Vinicius Junior? Je výjimečný, jednou vyhraje Zlatý míč, rozplýval se po obratu Ancelotti

Dnes, 11:01
Aktuality
Vinicius Junior a Carlo Ancelotti (© Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Dlouho to vypadalo na nepovedenou reprízu posledního finále. Jenže Real Madrid v Lize mistrů zabral, na domácí půdě otočil utkání s Borussií Dortumund a zvítězil 5:2. Vrchovatou měrou se pod skvělý druhý poločas, v němž Los Blancos nasázeli během půlhodiny pět gólů, podepsal Vinícius Júnior.

Brazilský ofenzivní univerzál totiž zaznamenal hattrick. Jeho fantastický výkon nenechal bez povšimnutí trenér Carlo Ancelotti. "Je výjimečný. Vyhraje Zlatý míč," nešetřil chválou Ital. "Je vzácné vidět někoho hrát tak, jak hrál ve druhém poločase Vinícius. A ne kvůli třem gólům, ale kvůli jeho charakteru. Je výjimečný," řekl na pozápasové tiskové konferenci Ancelotti.

"Vinícius vyhraje Zlatý míč - ne za to, co předvedl dnes, ale za to, co předváděl minulý rok. Tyhle tři góly už se budou počítat pro příští rok, to je jisté. Je to hráč, na kterého se píská, protože dokáže udělat rozdíl," dodal zkušený Ital.

Statistiky Viníciuse Júniora (©Opta by StatsPerform / THOMAS COEX / AFP)

Ancelotti zároveň dodal, že v kabině Realu nebyla o poločasové přestávce žádná panika. Bílý balet přitom prohrával v repríze posledního finále Ligy mistrů o dva góly. Dle slov italského stratéga je jeho tým vyspělý a zkušený, aby dobře věděl, co musí pro návrat do zápasu udělat. "Prožívali jsme to v klidu, v pohodě. Změnili jsme systém a začali hrát intenzivněji," uvedl.

"Mluvili o malých detailech, jako jsou dobré přihrávky, vyhrávání soubojů... Museli jsme ovládnout dynamiku hry, od ní vede cesta k úspěchu. V prvním poločase jsme byli bázliví, nebyli jsme intenzivní na míči. Ve druhém poločase jsme si vedli lépe, měli jsme větší kvalitu, větší tlak. Byl to nejlepší druhý poločas v sezoně," chválil Ancelotti.

"Musíme se poučit z toho, co jsme předvedli ve druhém poločase. Cílem je začít hrát a nečekat, až nám dají dva góly. Nemyslím si, že můžeme hrát 90 minut s takovou intenzitou jako ve druhém poločase, ale můžeme být vyrovnanější," uzavřel italský kouč, jehož svěřenci mají v novém formátu Ligy mistrů po třech zápasech na kontě šest bodů.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (21)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Je to výjimečný blbec

Reagovat
Lojzík

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kejza

Reagovat
pantondavo

Carlo dvakrat: Vini vyhraje zlaty mic.

Titulkar: Vini jednou vyhraje zlaty mic.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kejza

Reagovat
Salfovic

Titulkář je holt optimista

Reagovat
technecium

Tvl slova charakter a Vinicius v jedné větě

Reagovat
Gazdo

Preco nie? Napr : ,,Vinicius nema ziadny charakter.”

Reagovat
Tuxedo

Najodpornejší hráč ever --

Reagovat
sergi

"A ne kvůli třem gólům, ale kvůli jeho charakteru" a "Je to hráč, na kterého se píská, protože dokáže udělat rozdíl" sú teda pekné sračky. To nemôže myslieť ani Carlo vážne.

Hej píska sa na neho lebo je dobrý, vôbec nie preto lebo sa správa jak kokot.

Reagovat
Bakary3

Neuvěřitelný

Reagovat
sensei25

Obdivujem fanusikov madridu,ktori si ho musia zastavat aj ked je pre vacsinu dement.

Reagovat
Well

Pohoda, pro většinu z nás je dement taky i když fotbalista je vybornej.

Reagovat
Mercury

Neymar pro chudé (duchem)

Reagovat
Kenneth

Už je teď je víceméně jasně že bude mít Vinicius lepší kariéru než Neymar . Zmrd je to větší, ale i Neymar byl často na pěst, klasicky na to ale zapomínáte.

Reagovat
wyqinac

lehke OT: Following tests carried out on our player Thibaut Courtois by the Real Madrid Medical Services, he has been diagnosed with an adductor injury in his left leg. His progress will be monitored.

Tak to vypada, ze Lunin zpatky do brany

Reagovat
misinho7

Strata ale Lunin je kvalitná nahrada

Reagovat
wyqinac

Jinak k tomu jeho chovani - spoustu si toho dela sam, ale na internetu pak casto kolujou videa proste vytrzeny z kontextu, kde pak na nej plivou lidi, ze to je hroznej kokot. Typickej priklad je to, jak mu Kimmich u rohu podava mic a on ho 'zakopne' dvakrat. Jenze kdyz se podivas na to, jak Bayern v tom zapase tahal cas celej druhej polocas a pak najednou po otocce realu chteli, at rozehravaji rychle, tak je to samozrejme prinejmensim usmevny

Reagovat
misinho7

Robi kktiny ale futbalista jedinečný

Radost pozerat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele