávají dnes spolehlivě zapomenout na skutečnost, že z téže strany Sparta ještě poměrně nedávno odvozovala svou obrovskou sílu v Pavlu Kadeřábkovi.

Zahustel mezitím sice z Mladé Boleslavi přicházel coby záložník, ovšem na svou další ligovou asistenci čeká od září 2017 a nebezpečnými centry se v podstatě vůbec neprezentuje.

Pravý obránce byl zkrátka takhle vysoko na seznamu priorit letního posilování celkem přirozeně a zcela opodstatněně.

Důvěru Tomáše Rosického a jeho týmu nakonec získal Andreas Vindheim, 23letý dvojnásobný mistr se švédským Malmö, který si letos na jaře v Evropské lize zahrál 180 minut proti věhlasné Chelsea ještě předtím, než měli tu čest s ní změřit síly Slávisté. Podobně jako další Skandinávec David Moberg Karlsson přitom Vindheim na Letnou přichází coby velká neznámá, a tak si ho nyní pojďme za pomoci norských i švédských fanoušků představit.

Zde jsou čtyři věci, s nimiž je třeba pro začátek kalkulovat:

1. Vindheim slibuje odlišný herní profil, ale i určité zvykání

Ač v posledních měsících na hře dozadu výrazně zapracoval, Andreas Vindheim do Sparty přichází s pověstí ofenzivního specialisty. Rád se zapojuje do rozehrávky, nikterak se neštítí proniknout z druhé vlny do vápna soupeře, a zvláště si pak libuje v rýsování centrů. Od příchodu do Švédska v březnu 2015 se norský bek v průměru na ligový zápas vytasí se 6,87 centry s úspěšností kolem 40 procent. U Zahustela se v rámci stejného období jedná o průměrný počet pouhých 2,37 centrů, a to ještě s nižší efektivitou při hledání adresáta.

Na tomto místě se samozřejmě nabízí otázka za milion, a sice na koho má vůbec Vindheim ty balony směřovat, když Sparta v tomto ročníku neskutečně trpěla na nedostatek těl v pokutovém území soupeře. Užitečný základ by tu nicméně byl: Vindheim hraje s hlavou nahoře a často volí variantu přetaženého centru bez nutnosti okamžitého zakončení.

Byť patří spíš mezi vytáhlejší pravé beky (184 cm), v plném sprintu si Vindheim poradí s leckým a typicky je také prvním z defenzivních hráčů, kdo podpoří rozvíjející se protiútok, ať už se zrovna akce odehrává v jakékoliv části hrací plochy. Problém ovšem tkví v tom, že v Malmö nyní Vindheim nominálně není tak úplně defenzivním hráčem. Po svém příchodu ke kormidlu loni v červnu totiž Uwe Rösler přetočil formaci na 3-5-2, což znamená, že se Vindheim zpravidla pohybuje na půlce soupeře, podstatně dál od vlastní branky než klasický pravý bek. Pro srovnání, takhle vypadají tzv. heatmapy Zahustela a Vindheima z probíhající ligové sezony (zdroj: Wyscout), které lokalizují hráčův pohyb i kontakty s balonem. Jak vyplývá ze sytě červené louže na pravém obrázku, Vindheim si míče užije častěji i výše ve hřišti, a notně těží ze spolupráce s pravým stoperem Nielsenem, který je také tím na míči nejzdatnějším ze všech tří střední obránců. Dá se od Jílka či Vrby čekat systém na tři stopery? Těžko.

V únorovém rozhovoru pro list Norra Skåne si Vindheim skutečnost, že mu někdo vždy jistí záda, otevřeně pochvaloval. A není divu. Souboje 1 na 1, v nichž si rodák z Bergenu občas počíná dosti neobratně, se takhle stávají podstatně méně osudovými. V čistě běžeckém souboji Vindheim obstojí téměř za jakýchkoliv podmínek, ale v původním rozestavení 4-4-2 zkraje působení v Malmö měl jako čistý pravý bek poměrně velké problémy se statičtějším utínáním zárodků takových průniků šikovných křídelníků.

Jinými slovy: proběhnout kolem Vindheima není žádná legrace, ovšem zacvičit s ním bezesporu lze. Soustavné zdvojování na pravém kraji hřiště by tak mohlo být nutností.

2. Hráč pro velké zápasy není nikdy k zahození, a Vindheim jím rozhodně je

Pokud Vindheimovi něco nelze nikdy vytknout, je to herní nasazení. Každý zápas odběhá takřka bez ustání. Jedná se o neobyčejně soutěživého profesionála, který na půl plynu nepřistupuje k žádnému aspektu hry. Steffen Opheim, mnou oslovený žurnalista se zaměřením na Vindheimův mateřský Brann, si například dodnes vzpomíná, jak se neomalený junior na jednom ze svých prvních tréninků s áčkem málem popral s klubovou legendou o možnost vhazovat.

Taková mentalita se promítá i do Vindheimových výkonů v nejostřeji sledovaných kláních. Byl to právě 19letý mladík, kdo na konci své první sezony mezi dospělými v 11. minutě nastavení gólem odvrátil přímý sestup Brannu. A v Malmö potom navázal. Když bleděmodří zpackali domácí zápas 4. předkola Evropské ligy s Midtjyllandem (2:2), byl to právě Vindheim, kdo v Dánsku nahrával na oba góly švédského mistra při výhře 2:0. A fenomenální byl i ve skupině, když zářil zvlášť při triumfech nad Beşiktaşem, v nichž Malmö ani jednou neinkasovalo. Pravá lajna mu plně náležela také v listopadu proti Genku.

Škodolibý cynik by sice mohl podotknout, že Sparta za poslední dvě sezony srovnatelně velké zápasy ani nehrála, a možná s výjimkou letošního semifinále domácího poháru by možná i byl v právu (v EL Sparta vždy končila o předkolo, respektive dvě dříve), ale Tomáš Rosický se přece jako sportovní ředitel nenajímal proto, aby taková mizérie pokračovala. A vítězné typy s věčně hladovou mentalitou jsou přesně to, čím třeba zrovna nedávné zahraniční posily jako Ben Chaim, Mavuba nebo Mandjeck úplně nebyli.

3. Reprezentační pozvánky asi pro tuto chvíli nehrozí

Takhle, jméno Andreas Vindheim má v norské kotlině stále zvuk. V osmnácti letech koneckonců na nějakou dobu v hierarchii předskočil uznávanou ikonu Birkira Mára Sævarssona, až byl klub překvapivě ochotný islandského veterána s rok starým kontraktem na dalších pár let a po sedmi sezonách spolehlivých služeb zadarmo pustit do švédského Hammarby. To se takhle na sklonku roku 2014 dělal prostor čistě pro 19letého zajíce, který vyrostl jenom pár kroků od stadionu Brannu a měl se stát budoucí největší tváří tradičního klubu z Bergenu.

Když pak na norskou "bránu fjordů" doslova za pár dnů zaklepalo Malmö, tak Brann jednak rozhodnutí zbavit se Sævarssona okamžitě litoval (však tento třicátník ještě roku 2016 důstojně zahrál i na senzačním Euru), jednak Vindheim svůj mateřský celek opouštěl s pověstí patrně druhého největšího příslibu norské kopané po Martinu Odegaardovi, který si samozřejmě skrze dva měsíce starý přesun do Realu Madrid hrál svou vlastní ligu.

Přesto o pět let později Vindheim stále nemá na kontě ani jeden start za seniorskou reprezentaci. Za to může více faktorů včetně neustálých zdravotních problémů (o nichž si povíme více níže) — v první řadě se Vindheim odchodem do Švédska vytratil z radaru trenérů, speciálně když zkraje pouze stínoval švédského internacionála Antona Tinnerholma. O jeho možném povolání do reprezentace se tak opět začalo mluvit až loni na podzim díky výkonům v Evropské lize, jenže to zas Vindheim narážel na pořádně hustou konkurenci na své pozici.

Také v tuto chvíli je bývalý norský reprezentant do 21 let nejspíš až čtvrtou volbou pro Larse Lagerbäcka, přičemž mu cestu blokuje i samotný kapitán Omar Elabdellaoui, který se v 27 letech jen tak nikam poroučet nebude. Další konkurenti, Martin Linnes a Jonas Svensson, potom hrají v Turecku (Galatasaray) a Nizozemsku (AZ Alkmaar), což jim samo o sobě dává oproti Vindheimovi značnou výhodu.

Zatímco tedy Alexandru Chipciu o každé přestávce mizí do zahraničí za rumunským výběrem, Vindheim bude minimálně zkraje natuty setrvávat v Praze, což by letos na podzim mohlo aspoň nepatrnou měrou napomoci jeho aklimatizaci. Možná ještě důležitější potom v tomhle ohledu bude vliv Davida Moberga Karlssona, díky němuž Vindheim nebude v rudé kabině osamoceným skandinávským kůlem v plotě.

Když poprvé dorazil do kabiny Malmö, mohl se opřít hned o dva krajany, kteří mu proces zabydlování výrazně usnadnili. Tentokrát Vindheim takový luxus mít nebude, ale i tak neexistuje důvod, proč by se též ve Spartě nemohl stát velmi oblíbeným.

4. Spoléhat pouze na Vindheima vskutku není radno

Vzpomínáte na informaci o gólu, kterým Vindheim ve své první sezoně odvracel přímý sestup Brannu? Inu, tahle zdánlivá pohádka má svou nepříjemnou dohru — zpackanou baráž a sestup nepřímý. Jenže u toho už Vindheim nebyl, neboť o vrchol ročníku přišel vinou drobného, špatně načasovaného zranění. A rovněž o několik let později bohužel nadále platí, že chatrné zdraví Vindheima obírá o řadu cenných zkušeností.

Další kapitolu frustrujícím způsobem bržděného rozvoje napsal v lednu 2016. Tehdy si Vindheim poranil chodidlo a původně nepříliš vážný neduh se vzhledem ke komplikacím v závěrečné fázi rehabilitace, kdy pro přetížení laboroval i s třísly a stehenním svalem, přeměnil v zameškanou jednu celou třetinu kalendářního roku. K tomu přidejte další problémy s třísly jen pár týdnů po návratu do akce, dalších šest týdnů na marodce, a vyjde vám téměř celý jeden rok v čudu.

Loni v březnu se celá situace tak trochu opakovala, akorát s kolenem v hlavní roli. Opět to měla být záležitost pár týdnů, ne-li dnů, která si nežádala žádnou operaci. A pravda, Vindheim nakonec zákrok opravdu nepotřeboval. Zato se však musel obrnit pořádnou dávkou trpělivosti, aby v ústraní přečkal rovnou jedenáct ligových kol.

Pointa? Ať už se Vindheim vyvrbí jakkoliv, kompletní sezonu z něj trenér patrně nevyždímá. Přes hranici 20 ligových startů se dosud v kariéře vyšplhal jen jednou, a to hned coby úplný zelenáč. Letos sice zasáhl do všech deseti utkání v Allsvenskan, ovšem taky hrubě tápal s konzistencí, necharakteristicky kazil centry i jednodušší přihrávky na soupeřově půlce, a v úplnosti se zúčastnil jen poloviny oněch deseti duelů.

Sparta by se tak měla na příští ročník adekvátně zařídit. Ať už to má být na hostování odeslaný Tomáš Wiesner, Chipciu nebo Zahustel, jemuž za pár týdnů končí smlouva, Vindheima prostě bude potřeba zajistit. S 23letým norským obráncem ostatně pořád investujete i do budoucnosti, a Pražané by se tudíž ideálně měli pokusit vytvořit na postu pravého beka zdravou, kompetentní konkurenci, která Vindheimovi dosud vždy šla k duhu. Pamatujte, že v žádném klubu zatím nebyl neohroženou jedničkou na svém postu, přičemž s Ericem Larssonem zároveň v Malmö vytvořili nadanou dvojici, která se navzájem žene výš a výš, a každý týden trenérovi zadělává na věru složité, ale v jádru příjemné dilema, na koho ukázat.



S poděkováním Steffenu Opheimovi, Jakobu Doyonovi a Konradu Grönlundovi za pomoc s rešerší.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (187)

Přidat komentář
Ross Geller

Reagovat
smazaný uživatel

IMHO žánr kterým je článek psaný se k tomu rozboru moc nehodí, spíš je to taková onanie autorovým umění psát.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, oficiálně se tomu říká grafomanie

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od jiných klasických grafomanů, realizujících se na různých fórech nebo blozích, Daníčkovi za to i platí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to prepis vole a neotravuj.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Grafonanie, už to mám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Buď rád, že nemám tu možnost napsat zde nějaký článek já.

Začal bys onanovat se mnou, jak by to bylo krásné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli neni hledáni trenéra u konce kdo si teda vybírá posily ?Rosa ?Anebo když přijde nový trenér tak tenhle týpek taky může dřepět nalavičce, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravýho beka potřebuje každej trenér, že jo. A horší než Zahustel určitě nebude.. Vždyť to není ani fyzikálně možný...

Reagovat
Kang & Kodos

Pablo Gil, Lukáš Pauschek and Markus Steinhofer: Hold my beer

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl hodně slušnej souboj kryplů.

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Gila jsem tehdy viděl v jeho prvním zápase na Dukle.Nepřipadal mi tak hroznej ale asi si to tehdy podělal tou kartou a podle mě pak poslal do kamsi Hřebíka.Ale Steinhoffer je ten samej příběh co Janko nebo jak se,jmenoval ten průser za éry zmrzlináře.

Reagovat
smazaný uživatel

Markus byl dobrej

Reagovat
Uwe háže buly

Steinhofer si zasloužil malinko větší šanci a Pauschek podle mě je v defenzivě lepší hráč jak Zahustel.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
fantomas

Proto píšu "oficiálně", je dost možný, že si už s Jílkem/Vrbou plácli, jen čekaj na konec sezony.

Reagovat
Kang & Kodos

Tldr verze: takže když bude hrát, tak to bude v pohodě, ale skrz zdraví bude dost možná nemalej počet zápasů chybět, tak by bylo fajn se podle toho zařídit a sehnat nějakýho průměrnýho spolehlivýho beka (Zahustel zdaleka není ani to), kterej by mu kryl záda.

Reagovat
ratusek

Akorát to rozestavení mu asi nebude sedět

Reagovat
ondrasch77

Zkusili jste někdy Zahustela na wingera? Když přicházel z MB, tak v téhle disciplíně byl docela dobrej

Vůbec bych se nedivil, kdyby se po sezóně objevil u nás a byl dobrej jako dřív v MB..., po sezóně mu končí smlouva...

Reagovat
SIRBRANIKE

Parádny článok. Takže je to výborný hráč, ale Sparte sa nehodí do rozostavenia a je sklenený.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

... Ma super veci, je lepsi nez Zahustel ale taky se muze na dlouho zranit nebo utopit v hernim systemu oujeee.. myslim ze tuto analyzu by si mela delat Sparta sama.. idealne pred nakupama

Reagovat
smazaný uživatel

podobne v mejch ocich odstrelil fantomas po prestupu ben chaima

Reagovat
fantomas

A lidi se na nej sesypali, a ted uz radsi neceknou...

Reagovat
PlackaSKS

já jen doufám, že máš znova pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

nechval dne pred vecerem

Reagovat
fantomas

Reagovat
Posledni Kovboj

jo, to bylo tenkrat nemaly nakouknuti do budoucnosti

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Fairplay

fantomasův polibek smrti

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v první řadě, pokud chce hrát za Spartu, tak to chce pořádný sestřih a ta ofina musí jít bezpodmínečně dolů. Nagelovaných floutků nám po českých ligových trávnících běhá i bez něj myslím víc než dost. Navíc se mi začíná zdát, že těch legionářů je ve Spartě jaksi mnoho a začínají hrát v klubu pořád důležitější roli... Opravdu se Sparta chce vydat touhle cestou?

Reagovat
SIRBRANIKE

Jj, fotbal je o účesoch. Čím lepší účes tým lepší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl si na tetování. Ty jsou v moderním fotbale rovněž velmi důležité...

Reagovat
smazaný uživatel

Ak máš tetovanie, tak aj v Lužnikách v novembri hráš v krátkych rukávoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Kucka

Reagovat
meno

Jojo Čechy Čechům a Spartu Spartům, budou hrát holý lebky

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že mají být všichni hráči ostříhání zrovna dohola, i když já osobně například preferuji zrovna tenhle střih, ale není v kádru Sparty těch exotů s výstředními účesy už momentálně dost? Costa vypadá jako kříženec Karembeaua a Gervinha, Hanousek jako ošklivá ženská a Tettehovi soudě podle té jeho frizury zřejmě explodoval sporák, když si připravoval snídani...

Reagovat
Lof

Reagovat
insane

Pleš není účes.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám pleš, takže to je druh účesu, když se ostříhám dohola

Reagovat
r.mrazik

Takže na nácka?

Reagovat
smazaný uživatel

V dnešní době, kdy je dohola ostříhaný snad každý třetí chlap ve věku do 50 let je tvrzení že je to střih "na nácka" trochu zvláštní, ale jak myslíš

Reagovat
r.mrazik

dohola kazdy treti chlap do veku 50 let??

ty kraso,kde se to pohybujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi náckama

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi slušnými moderními lidmi

Reagovat
smazaný uživatel

super doba! tady bych rad podekoval beckhamovi a dalsim fotbalistum, ze dneska muzes mit na hlave ples nebo ciro a nic to neznamena, zamestnaj te i v bance

Reagovat
smazaný uživatel

Také si myslím, že je to dobře. Nosit kvůli práci účes na slušňáka by mi asi vadilo. I co se tetování týče je to už mnohem benevolentnější než kdysi, vídám lidi s tetováním pravidelně v obchodech, na úřadech, dokonce i v řadách policie

Reagovat
meno

Vždyť je úplně jedno, co má kdo na hlavě, tak proč ti to vadí?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud hráč předvádí na hřišti co má, tak mi to až tak vysloveně nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme prvoradý je výkon na ihrisku.

Ovšem ak sa príliš venujú tomu, aby upútali vizážou, tak je kaderník pomaly dôležitejší ako tréner a ono sa to ľahko prejaví na ihrisku.

Je zaujímavé, že mnohí z tých naj hráčov poslednej doby nemajú zapotreby pútať pozornosť ko.otským hairstylingom á la Hamšík. Mám na mysli napr. Xaviho, Iniestu, Robbena, Kanea, Eriksena, Modriča, Schweinsteigera... to len tak v rýchlosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz neviem čo ťa rozosmialo, či priradenie Arjena k naj hráčom poslednej doby, alebo to, že nepovažujem za extravagantný kratučký strih u chlapa s málo vlasmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že je to top hráč, jenom neměl, jak si udělat nějaký extravagantní účes.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Nihilister

Jediný chodící meme je lucas dope

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
LokoLFC

úplnej močkožrout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JessePinkman

Buze

Reagovat
Blasphemer

kostlivec

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
cetto

Mi se celkem líbí, myslím si, že je to pro Spartu dobrá posila na post, který trestuhodně zabila odchodem Karavaeva.

Jinak není to potenciálně jediná posila ze Švédska. Spekuluje se ještě o jeho spoluhráči islandském reprezentantovi a levém křídle Traustasonovi.

Reagovat
fantomas

Uf, to by byl teda pořádnej úlovek. A pro Traustasona po tom hypu před ME 2016 docela krok vzad.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli ten hype nevyužil za tři roky.....

Reagovat
ondrasch77

Před cca dvěma lety u nás byl taky jeden islanďan reprezentant na zkoušce, měl tu být na 14 dní, po týdnu ho poslali domů, protože nestáhal naše tempo fyzicky

Reagovat
cetto

To byl ten, co se letos začal prosazovat v CSKA.

Reagovat
Black Jagir

To byl Lárusson, ne Sigurdsson.

Reagovat
TheMally11

Sigurdur Egil Lárusson, momentálně hraje za Valur Reykjavík.

Před sezonou, kdy se rozjela Plzeň, tak tam byli 2 - Kristin Jónsson (KR Reykjavík) a Kristin Steindórsson (FH Hafnarfjordur)

Reagovat
ondrasch77

Asi jo je mi to trochu povědomé...

Reagovat
TheMally11

snad nebude první Islanďan v lize hrát za rudý

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Ahoj plzeňáci, máte nějaké tipy kde sledovat finále EL/LM v Plzni? Ideálně plátno a dobrý pivo.

Děkuji.

Reagovat
db18

No, s dobrým pivem problém nebude, horší je to plátno... Možná v PUBu, ale tam jsem byl tak před 8 lety naposledy...

Jinak ještě U Námořníka (u tram zastávky CAN Skvrňanská), tam jsem byl na podzim sledovat zápas Real - FCVP, tak tam by to bylo na jistotu (bude to ale chtít rezervaci a předem se radši zeptat, jestli to budou dávat ), akorát je to už mimo centrum...

Reagovat
smazaný uživatel

No napadla mě ještě Pivnice Sladovnická, tam pokud vím plátno mají taky. Ale je to fakt celkem bída...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mas recht. V lete je tam hrozny vedro, ale jinak se to da.

Reagovat
Greny

zkusil bych napsat na fb Viktorky zda by hraci nemohli poradit

Reagovat
smazaný uživatel

Bar forest vedle Salzmannu, maji platno pod krytou venkovni terasou ,kde jde kourit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je TOP, jsem tam celkem často, ale tam je jen telka a ne plátno, nebo?

Reagovat
chavi.27

V únorovém rozhovoru pro list Norra Skåne si Vindheim skutečnost, že mu někdo vždy jistí záda, otevřeně pochvaloval, a není divu.

Tohle je příšerná věta

Reagovat
ttopi

Přitom stačilo poslední část souvětí dát jako samostatnou větu. Získalo by to tím i na dramatičnosti.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

S vykřičníkem!

Reagovat
lampas

Je to velká sázka na nejistotu. Mám strach, že dopadne jako třeba u Vatajelu, který sice má dobré ofenzivní schopnosti, ale na potřeby naší ligy je to mizerný obránce Aby to nakonec neskončilo tak, že po pěti kolech se vrátí do sestavy Zahustel, který to bude alespoň schopen odbránit.

Reagovat
verv

Jenže Zahustel to ani není schopnej ubránit.

Reagovat
ondrasch77

Zahustelovi končí smlouva a nečekám, že mu jí prodlouží

Reagovat
lampas

Je sice hroznej, ale jako backup na lávku přece někoho potřebují

Reagovat
ondrasch77

Psal jsem to už výše, Zahustel není obránce, proto je hroznej...

Vzpomínám, když před cca 4 lety chtěl trenér udělat z Masa beka, byl taky děsnej a když hraje to,co umí, tak je z něj nejlepší winger v lize...

Reagovat
Mr.Mike

Si ji ted proti Jablonci golem vystrelil

Reagovat
ondrasch77

Leda tak právě u nás

Reagovat
Kang & Kodos

Vzhledem k tomu, že vás sestřelili Štetina a Zahustel, potřebujete radikálně posílit obranu

Reagovat
db18

Posílí... odchode Hovorky a Holeše.

Reagovat
ondrasch77

Vždyť taky jo..., prodáme Hovorku a Holeše a vrací se Lischka, Štěpánek a Jankovič. Zahustela bych bral na křídlo

Reagovat
cetto

A nebyl by na beku schopen hrát Hašek nebo Sáček?

Reagovat
fantomas

Ja bych tam znova zkusil Petu Voriska.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
lampas

To už by bylo lepší tam nasazovat Váchu

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš

Reagovat
Posledni Kovboj

Luxusni clanek, diky.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
verv

pěkný něco se dozvědět něco o novým hráči kterýho skoro nikdo nezná. Ale z výrazů jako "startér na pozici pravého beka" nebo "nedostatek těl v pokutovém území" mi krvácí oči.

Reagovat
skat

Jako článek a rozbor je to hezkej, člověk se o nově příchozím cizinci alespoň něco dozví, ale bude to i pokračovat, nebo je to jen zaplácnutí začátku okurkové sezony? Třeba když přijde, plácnu, do Slovácka frajer z Běloruské ligy, bude o něm taky rozbor? Celkem by se mi takovýhle rozebírací články na EF líbily častěji.

Reagovat
fantomas

Muzete usporadat sbirku na predplatny Wyscoutu a s radosti...

Reagovat
skat

budu o tom přemýšlet

Reagovat
ACSMan

Už jsem myslel že podepsali Overmarse

Reagovat
Kucka

Reagovat
krisa

škoda, že to není slovensky..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že by tu pak byla záživnější diskuze ?

Reagovat
BaggioRoberto

Teď když dělá přestupy Rosický, tak budou chodit šikovní hráči, ale asi skleněnky. Nevim proč tak osstřihli Chipchiua, byl lepší než Zahustel a přesto hrál pořád Zahu.

Reagovat
Spalovač šancí

Takový dlouhý rozbor a přitom stačilo napsat, že je to takový Coufal pro chudé ...

Reagovat
salami

Jako Coufal u kteryho vsichni chvalili defenzivu a jeho ofenzivni prinos shazovali? Coufal, kterej jezvyklej na ligu a zna se s trenerem? coufal, co prichazel do systemu se 4 obrancema? Ja tam teda podobnost fakt nevidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná okurková sezona, proto takévý článek.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom pripade, kez by byla okurkova sezona stale

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, lépe by jsme se vyspali. Pár řádků a už se zívá nudou.

Reagovat
smazaný uživatel

lol coze, vzdyt je to naprosto perfektni

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě námět na celovečerní film - kasovní trhák.

Reagovat
Le Gunner

Moc onanoidní. Ale jo, proletěl jsem to.

Reagovat
smazaný uživatel

— delší pomlčka už nebyla?

Reagovat
fantomas

Nas admin neumi pomlcky, jen spojovnik, a tohle je stale lepsi varianta nez vsude spojovnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to poprvé co si stěžuješ na admina

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas

29.06.2017 08:08

#

Náš admin zná akorát britský uvozovky, podobně jako třeba nezná pomlčku, a i když tam ty český nakopíruješ z wordu, tak si je ve výsledku změní podle sebe. Takže proto "někdo neumí psát uvozovky"...

Reagovat
fantomas

Ano, nas admin je dosti omezeny. Ve Wordu logicky pisu jako Cech...

Reagovat
smazaný uživatel

Alt + 0150

Reagovat
fantomas

Nope

Reagovat
fantomas

Tam neni problém v tom tu pomlčku vytvořit - ať už ve Wordu nebo nakopírovánim z Wordu. Problém je v tom, že jakmile to do adminu takle vložim a pak zveřejnim, pomlčky se přepíšou na spojovníky. Jenom tahle dlouhá pomlčka uložení ustojí, proto ji taky volim. (Jako na tenhle web píšu už přes 10 let, kdyby to jakkoliv šlo, myslim, že bych to už nějak vykoumal...)

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, zajímavé. Každopádně souhlasím, že ta dlouhá pomlčka je vhodnější než spojovník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
joshua

Díky moc za super článek. Jen houšť

Reagovat
smazaný uživatel

Povedený článek Pod jakým nickem tu na fóru vystupuje "pan" Tomáš Daníček?

Reagovat
Civers

arsin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

PAN Topinka

Reagovat
Čenda

Sry vedle

Reagovat
Čenda

Omluva přijata.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Kecáš

Reagovat
uff

Fantíku to si skončil. Už ťa prirovnávajú k miestnej legende

Reagovat
mojmira

Reagovat
Le Gunner

Kde je mu konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

<3

Reagovat
SIRBRANIKE

dpč

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gayass69

Reagovat
fantomas

Proc zrovna pan v uvozovkach?

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl si jistej, jestli náhodou nevyžaduješ genderově neutrální oslovení

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sintha

Je tu někde diskuze k hokeji prosím?

Reagovat
sintha

Díky

Reagovat
db18

Zahustel by prý ml prodloužit o dva roky.

Reagovat
smazaný uživatel

to je doufam kvuli tomu, aby on, Vacha a Bicik byli takovou stezejni kostrou toho novyho B tymu..

Reagovat
db18

Že byste měli vlastní údolí sviní pro Bčko, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

s Vachou a Bicikem se pro ten tym pocita na stopro.. tak snad i s tim Zahustelem

Reagovat
Kang & Kodos

O Váchovi se mluvilo už dřív, ale proč Bičík? Bych čekal, že chytat bude někdo mladej

Reagovat
Pride

Tak on je velkej oblíbenec Sparťanů ne? Lepší asi takhle, než aby ho odstřelili úplně.

Reagovat
Pride

Opravdu Vácha nemá na nějaký horší tým ligy? Furt lepší, aby kopal někde v Olomouci nebo ve Zlíně než v rezervě. Akorát by musel s platem dolů no.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, ze by mel, ale nechce se mu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lada.sp

Jsem myslel že má tu smlouvu doživotní

Reagovat
smazaný uživatel

Mezitím Karavajev parádní sezóna ve Vitesse..

Ale jo, jsem na něj zvědavej

Reagovat
delfin

Jestli to s nim dopadne jako s Kayou, tak se asi budu smat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A za trenéra nám podle iSportu nakonec opravdu vybrali Jílka

Zajímalo by mě co v tý Spartě chce dělat, když to nedával ani v Olomoucu. Aneb po podzimu můžeme hledat znovu, třeba pak konečně přijde někoho s gulama jako Ivan Hašek nebo aspoň ten Vrba.

Reagovat
Zark

je pravda, že autor tohoto článku randí s černoškami?

Reagovat
PBLead

napiš něco víc, než to smažou.

Reagovat
Zark

nevím, já mu jen závidim

Reagovat
PBLead

škoda no. Mohl by se k tomu autor článku více vyjádřit, klidně o tom může vyjít další článek. Děkuji.

Reagovat
Zark

Reagovat
salami

Super clanek a potvrzeni toho, ze na Sparte to nevypada na zmenu premejsleni ani s novym sportovnim reditelem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele