Vinícus Jr. se neubránil slzám. Rasismus má dopad na mě i moji rodinu, prohlásil

25.03., 18:23
Aktuality
Vinícius Júnior (© AFP)

Útočník Vinícius Júnior se rozbrečel během tiskové konference před úterním přípravným zápasem brazilských fotbalistů proti Španělsku, když mluvil o rasistických urážkách, kterým často čelí během angažmá v Realu Madrid. Třiadvacetiletý hráč uvedl, že mu tyto události berou radost ze hry. Ve španělské lize ale hodlá zůstat.

"Je to hodně smutné, čím jsem si tady prošel," řekl Vinícius. "Je to těžké. Bojuji proti tomu už dlouho. Je to vyčerpávající, protože máte pocit, že jste v tom sami. Podal jsem tolik oficiálních stížností, ale nikoho nikdy nepotrestali," uvedl brazilský reprezentant. "Stále více ztrácím chuť hrát. Ale budu bojovat dál," prohlásil Vinícius, který působí v Realu od roku 2018.

O odchodu ze Španělska, které loni v květnu označil za rasistickou zemi, neuvažuje. "Tím by rasisti dosáhli svého. Zůstanu tady, budu hrát za nejlepší klub na světě, dávat góly a vyhrávat tituly. A lidé se budou muset dívat na můj obličej ještě dlouho," uvedl dvojnásobný vítěz španělské ligy, který předloni s Realem ovládl i Ligu mistrů.

Od hráčů v La Lize prý cítí podporu a prohlásil, že nepovažuje Španělsko za rasistickou zemi. Mnoho rasistů v něm ale podle něj žije a spousta z nich chodí na stadiony. "To se musí změnit. Lidé možná opravdu nevědí, co je rasismus. Je mi třiadvacet a musím řadu lidí poučit o rasismu a o tom, jaký dopad má na mě a moji rodinu doma," řekl Vinícius, kterého mezinárodní federace FIFA loni pověřila vedením zvláštní komise proti rasismu.

Sám čelí kritice za provokativní chování a uznal, že by se měl na hřišti někdy chovat lépe. "Ale snad se bude méně mluvit o tom, co dělám špatně já, a více o tom, jak mě urážejí," uvedla opora vedoucího týmu španělské ligy.

Úterní zápas Španělska s Brazílií na stadionu Realu je součástí kampaně proti rasismu Jedna kůže.

Autor: ČTK

Komentáře (419)

Přidat komentář
Lovecour42

"Je to hodně smutné, čím jsem si tady prošel," řekl Vinícius. "Je to těžké. Bojuji proti tomu už dlouho. Je to vyčerpávající, protože máte pocit, že jste v tom sami. Podal jsem tolik oficiálních stížností, ale nikoho nikdy nepotrestali," uvedl brazilský reprezentant. "Stále více ztrácím chuť hrát. Ale budu bojovat dál,"

Mam pocit, ze borec nevi, co jsou skutecne problemy

Reagovat
pobody's nerfect

Ale ví. Například kam zaparkovat pate auto

Reagovat
Remt

Reagovat
masly008

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Han střelil první

Mám pocit, že ty nevíš, jaké je být terčem rasistů.

Reagovat
Lovecour42

Mam pocit, ze nevis, co to je opravdovy rasismus.

Reagovat
Han střelil první

A ty to víš? Byl jsi někdy terčem rasistický nadávek a urážek? Měl ti pořád někdo potřebu dávat najevo méněcennost? Co tě vede vyjadřovat se k tomu, co borec neví, když nemáš jeho zkušenost? Prostě to vypadá, že Vini je emotivní a citlivý člověk, což může znamenat, že se na hřišti chová jako kunda a zároveň se ho můžou ty neustálé nadávky opravdu dotýkat. Existuje tolik způsobů, jak někomu dát najevo, že se chová jako kretén, tak proč klesnout na úroveň, kdy se naráží na vzhled nebo barvu kůže? To je fakt tak těžké se zkusit vcítit do někoho jiného?

Reagovat
Pepe1911

Dneska je každej strašně přecitlivělej tvle

Reagovat
Al Capone

Přesně tak, ubohost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pepe1911

Dospělej chlap brečí na veřejnosti, že na něj pořvává banda neandrtálců a lidi mu za to tleskají

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi nebrečí.

Reagovat
Pepe1911

To jsem nikdy neřekl

Reagovat
pobody's nerfect

Snad si to vinicius neprecte. Ještě by se chudáček znovu rozplakal a žalovat tě kvůli mokré klávesnici.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Salfovic

Sněhové vločky no.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Kiss Me Polka!

ty jsi piča

Reagovat
masly008

to víš, sněhové vločky no.

Nikdo ho neupozornil že svět je krutý.

Reagovat
Mass

Místo emotivní a citlivý si měl napsat hysterický.

Reagovat
Nihilister

Tohle je hrozně dementní uvažování. Já to zažíval celou základku a světě div se, nějak mne to nepoznamenalo. Zrovna v jeho pozici si má říct, že to jsou nuly co nic nedokázali a nepřistupovat na jejich hru. Ono to lidi přestane bavit, když to nemá efekt. Tohle je o vnitřní síle a tu evidentně nemá vini vůbec žádnou.

Reagovat
LyEX

za tvoj komentár, kto vie sa s tým vysporiadať sám je len dobre, kto nie mal by na to upozorniť kompetentných ľudí alebo rodičov, ale to rozprávame z pohľadu dieťaťa, kde aj ta emotívnosť je pochopiteľná, ale nie sakra od miliónov zarábajúcej dospelej primadony, ktorá provokuje ľudí každý zápas, vysmieva sa súperom a najhoršie z toho podvádza pri hraní svojim filmovaním

Reagovat
los_blancos

Takže prehnaná emotívnosť u bohatých, úspešných ľudí je zakázaná, to tým chceš povedať? To, keď sa správa hlúpo, provokuje, vysmieva sa alebo filmuje má nejaký dôvod, lenže väčšina z vás ho tak nejak totálne ignoruje.

Reagovat
Neutron

Aky je to dovod?

Reagovat
los_blancos

Dementní fan... rasisti, rozhodcovia a médiá.

Reagovat
Well

Reagovat
los_blancos

Možno keby si to sledoval podrobnejšie, nečudoval by si sa tak...

Reagovat
Well

Úplně stejně bych nechápal tvou logiku, že simuluje protože mu všichni ubližují, dělá to jen proto, že chce získat výhodu pro svůj tým...

Reagovat
los_blancos

Tak ja bych to nechápal, resp. skôr ho kritizoval, ak by to zneužíval a vedel, že napriek simuláciám by z toho ťažil ŽK pre súperov. Lenže to sa nedeje, on ani nesimuluje nejak príliš, ani raz nevyťažil ŽK či vylúčenie súperov simulovaním, pokiaľ viem, tak jakú výhodu tým získava? Práveže skôr naopak - často keď je faulovaný na žlto-oranžovo, tak sudí zapíska len faul. A toto mi vadí na lige najviac, netrestajú sa taktické, nešportové fauly tak, jak je to v LM, nemá to potom žiadnu úroveň a len sa tým umelo pomáha slabším, aby mohli byť konkurencieschopnými. Minulá sezóna bola v tomto ohľade extrém najmä u Viního, v tejto sa to trochu zlepšilo... alebo viac rozdelilo medzi Judom a Viním?

Ale k veci - ak nedokážeš pochopiť, že chlapec, ktorý príde do novej zemi ako 18ročný a od začiatku sa k nemu správajú jak k odpadu, tak niečo je s tebou asi špatne. Rieši sa furt len jeho správanie a nie to, čím si musel prejsť on samotný. Tým nechcem úplne ospravedlniť jeho správanie, lebo aj mne to vadí (hlavne keď potrebujeme vyhrávať a on nás tým brzdí ), ale omnoho väčší problém sú priaznivci, ktorí nie sú dostatočne potrestaní, rozhodcovia, ktorí dovoľujú nefér hru a hlavne médiá, kt. bránia samotných sudích alebo sami podnecujú k nenávisti, viď. Superdeporte, COPE a ďalší pseudonovinári najmä od Valencie či Katalánska platení Tebasom či Rouresom... Jak je kurva možné, že im stále dávajú taký priestor?!

Tým, že sa Viní ukľudní sa v budúcnosti nič nezmení a pokračovali by vo svojej kampani na nových hráčov. Niečo podobné sa dialo už v minulosti s Cristianom, Baleom, Becksom..., aj keď v menšej miere. Takže dôležitejšie, než že sa má zmeniť on samotný, je zmena u všetkých, ktorí vládnu futbalu v Španielsku - vláda, médiá, futbalové orgány či kluby.

Ak ťa to zaujíma, tak v tomto vlákne je to celkom dobre opísané a skús mi potom napísať, či máš na to stále rovnaký názor: https://shorturl.at/GSVX0

Reagovat
Well

Co semnou není proboha v pořádku? Viniciuse nemám rád jen na zaklade jeho chování, jestli má více nebo méně pigmentu je mi úplně u prdele. V těch 18 jsem to právě jeste pochopil, nicmene bych čekal, že svoje chování bude zlepšovat, deje se ovsem pravý opak. Je to můj nejméně oblíbený hráč Realu za dobu, co fandím Realu, ze začátku jsem ho měl rád, teď už opravdu ne. Na druhe straně nejoblibenejsi za celou dobu je pro mé R.Carlos, takze rasismem to z moji strany určitě nebude. Jestli nesimuluje on moc, tak pak už asi skoro nikdo. Že byl nejvíce faulovany a nyní to přebral Jude vím taky, nicméně vidím třeba i ten velký rozdíl Jude x Vini v chování že. Spousta faulu se na ně nepiská nebo nekartuje, to však není důvod obhajovat to co Vini v některých zápasech předvádí. Co jsi poslal jsem tak proletěl a už od úvodu je to za mě psané neskutečně tendenčně, kdy první provinění má být podpis a pak na něj začal lov. Úplně si nedovedu představit, že se hráči napříč kluby rozhodli okopavat jen jeho. Děje se to běžně, ze když je někdo lepší než ty, tak se mu snažíš hru co nejvíce zprotivit i za cenu zakernosti. Furt je to vše slabý odvar oproti tomu, co se dělo třeba Maradonovi, kdy ho jde borec záměrně zranit, zlomí mu nohu a ten pak musí celou karieru dostávat injekce, aby vůbec mohl hrát.

Reagovat
los_blancos

Však ja som si nikdy nemyslel, že si rasista, o to viac ma prekvapuje, že som ťa snáď nikdy nevidel sa ho zastať - niečo podobné u teba vidím, keď nás dávaš na jednu úroveň s FCB, teda že rozhodcovia nám pomáhali rovnako jak im.

V tom simulovaní, ide o to - považuješ simulovanie aj za to, keď je tam jasný kontakt, ale hráč to prifarbí? Potom áno, Viní je simulant no, podobne jak napr. Jude, lebo inak mu málo čo odpískajú. Pravdou ale je, že v poslednej sezóne toho Viní nasimuluje viac a bez kontaktu. Aspoň taký mám pocit...

Tak mi teda popíš ten veľký rozdiel v chovaní medzi Viní x Jude, prosím. Obaja protestujú u rozhodcov, obaja bývajú za to potrestaní, Jude aj za repre či predtým za Dortmund, čo som si všimol, a obaja sa zapájajú do šarvátok, tak aký je ten výrazný rozdiel? Že Viní je v tom expresívnejší a robí to častejšie? To je ten veľký rozdiel?

Ten úvod je tendenčný, ale sčasti aj pravdivý. Tak ho proste preskoč a zhodnoť to dôležité.

To s Maradonom je smutné, kde sa mu to vlastne stalo, v Španielsku za Barsu? Každopádne boli to iné časy a dialo sa to pravidelne aj hráčom RM. Porovnávať to momentálne, našťastie, už nemá zmysel.

Reagovat
los_blancos

Len doplním, že osud Viníciusa začína pripomínať ten Cristiana. Ten začal byť cieľom už v Anglicku (zrejme po ME a kauze s Rooneym?) a postupne sa menil na nesympatického a arogantného simulanta, ktorého nemal nikto rád, čím sa zmenila jeho osobnosť, lebo inak by sa nikdy nestal najlepším...

Reagovat
Neutron

Tak ti rozhodcovia seru asi 95% hracov, trenerov rovnako ako media a nechovaju sa idiotsky ako Vinicius. O nom vypoveda uz iba ta pekna veta v clanku. Rasizmus samozrejme odsudzujem voci kazdemu, ale pouzivat ho ako stit nie je spravne.

Reagovat
Well

Jakože se chová hloupě, protože jsou Španělé rasisti nebo kam to jako směřuješ?

Reagovat
PP

Reagovat
los_blancos

Možno aj preto ťa to nepoznamenalo, lebo neboli rôzne soc.siete a nebol si na videách, kde ťa sledujú milióny ľudí po celom svete, či? Súhlas o tej vnútornej sile, no každý to nemusí zvládať dokonale jak napr. ty, je to o emočnom IQ, ktoré má Viní zrejme nižšie, podobne jak miliardy ľudí v iných oblastiach... Ale kázať niekomu, jak to má prežívať je z tvojej strany práve hrozne dementné, sorry...

Reagovat
Neutron

Uplny suhlas. Su ludia, ktorych nerozhodi nic a naopak, ktorych takmer hocico, velmi individualna zalezitost.

Reagovat
Neutron

Akurat teda citliva povaha, ked si celosvetovo znama osobnost sa az tak nehodi no.

Reagovat
Mr.Mike

Hele nechci se zastavat nekoho, a chapu ze to ti kluci berou jinak nez treba my, ale to ze na tebe par debilu krici neco rasistickyho to mi neprijde jako neco z ceho by se mel clovek slozit..to bych se jim vysmal a nazdar..furt to neni svet kde te napadnou cizi lidi na ulici nebo te nejak jinak neponizujou na potkani za to ze jsi jinej. Chapu kdyz na tebe volaj ze ti podriznou dite nebo neco s rodinou jak tehda na Vaclose tak mi to prijde treba o dost horsi.

Samozrejme ze je to smutny ze ma dneska nekdo potrebu nekoho urazet kvuli rase, ale tohle by asi clovek mel prejit proste. Asi by to meli i kluby vic trestat, vsude jsou uz kamery dneska. Holt to je zpusob jak chtej fans rozhodit hrace.

Reagovat
Acquanni

Minimálně je dneska vtipný, že rasistický výkřiky se dneska snad řeší víc, než když "fanoušci" vyhrožují že ublíží rodinám hráčů

Ne že by to taky nechytalo pozornost, ale vyhrožování ublížením hráčům a jejich blízkým je teda kurevsky horší, než nějaký opičí skřeky a podobný výkřiky

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Unique

Reagovat
JM

No ale v případě Viniciuse se tohle přece děje.

Ultras Atlética dělajíí oběšence z figuriny v jeho drese s transparentem, že má chcípnout.

Před zápasem LM teď naposledy nějací dementi z řad fans Atlética a Barcelony (před jejich zápasy, kde Vini vůbec nehrál) skandují "Vini, chcípni!" a totéž naposledy v zápase na Osasuně. Tam taky se skandovalo, že mu přejí smrt. Carvajal na to dokonce upozorňoval rozhodčího, ale ten s tím nic nedělal. Ani to nepsal do zápisu. Přitom na internetu je video, kde je to jasně vidět a slyšet.

Reagovat
JM

Teď se dívám, že se to nějak poslalo dvakrát. Chtěl jsem nejdříve reagovat na Mr. Mike, ale pak jsem změnil reakci dál do vlákna a odeslalo se nějak oboje.

Pojebaný nový EF na mobilu.

Reagovat
JM

No ale v případě Viniciuse se tohle přece děje.

Ultras Atlética dělajíí oběšence z figuriny v jeho drese s transparentem, že má chcípnout.

Před zápasem LM teď naposledy nějací dementi z řad fans Atlética a Barcelony (před jejich zápasy, kde Vini vůbec nehrál) skandují "Vini, chcípni!" a totéž naposledy v zápase na Osasuně. Tam taky se skandovalo, že mu přejí smrt. Carvajal na to dokonce upozorňoval rozhodčího, ale ten s tím nic nedělal. Ani to nepsal do zápisu. Přitom na internetu je video, kde je to jasně vidět a slyšet.

Reagovat
Fernando_Torres

Ne, že bych tyhle případy chtěl nějak omlouvat, ale kde je zrovna tady v tom nějakej rasisimus, skandují snad chcípni černochu? A proč by sakra rozhodčí měl vypisovat do zápisu každou urážku, kterou zakřičí nějakej pomatenec z tribuny???

Reagovat
JM

Já neříkám, že je to rasismus. Já jsem reagoval na to, že je horší přání smrti, což se mu taky děje.

Každou urážku určitě ne. Ale tohle se tam jelo skoro celý zápas a bylo tam toho mnohem víc. A rozhodčí na to byl několikrát upozorněn, ale nic.

Reagovat
bobis21

Pokud za tohle nechodí vysoké tresty, tak má Vini naprostou pravdu a chování diváků ve španělský je obrovský problém. Tohle prostě musí znamenat okamžité doživotní zákazy všech zúčastněných a pokud to kluby neudělají tak trest pro kluby.

Reagovat
JM

Reagovat
Acquanni

No vidíš a to je přesně ono. Neustále prakticky týden co týden čtu, jak ho někdo nazval opicí, jak na něj dělali skřeky, ale že "fanoušci" dělají jeho figuríny jako oběšence jsem nikde neviděl Já neříkám, že případ Viniho je nic, nebo něco takového. Vlastně jsem vůbec nemluvil konkrétně o Vinim, ale obecně. Na hřišti přistane banán, nebo si deset fanoušků hraje na opičáky a je z toho kauza jako kráva. Hráčům a jejich rodinám se vyhrožuje a abych využil EF přirovnání, tak "stačí expresska"

Reagovat
JM

Jo, s tím souhlasím. Bohužel je taková doba...

Reagovat
Acquanni

No, prostě Kocourkov

Reagovat
Mr.Mike

To sem nezaznamenal..az tak to zas nesleduju

Reagovat
anarchochuligan

Ano vím, několikrát jsem byl rasisticky napaden od té nejnižší kasty z Indie /čast prahy Žižkov a Libeň, když jsem měl kliku bylo jich jen 5 a když neměl kliku tak 12-15 kusů. Od roku 2001 mám zbroják na všechny skupiny kromě PyRo, vlastním zbraně Jericho 941 Semi-compact 9mm Luger, Beretta 92 FS 9 mm Parabellum kompact a jen díky tomu jsem nikdy nebyl ubodán za cigaretu nebo drobák, protože tato rasistická skupina vedená webem Romea.cz na nic nikdy nemůže. Ani neonacisté ze skupiny Národní Odpor se takto nechovali.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
kilobyte

A já mám pocit, že ani Vini neví, jaké je to být terčem rasistů.

Reagovat
Remt

Tuhle na mě malý cigoši na ulici řvali že Co čumíš ty gádže - taky mě to ranilo ( )

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Salfovic

Taky jsme od cigošů slýchával bílá tlamo atd., jak jen jsem to mohl přežít bez zhroucení.

Reagovat
FuckT

Reagovat
ratusek

Reagovat
FuckT

Reagovat
-R2D2-

Nemáš čumět tak… provokativně.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
masly008

Hlavně nechápu proč čuměl bíle.

Reagovat
1899-1995

Reagovat
Edgar Davids

Necum na me timhle tonem!

Reagovat
krisa

Reagovat
PP

Reagovat
-R2D2-

“Necum tak nahlas!”

Reagovat
Radin

Bereme to jinak, ptž jsme ještě pořád ve většině a víme, že jsou ve většině primitivní..Myslím naší menšinu

Reagovat
Radin

Jsem unavený. To je slovosled. Prostě my Češi jsme tady ve většině, tak se necítíme utlačení a nadávky od primitivů se základkou nás nemusí trápit. On to má horší, ptž je tam v menšině

Reagovat
checitto

chápu, že jsi unavený, ale chápeš ty, že těmi výrazy ve smyslu "nadávek od nebílých primitivů se základkou" nejsi tak úplně správně woke?

Reagovat
Han střelil první

to už je asi pro mnohé složité pochopit

Reagovat
icemike

To ani on

Reagovat
Manik...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Tady vidím velký potenciál

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
iamek

Reagovat
Hephaestus
Reagovat
Miguel19

A to ho furt nenapadlo, aby třeba změnil svoje chování?

Reagovat
Tuxedo

alebo to dal na Jacksona

Reagovat
Unique

Michael Jackson utratil milióny dolarů, aby vybled (Horem pádem)

Reagovat
kilobyte

Blbost. Vyblednul sám od přírody. Asi z práce.

Reagovat
Unique

Reagovat
John Obi Mikel

V článku to je (vim že se nečtou):

-- Sám čelí kritice za provokativní chování a uznal, že by se měl na hřišti někdy chovat lépe. "Ale snad se bude méně mluvit o tom, co dělám špatně já, a více o tom, jak mě urážejí," uvedla opora vedoucího týmu španělské ligy. --

Reagovat
Dreisam

Takže nenapadlo.

Reagovat
icemike

Reagovat
Neon

Reagovat
romeo351

Reagovat
ignor24

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Čenda

Reagovat
PP

Reagovat
mistr129

Já jsem hovado, ale o tom nepište, dejte tam jen jak jsou na mě zlí

Reagovat
Unique

Reagovat
ADM

Reagovat
ratusek

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
ignor24

Reagovat
bobis21

Jeho chování nikdy nemůže ospravedlnit rasistické urážky.

Reagovat
Moshe Dajan

Naopak, rasistické urážky nikdy nemůžou ospravedlnit jeho chování.

Reagovat
los_blancos

Píše sám rasista...

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Tuxedo

Sice su to rasisti ale platia dobre takže tam vydržím

Reagovat
Unique

Reagovat
Salfovic

Tenhle mamrd bude někoho poučovat

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Mateo16

Balotelli vol 2 už mu prosím vás niekto povecte že ľudia už tie rasistické reci nekricia pretože sú rasisti ale pretože sa nechá jednoducho vyprovokovať.

Tam place , tam sa bije, tam uráža fanúšikov, tam sa sťažuje na klub

Po tejto show to bude pokračovať

Reagovat
Mateo16

Rasisti v španielsku ty vole on ešte nebol na Slovensku

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale Carvajal zrovna říkal něco jiného načasování geniální

"Nemyslím si, že Španělsko je rasistická země," řekl na tiskové konferenci spoluhráč Viníciuse Júniora z Realu Madrid Dani Carvajal před úterním přátelským utkáním Španělska s Brazílií. Jihoamerická ofenzivní hvězda se už přitom několikrát stala terčem rasistických urážek.

"Máme velmi vysokou míru integrace, pocházím ze skromné čtvrti v Leganés a vyrůstal jsem s kluky všech možných národností. Bohužel se zdá, že někteří lidé chodí na fotbal, aby dali průchod svému vzteku a zlobě," dodal Carvajal.

Reagovat
Pepe1911

dostal do vínku trochu víc inteligence no...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Carvajal zrovna...

Reagovat
celeb

tak porovnava ho s Viniciusom, nie Einsteinom.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu geniální načasování, když proti sobě hrají přátelský zápas...

Reagovat
Hachim Mastour

Nuž, na Slovensku by im istý Mateo16 vysvetlil, že sú príliš fyzickí a málo technickí na to, aby hrali v zálohe za Real, však?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hachim Mastour

Neviem či vieš o čom hovorím, ale len parafrazujem jeho jeden názor

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PP

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono když bude plakat do médii jak je svět špatný a jak ho rasistický urážejí tak to lepší nebude. Příjde mi jako klasický šprt na základce, který místo aby po šikaně šel těm lidem skočit do ksichtu a měl by klid tak si jde stěžovat za učitelkou, aby si na něj dovolovali stále více. Když fans ostatních týmu vidí jak ho to dokáže rozhodit tak samozřejmě v tom budou pokračovat dále, aby získali výhodu na svou stranu.

Mimo bučení na stadionu mu přece nikdo nic nedělá ne? Nepustí ho na párty, protože je negr? Nestaví ho trenér v základní sestavě, protože má špatnou barvu? Chce ho někdo vyhodit z baráku, protože je černej? Hádám že ne. Mě by fakt zajímalo, kdyby nějaký černoch co je rasistický urážen předstoupil před reportéry a řekl ''ano jsem smradlavá černá opice a nevadí mi to, klidně bučte a házejte na mě banány, mě to nerozhodí'' Hned by si našli nějakou jinou obět, kdyby to takovému hráči bylo ukradený, nemyslíte? Samozřejmě rasismus nepodporuju.

Reagovat
Neutron

Tak toto je dost hardcore

Reagovat
O.Giroud

Seydou no

Reagovat
Mateo16

Ono je to vlastne komické keďže budúcu sezónu budeme mat v základnej zostave 9 černochov

Jude, kylian, rodrygo, viní, davies, rudiger, tchuameni, Alaba, camavinga

Najčiernejsi madrid v histórii ale útoky sú cielene iba na Vinicia

Reagovat
Salfovic

Černý balet.

Reagovat
godwood

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
thewall

Reagovat
smazaný uživatel

Originální.

Reagovat
El Cid z City

Je to podle dnešních not rasistická poznámka nebo ne?

Reagovat
Bakary3

Ano, jakmile vyslovis černá, už jsi na tenkým ledě

Teď jsem zaslechl v lovci "v těch černých zpěvácích se nevyznám", vlastně dnes už jasný rasismus, protože rozlišujes dle barvy pleti

Reagovat
Seydou Doumbia
Reagovat
Ctenar

Jo v usa je to rozhodně věc jiná, ale řekl bych, že o nás to pŕehání, já zrovna dneska v praci nq ubytku, kolega filipínec. Máme spaní dohromady a on vaří často rýži, protože nemůže na volno zaletět jen tak domu a ja to nemam rád, protože malý pokoj a řekl jsem mu you are fucking rice eater, ale s úsměvem a řikám do you think i am racist? Jeho odpověď: No you are ricest. Perfektně jsme se zasmáli, ale někde by mne za to možná popotahovali. A co se týče tohohle případu, tak na ten bych použil pana Morgana Freemana, jak se vyjádřil o rasismu a Vini se chová přesně obráceně. Klobouk před oběma dolů, ale moudřejší za mne bude pan Freeman a ten dokonce žije v USA.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Morgan to rekl jasne.

Holt stara skola.

Reagovat
Seydou Doumbia

co řekl pan free man?

Reagovat
Salfovic

To fakt neznáš nejužívanější cítát v diskusích o rasismu

Reagovat
Seydou Doumbia

ne, pouč mě pane Seferovic

Reagovat
Salfovic

Rasismus skončí, až se o něm přestane mluvit.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo s tím souhlasím žádný rasismus neexistuje, kdyby o tom každý nemluvil a nepsal...

Reagovat
Igli

Díky, teď to nedostanu z hlavy

Reagovat
Seydou Doumbia

mě se to líbí, občas si to zpívám...ale to proto že beru slovo negr jako normální, ne jako jiní co se hned pobouří kvůli tomu

Reagovat
masly008

Tak mezi černýma je to OK, ale když to žekne bílý tak problém.Takže s tvým jménem to nepochopíš

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozumím moc dobře masly

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to očividně nerozumíš tomu, co rasismus znamená.

Reagovat
Bakary3

Tak zrovna tohle bylo třeba v zápase ligy mistrů PSG s nějakýma Turkana (Trabzon?), kdy byl kvůli tomu snad ukončen zápas, že čtvrtý rozhodčí řekl něco jako "ten černoch na lavičce".

Ten rozhodčí pak musel na nějaký "nápravný kurzy", bylo z toho hrozný halo, jak je to možný v dnešní době, že pro černocha použije jako poznávací znamení černoch a že je to hrozný, ponižující a bla bla.

Ale chtěl bych vás tedy pane loriku poprosit, abyste mi řekl, jak je možný, že očima dnešních debilnich aktivistů toto rasismus je.

(Ano, podle mě toto rasismus není)

Reagovat
Han střelil první

No... opravdu tomu nerozumíš

Reagovat
Bakary3

Teď nevím, jak to myslíš, jestli je tam nějaká ironie

Ale to co popisuju se prostě stalo, tak čemu nerozumím ?

Reagovat
Han střelil první

Podívej se, jak se řekne "černý" rumunsky. Došlo k nedorozumění, které holt přerostlo v něco, s čím taky nesouhlasím. Použít to ale jako argumentaci proti aktivismu, který tady na základě domněnek předvádíš hlavně ty, je úplně mimo.

Reagovat
Bakary3

Ano, to je pravda, ale to bylo vysvětleno a přesto došlo k trestu, že takto nemá být používána barva kůže jako poznávací znamení - přestože tam seděli tehdy snad zachumlany v bundach a nebylo moc jak jinak rozlišit.

Co píšu je pravda.

Tak o co se snažíš?

Reagovat
Salfovic

Určitě ano.

Reagovat
Uwe háže buly

Ne, normalni označení skupiny kopáčů. Kopáčů příkopu.

Reagovat
indy

Reagovat
Igli

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
PP

Reagovat
Seydou Doumbia

militao základ, ale to je další negr nejvíce černý mi v tom týmu stejně příjde ferlan mendy

Reagovat
Zemun

Ako si poradí Brahim Diaz ako Afričan medI nimi

Reagovat
Seydou Doumbia

slaboch co se bál že si nekopne ve španělské repre tak po 25 letech se z něj stal hrdý maročan

Reagovat
Zemun

To prehliadanie muselo byť trapne,tak sa naštval,a trucpodnik no

Reagovat
Seydou Doumbia

tak on nikdy nějaký extra hráč nebyl ne? to je hráč co není 80 minut vidět, ale máš ho v hajlajtech, protože udělal jednu klíčovou věc v zápase...

Reagovat
Zemun

Tak futsal ho slušne naučil sa obracať v paradičkach

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
los_blancos

To, že jeho otec je Maročan, ignoruješ zámerne?

Reagovat
Seydou Doumbia

tak je mi jasný že si nevybíral z atlasu zemi kde by mohl jít reprezentovat aby si mohl kopnout jen mi příjde sranda měnit repre když na tu kde si hrál v mládeži nemáš tak utečeš jinam

Reagovat
los_blancos

Akurát, že on na ňu má a keď roky čakal na šancu a bol povolaný do A-tímu, tak dal dokonca hneď gól, lenže potom už šance z nejakého dôvodu neprišli. Tam bude problém hlavne vo vzťahu medzi Federáciou a Realom, ktorá, ak to teda nie je jasný základ, posledných niekoľko rokov často a zámerne ignoruje hráčov, kt. patria/patrili RM. Videli sme to už v minulosti, keď ignorovali v životnej forme hrajúceho Nacha či Lucasa, neskôr Isca, Ramosa...

Reagovat
Seydou Doumbia

a proč tomu tak je, netušíš?

Reagovat
los_blancos

Už 30-ročná korupcia v RFEF, CTA, La Lige (Tebas), proti ktorej bojuje len RM.

Reagovat
John Obi Mikel

Teď si představ, kdyby to trénoval Petržela "Tam byla hrubá chyba toho černocha"

Reagovat
PP

nebo Rada..

Reagovat
John Obi Mikel

Ten by je rozlišil A ještě by se mu líbilo jak zvládaj žonglovat

Reagovat
Mass

Chce to ještě koupit třeba Maignana do brány a hrát All Blacks.

Reagovat
Salfovic

I s tím tanečkem před úvodním hvizdem

Reagovat
Mass

Tam by se spíš hodilo něco víc africkýho jako třeba Zaouli dance

Reagovat
Seydou Doumbia

Maignan, Lafont, Samba...ten potenciál tam je

Reagovat
Zemun

Samba je vhodnejši

Reagovat
los_blancos

Útoky nie sú cielené len naňho, tak prestaň klamať. Rasistické urážky boli adresované aj Rüdigerovi, Camavingovi či Militãovi, lenže oni to viac-menej ignorovali. Ale toto by si vedel, keby si nebol taký ignorant a hlavne hlupák...

Reagovat
Pablos

Tak každej je nějákej...on je holt ubrečenec, tak těžko to bude v sobě otáčet takhle diametrálně

Reagovat
Seydou Doumbia

To by asi definitivně spadl internet a všechno kdyby to řekl a asi by se s ním kamarádi černí přestali bavit, neumím si představit co by se stalo

Reagovat
Moshe Dajan

Jednoduché, rozjel by se proti němu už pravý rasismus. Ale tentokrát i od těch, kteří se ho do té doby zastávali

Reagovat
Han střelil první

Tak ještěže jsi dopsal tu poslední větu.

Reagovat
Seydou Doumbia

no tady těm lidem je lepší to napsat

Reagovat
Han střelil první

Jakým lidem?

Reagovat
Seydou Doumbia

Co já vím, nemám excel tabulku v PC kdo je jaký. Na to tu jsou jiní experti. Jen vím že tu jsou lidi, kteří si rádi něco domyslí bez ohledu na pravdu, která je nezajímá.

Reagovat
Han střelil první

Tak jako na mě to taky působí jako rasistický výblitek.

Reagovat
Seydou Doumbia

To už je tvůj problém a tvé životní přesvědčení. Za to já nemohu jak to vidíš ty.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
kilobyte

Nejsem rasista, ale...

Reagovat
Seydou Doumbia

Seydou nemůže být rasista, maximálně obracený, ale to je rok 2035

Reagovat
Pablos

Jinak mě ještě napadlo... třeba naopak strašně vychytralej. Ví, že se to díky tomu třeba zhorší a zároveň tím, ale vyvijí i tlak na určitých místech ....a nakonec bude mít moc ukončovat sám zápasy

Reagovat
delfin

Takovej Messi bez skillu.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
pobody's nerfect

Já s tebou souhlasím. Myslím, že většina bucicich primitivu na tribunách to nedělá z hlubokého přesvědčení, ale aby rozhodili soupeře. A z toho pohledu je vinicius naprosto perfektní cíl. Pokud by se změnil, ignoroval to, tak přinejmenším 90% takových urážek zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

proc by se mel menit on ? dyt to nedava zadnej smysl.. at se zmeni ty neadrtalci v hledisti

Reagovat
pobody's nerfect

Protože svým chováním dává těm neadrtalcum skvělou munici. Nemyslím celkově, ale jak reaguje na urážky. Jako i tohle video je spíš k smíchu a jediný efekt bude další vlna hnusných sraček, které se na něj snesou.

Reagovat
ACSeRw!n

ano, dava jim munici, ale to davaji i jini (dokonce i bily ) hraci

Reagovat
pobody's nerfect

Není určitě jediný, s tím souhlasím.

Reagovat
FuckT

Reagovat
MarcoBanco

Jsem smradlava cerna opice - to ma dostalo takze chudak sa po mimo toho napraska ze este aj smrdi jak psie hovno

Reagovat
fabec1222

Twle takovou plačku abys pohledal Bež dělat s Kamarou nějakej podcast.

Stejně, 24 let, Brazilec...Tak to jsou ještě tak čtyři roky, než se na to vykašle.

Reagovat
sokar

blázon... po takomto vyhlásení sa tie pokriky iba znásobia

Reagovat
JohnnyDynamite

ono tomu bude tak kdekoliv a jako profesional by se měl naučit to filtrovat ne ukazovat slabinu,které budou čím dál více využívat,protože se to nedá trestat

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Y.N.W.A

Hoši bacha, už jsme se jednou na toto téma dostali do novin...

Reagovat
Acquanni

Ale jen do tuzemských ne? Je potřeba zvyšovat laťku

Reagovat
pobody's nerfect

Kdy? To mi uteklo.

Reagovat
pobody's nerfect

Díky. Musím si tuhle geniální diskusi zase přečíst.

Reagovat
Salfovic

Nejlepší je ta část.

Je mi to trapné, ale už dlouho jsem se takhle nezasmál.

Naposled když spadlo letadlo s brazilským fotbalovým týmem.

Reagovat
krisa

Reagovat
oli9

Reagovat
Pepe1911

"To ty peníze vyhodili do kanálu"

Reagovat
Eichel

Reagovat
Remt

? Cože

Reagovat
jsemdement

Že je nenapadne si stěžovat na rasismus vůči všem, to by byl hnedle silnější dopad spojení. Jo počkat, rasismus vůči nečernochům nikoho nezajímá, jsem zapomněl já jouda . Takže brekeke na vlastní písešek a to stačí.

Reagovat
dantetomas

Ale tak tu sa nejedna ani len o rasizmus proti cernochom. Ved on nie je jediny hrac tmavej pleti nielen v La Lige, ale ank len Reale Madrid. A pritom je jediny, kto stale vyplakava. Tu totiz ide viac menej o kokotizmus.

Reagovat
wyqinac

no protoze kdyz ty debilni fanousci, ktery to delaji, vi, ze on se tim necha snadno vyprovokovat, tak mu to samozrejme delaji naschval o to vic.. Proc by to delali na hrace, kterej to ma u prdele

Reagovat
Seydou Doumbia

jo však přesně tohle píšu taky

Reagovat
Jason_

Jak možu byť romovia rasisti, cele španiesko je jedna romska osada a oni ešte idu niekoho rasisticky uražať, asi vtedy sa citia najviac biely ked najdu tmavšieho od seba a nadavaju mu....

Reagovat
Dreisam

"Ale snad se bude méně mluvit o tom, co dělám špatně já, a více o tom, jak mě urážejí,"

Aha, takže takto...

Mal niekedy za ostatné roky/desaťročia aj iný hráč tmavej pleti takéto patálie bez toho, aby sa správal ako chuj?

Reagovat
bayern987

Jak někdo psal, většina hráčů Realu jsou dneska černoši, ale cílem útoků je jenom on... proč asi

Reagovat
-R2D2-

Kvůli tomu, že je nejčernější asi ne e…

Reagovat
Seydou Doumbia

nejčernější tam je snad ferland mendy ne? to je pořádná černota

Reagovat
Mass

A Tchouameni, Camavinga a Rüdiger mi taky přijdou tmavší.

Reagovat
O.Giroud

Inak sa čudujem, že Rudiger s týmto nemáva problém. To je tiež taký sráč a v Anglicku mal nejaký problém.

Reagovat
Front hell

S fanoušky Spurs né?

Reagovat
Bakary3

ty lidi jsou pitomci, ale on si beztak i přes to prohlášení neuvědomuje, že je úplný kokot a proto je tím cílem.

Reagovat
Mass

Třeba ho teď FIFA pověří ještě vedením komise pro ubrečence.

Reagovat
dantetomas

Nech je Vini rad za par buciacich fanusikov a utesuje sa, ze si ho nemoze dovolit trebars taky Leicester. To si tak totiz minule jazdim cez mesto a zrazu vidim toto. https://ibb.co/HxXm2r1

Stavim sa, ze u Foxes by vyhorel

Reagovat
Salfovic

vyhořel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Acquanni

Třeba jen pracovník v nějaké laboratoři a zapomněl to sundat před cestou domů.. Já už šel xkrát domů v pracovních botech

Reagovat
Mass

To by mě zajímalo, v jaké to laboratoři se nosí špičaté kapuce

Reagovat
Acquanni

Tak snad každý ví, že se často do módy vrací retro

Reagovat
Freedo
Reagovat
Acquanni

Reagovat
Mass

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Nihilister

oni na něj řvou protože je kokot a né proto, že jen černej. Ve Španělsku běhá spoustu cílů pro rasismus a je fakt náhoda, že se řve převážně na něj ...

Reagovat
ADM

Reagovat
drussbarb

Ať jej klidně uráží, když opravdu musí, ale ne rasisticky

Reagovat
pobody's nerfect

Uráží efektivně. Pokud by nad tím mávl rukou, rasistické urážky ustanovení.

Reagovat
Nihilister

Jo to souhlasím, ale evidentně jim to vychází.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
JakubOcko

Amen

Reagovat
wyqinac

tak samozrejme, ze je logictejsi, ze to dokola budou vyrvavat na nekoho, kdo se tim necha vyprovokovat, nez na nekoho, kdo to bude mit u prdele

Reagovat
kilobyte

On chce ve Španělsku zůstat, aby rasisti nevyhráli? Není jejich cíl spíše ho rozhodit? Takže tohle brečení je jejich výhra.

Reagovat
teenz

Tak slzy prisly kdyz cela tiskovka byla jen ohledne rasismu. Ale souhlas, je to pro ne vyhra a Vini tomu jde naproti.

Reagovat
John Obi Mikel

Dal bych mu za trenéra Radu.

Reagovat
mistr129

Že budou někdy v nějakým souboji rasistický hovada za menší debily, to bych tedy nečekal

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ne, ale překvapil jsi.

Reagovat
Mass

Balotelli na Laziu, tam to bylo taky těsný.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
Eichel

Reagovat
Al Capone

Tohle vážně nechápu. Vinicius provokuje fanoušky, hráče a s tím absolutně nemám problém, fotbal je show plná emocí a patří to k tomu, ale stejně jako patří ke sportu provokace, nadávky, machrování tak i to, že se mu to nějak vrátí. Pokud tohle nedokáže pochopit tak ať radši nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Patří to k tomu, nějak se mu to vrátí - tím myslíš a ospravedlňuješ rasistické urážky, přání smrti apod.?

Reagovat
Al Capone

No a co? V okresu máš stejné nadávky a ti borci na rozdíl od těch hvězd nejedou domů ve ferrari do své luxusní vily, ale ráno jdou těžce dřít a neřeší takové pičoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to tvrdí chlapi.

Reagovat
Alf14

u vás v okrese oběšují někoho figuríny na mostě a dělaj na něj opičí skřeky a podobně ? tak ať na něj pískaj nebo mu nadávaj do ču**ků ale kvůli tomu že provokuje tak vyhrožovat smrtí atd. je úplně mimo

Reagovat
mayday

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
dextroza_m

Přání smrti dostáváš téměř na každém stadionu nezávisle na své barvě...

Reagovat
drussbarb

Není v pořádku, když píčus černé pleti slyší opičí skřeky a jiné rasistické sračky. Fotbal je opravdu plný špíny

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Godwinson

Tohle je snad vazne nejvetsi spina v ramci top soutezi. Chova se jak picus, i simpanz by se za nej stydel a jeste neustale fnuka. Snad na to brzo dojede a nekdo ho trefi ocelovym bananem do drzky.

Reagovat
drussbarb

Jdu číst diskuzi odspoda a první, co vidím, je tvůj výpotek. Kurník, to snad není možné

Reagovat
smazaný uživatel

Primitivové mají zase svátek...

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Mass

Když čte někdo diskuzi odspoda tak je primitiv?

Reagovat
Moshe Dajan

Samozřejmě, taková kokotina by mě nikdy nenapadla.

Reagovat
Mass

Taky mi to přijde dost divný si nejdřív přečíst reakci a až pak úvodní příspěvek.

Reagovat
masly008

ocelový banán

Reagovat
drussbarb

Nerozumím tomu, že někteří nerozumí tomu, že rasismus není v pořádku, tohle chování na fotbal nepatří, měly by se dávat exemplární tresty - doživotní zákazy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-R2D2-

Aneb na negativní rasismus rasismem pozitivním.

Reagovat
drussbarb

Aneb nechápu, nerozumím, ale potřebuju něco napsat, že?

Reagovat
mistr129

Rasismus není v pořádku, stejně jako jiné urážky, ale zatím se to nikomu nepovedlo eliminovat.

Dá se tomu ale docela dobře předcházet, když hráč není úplnej vylízanec

Reagovat
Han střelil první

Jj, může si za to sám, nemá být černý

Reagovat
Mass

Je spousta černých hráčů, na které nikdo rasisticky nepokřikuje. Proč asi?

Reagovat
Moshe Dajan

MJ to zvládl vyřešit

Reagovat
Salfovic

Nemá bejt debil, barva problémem není.

Reagovat
mistr129

Může si za to, že ho uráží. Pak si už lidi vybírají to, co dotyčného nejvíc nasere/poškodí a zároveň je relativně neškodný.

Ano, bylo by hezky, kdyby fanousci křičela na soupeřovy hráče “dobrá práce, příště to určitě vyjde”, ale takhle bohužel fotbal ani svět nefunguji

Reagovat
Han střelil první

Vybírají si rasistické urážky, které nejsou v pořádku a určitě nejsou neškodné. Dehumanizace nikdy nevedla k sluníčkovější společnosti.

Reagovat
Salfovic

sluníčkovější společnost

Já už se bál, že to myslíš vážně.

Reagovat
Han střelil první

Chtěl jsem to zjednodušit. No prostě ke společnosti, kde se třeba lidé nezabíjí v idiotských válkách.

Reagovat
Kiss Me Polka!

co za sracky se tady clovek nedocte

Reagovat
drussbarb

Je tady opravdu hodně expertů, kteří prostě nechtějí pochopit, že je rozdíl mezi nadávkou a rasistickou nadávkou, stále si na to nemůžu zvyknout

Reagovat
Mass

Exemplární tresty jsou ze své podstaty nespravedlivé.

Reagovat
drussbarb

V PL chodí na fotbal rodiče s dětmi, protože si fanoušci nedovolí dělat bordel jako před lety, díky exemplárním trestům - ve sportovní rovině, nikdo nikoho nepopravuje.

Reagovat
Mass

Mám na to jiný názor než ty, nemyslim si, že je to díky exemplárním trestům.

Reagovat
drussbarb

Možná máš pravdu, nejsem expert na PL, žiju v dojmu, že kluby začaly díky kamerovým záznamům začaly vychytávat nevychované fanoušky a teď je tam klid...

Reagovat
ACSeRw!n

taky to je od te doby na tribunach totalne mrtvy a nudny.. samy turisti s telefonama, zakazy stani apod.

Reagovat
drussbarb

Já na PL nikdy nebyl, ale nepřipadá mi, že by to tam bylo “totálně mrtvé a nudné”, asi je to věc názoru

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
JakubOcko

Jak zabránit rasismu ? krok jedna nechovej se jak pičus, krok dva žádný není.. Hraje plno černých potenciálních cílů a hrají v pohodě A že ostatní černí nejsou tak dobří jako Vini ale prosimtě

Reagovat
smazaný uživatel

Nejméně rasistický fanoušek Valencie be like:

Reagovat
Mateo16

JO ale to ako Vinicius urazil vsetkych fanusikov Valencie je uplne vpohode

Moja rada chod do Valencie jedno z najkrajších miest v Spanielsku

Reagovat
Salfovic

V dresu Juniora.

Reagovat
Zemun

Ale iba na jeden vylet

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
hematop

Fakt nepochopím ty rasistické, xenofobní chcanky. Je snad úplně jedno jestli jsi černý, žlutý nebo normální

Reagovat
pobody's nerfect

Ale když se chováš jako piča, musíš čekat hromadu sraček, které na tebe napadají.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Bakary3

Máš pravdu, je to černá chcanka.

A kdyby byl bílej, je to bílá chcanka.

To je celý.

A že jsou rasisti gumy? Ano, jsou, a proto je jim fuk, co křičí a křičí to, co ho spolehlivě dostane.

K zamyšlení samozřejmě je, proč to křičí, proč se to jjnymu cernymu hráči v týmu neděje..

Reagovat
ratusek

Reagovat
Han střelil první

Však ty jsi taky guma, když máš potřebu zastávat se rasistů než člověka, co je jejich terčem.

Reagovat
Bakary3

A zastávam se jich jak?

Prosím o highlight a citaci, kde to dělám, děkuju.

Reagovat
Han střelil první

Victim blamingem omlouváš jejich chování.

Reagovat
Bakary3

Noo, ne.

Tady bude guma asi někdo jiný než já...

Reagovat
Front hell

A ty jsi guma co neumí číst

Reagovat
bobis21

Proč to křičí je proto, že jsou to rasistické močky. Pokud jim kluby nebudou dávat zákazy vstupu, měly by začít chodit tresty pro kluby.

Reagovat
Bakary3

Rasistické mocky to samozřejmě jsou.

A pak je druhá část příběhu - křičeli by, ikdyby se nechoval, jak se chová? Nebo tak vehementně?

Zase stejná otázka, proč tohle nezažívají jiný hráči reálu?

Jeho chování není omluva k takovým urážkám, ale vlastně k žádným urážkám, ať rasistickým, tak ohledně rodiny atp. V tomhle bych prostě nerozlišoval, protože se tě to může dotknout úplně stejně.

V ideálním světě trest křiklounum a ať je trestaný i Vinicius za jeho traparny na hřišti.

Reagovat
bobis21

Trapný ať je jak chce, trestaný ať je za porušení pravidel, stejně jako všichni ostatní.

Stejně tak diváci. A pokud to kluby dlouhodobě neřeší, pak musí začít chodit tresty i pro kluby. Nemůže se to dít každý týden a pořád se to opakovat. Proč ti lidé nedostali trest poprvé? Pokud někdo udělá něco takového podruhé, znamená to že poprvé klub selhal.

Reagovat
Bakary3

Souhlasím a asi nemám co dodat.

Každý ať je trestaný dle pravidel.

A u Viniciuse jsem samozřejmě nemyslel, ať je trestaný jen tak pro nic za nic.

Reagovat
Han střelil první

Jenom v tom, jaká to je urážka prostě rozdíl je. Když děláš na černocha opičí skřeky, tak tím neurážíš jen jeho. Zákon proti hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob tu není jen tak vymyšlený z prdele. Už jsem psal o dehumanizaci někde výš. Když se tyto projevy tolerují nebo nedejbože obecně podporují, vede to k těm největším lidským zločinům.

Reagovat
Bakary3

No, za mě je to diskutabilní, ikdyz nemusíš souhlasit.

Myslíš, že v tu chvíli Vinicius myslí na to, že je tím uražený nějaký černoušek v jeho domovině? Nemyslím si, prostě se ho to dotýká osobně.

A pak bude někdo bilymu hráči říkat, že mu pr... Ženu. Může ho to nasrat úplně stejně.

Měli by oba pachatele dostat rozdílné tresty?

A co by se stalo, kdyby se "napadení" bránili a třeba napadli toho urážejícího soupeře?

Viděli jsme s kamarou (ať už se to stalo, nebo ne...).

Kdyby to samý udělal třeba bílej, že mu někdo urážel ženu, byla by to polehčující okolnost?

Dovolím si říct, že ne. Proč, když jeho osobně to mohlo urazit úplně stejně jako opičí skřeky?

Reagovat
drussbarb

Han ti to vysvětlil a ty se na to ptáš znova, ach jo

Reagovat
drussbarb

Reagovat
drussbarb

Pokud někdo nechápe, proč je špatné na černocha - kokota dělat opičí skřeky, pak je zbytečné se v tom šťourat

Reagovat
CHONG

Chápu, že ho to sere, ale byl bych víc nad věcí a nenechal se rozhodit partou lobotomů, jejichž největší životní úspěch je řvát na fotbale...

Reagovat
ratusek

Reagovat
drussbarb

To je samozřejmě pravda, na druhou stranu by ty lobotomy, kteří tohle dělají, měli vykopnout ze stadionu i bez Viniho pláče v médiích.

Je to jako s fauly, kdyby se fauly pískaly, fotbalisti by nemuseli simulovat.

Reagovat
Grahf

Počítam, že aj v kabine bude velmi obľúbený

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je hodně oblíbený, pokud to chceš vědět. Což ti asi úplně nebude sedět do tvého stupidního narativu, že.

Reagovat
Unique

Sedíš vedle něj, nebo ob jedno místo?

Reagovat
drussbarb

Nesedí, ale ty prostě víš, že jej spoluhráči nemusí, že, protože máš o tom zaručené informace, že?

Reagovat
Unique

Samozřejmě, že nemám. Přepokládám, že ten na koho reaguju také nemá zaručené informace, že je oblíbený, takže proto jsem tady nechal takovej rejpavej komentář.

Reagovat
delfin

Jsem rád, že sleduju převážně jen tu nejlepší ligu - českou. Tam tohle není.

Reagovat
Salfovic

Tak my jsme dál, u nás ty exemplární tresty už padají.

Reagovat
delfin

Z komise.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
doshcz

Reagovat
Robbie

Fandím Realu 25 let, ale tenhle blbec mě sere, neustále se hádá, brečí jak ho každej poškozuje, přitom si to dělá sám, rasismus je jen výmysl

Reagovat
ACSeRw!n

a ja mu fandim 29 let a mam to presne naopak, tak kdo je tu dement ?

Reagovat
Salfovic

Máme hlasovat ?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
LFCreds

Asi ty, keď ti príde jeho správanie ok

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Remt

Reagovat
Čenda

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
janinho

ja v lete budem mat 30 rokov co som zacal fandit (od prestupu Dubovskeho) ale to co robi Vini sa mi nepaci. nepride ti cudne, ze mame v time snad pol kadra cernochov a nikto okrem neho nema taketo problemy? nevravim, ze je to jednoducha situacia, ale takymito reakciami to len a len zhorsuje. rasizmus je v spanielsku velky problem, ale staci sa pozriet na to co vyvadzaju nelegalni imigranti po europe a to Viniho utrpenie mi nepride razom az take hrozne. a nie ze zo mna zacnes robit dezolee, akurat sa mi nikdy nepacil ten den otvorenych dveri co zorganizovala Angela. dalo sa to urobit ovela organizovanejsie s dorazom na bezpecnost v europe.

fakt nech Vini prestane zo seba robit najvacsiu obet na svete, lebo jedine co tym dosiahne je presny opak toho aby rasisiti dostali po tlame.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

bude ti 30, tzn. jsi ročník 94, Dubovský hrál za Real 1993-95, jestli si to období pamatuješ a začal jsi tenkrát fandit, tak klobouk dolů

Reagovat
Salfovic

Od určitého věku si svůj věk nesnižují jen ženy.

Reagovat
janinho

ty si tomu rozmyslaniu tiez dneska moc nedal, co?

Reagovat
Well

Nepřijde ti divné, že zrovna těch 30 let je právě od doby, co tam hrál ten Dubovsky? Nemyslel to třeba tak, že v létě to bude 30 let co fandí Realu? Co myslíš?

Reagovat
Front hell

Tvé chápání textu je zhruba na úrovni trenérských schopnosti Gerrarda

Reagovat
janinho

"ja v lete budem mat 30 rokov co som zacal fandit"

ty si absolvoval na zakladke len nejaky rychlokurz citania? akoze, nenapisal som to najzrozumitelnejsie v zivote, ale myslim si ze kazdy s 3cifernym IQ pochopil ze vravim, ze v lete tomu bude 30 rokov co som zacal fandit Realu... ale nevadi, asi mas dolezitejsie veci na praci nez zamyslat sa nad textom kym na neho odpises kktinu

Reagovat
Neutron

Lol

Reagovat
los_blancos

A čo je na tom čudné, keď im to očividne nevadí, tak jak Vinímu? Každí sme proste iní, a keď to jemu tak vadí a dotýka sa ho to, má plné právo proti tomu bojovať a možno tým konečne docieli, aby nastali prísnejšie tresty aj v skorumpovanom Španielsku či Taliansku, kde s tým tiež majú docela veľký problém... V Španielsku totiž nie je problém len v samotných fans, ale aj médiá, kde 90% z nich sú antimadridisti, ktorí podporujú a šíria tento naratív proti nemu už od začiatku jeho príchodu k nám, keď mal len 18 rokov... A nič sa s nimi nedeje, sú úplne nedotknuteľní, prečo asi?

Reagovat
janinho

ja teda neviem ze by sa mu nieco take dialo hned po prichode, ale ok. za prisnejsie tresty urcite som, ale keby sa mu stalo take nieco ako marcelovi na stadione atletica tak neviem co by robil potom.

Reagovat
los_blancos

To ani ja, ale dúfam, že keď sa najbližšie niečo také stane, tak tím odíde hneď do šatne. Asi len potom by sa to začalo reálne riešiť... Btw. Marcelo si čo to vypočul aj od Busquetsa, keď ho nazval opicou... Alebo Carlos na Kampf Nou, kde naňho kričali makak...

Inak sledoval si v sobotu Corazón Classic Match s Portom? Roberto vydržal necelých 8 minút. Najviac prekvapil Seedorf, asi najlepší z našich spolu s Arbeloom. Trochu sklamali Raúl so Zizouom, tí už na to asi nemajú. Moro bol dosť viditeľný, ale zahodil 3-4 tutovky, tak sme prehrali 0-1 po góle... Mareka Čecha.

Reagovat
janinho

nevidel som ani zostrih, len par fotiek, ale ja som prave cital ze Zizou tam mal stale tahy ze by vyskolil aj aktivnych hracov, tak neviem carlos uz pod svetrom nosi prilbu na motorku, to sa potom tazko beha seedorf ten bud je uplny freak do cvicenia alebo ma lepsiu genetiku jak ronnie coleman, ale tomu by tu 90% z nas zavidelo formu aj v jeho 80tke skoda, ze taky match skoncil 1:0, aj ked super ze slovacisko rozhodol

co sa viniho tyka, ja viem ze sa to mne mozno lahko povie, ale on sa musi proste obrnit voci takymto primitivom lebo v 40tke skonci ako alkoholik. cim viac sa tym necha ubijat, tym viac to voci nemu budu vyuzivat. pozri sa okolo seba co sa deje v celej europe. tu sa tie nenavistne prejavy v najblizsich rokoch urcite nepodari potlacit a nie je statisticky mozne ze v kotloch s 50 tisicami ludi nenajdes par desiatok vypatlancov. nie zeby som siel davat za moralny kompas daniho alvesa, ale pamatas ako po nom v nejakom zapase hodili banan? keby sa tam rozplakal, tak vyhral ten deges co ho hodil. on si z neho odhryzol a urobil schval toho hlupaka do kapsy jak najvacsi frajer. samozrejme, ze v dnesnej dobe ked je snimany kazdy centimeter travnika uz podla mna nemoze byt problem mat nasnimane aj hladisko a za kazdy takyto prejav by som daval dozivotny zakaz vstupu na stadion, ale aj tak. proste sa tomuto primitivizmu musis postavit celom ako chlap. my sme mali v parlamente bastarda co hadzal dlazobne kocky po zenach s detami lebo boli moslimovia a hulakal tam take nezmysly ze sa cloveku rozum zastavi. ale ustupovat mu je najhorsie co mozes urobit. nesmies ukazovat slabost. a na Viniho podla mna utocia najviac jednak preto, ze sa tym necha rozhadzat aj tym ako sa sprava v zapasoch.

Reagovat
los_blancos

Ja s tvojím postojom na Viního súhlasím, resp. úplne ho chápem, bolo by to najideálnejšie, aby sa tak správal, lebo to, čo robí je často otravné, prehnané či hlúpe. Ale nemali by sme od niekoho požadovať, ako sa má správať, keď každý to znáša ináč a zdá sa, že Viní je tým celým už aj psychicky a osobnostne poznačený. Za mňa je aj tak to, čo vyvádza stále v medziach únosnosti. Doteraz bol vylúčený len raz a aj to vtedy, keď VAR zámerne neukázal hlavnému sudímu celú situáciu, kde tesne predtým bol Viní škrtený súperom. Takže nás prakticky ani neoslabil. Väčšina jeho kariet je v lige, ktorá sa stáva každým dňom len horšou a horšou, takže ma to vážne netrápi... Len teraz nedávno v LM prekvapivo "vybuchol" a na to si musí dávať pozor, ale bolo to vlastne len prvýkrát v Európe, pokiaľ viem.

Reagovat
masly008

no vidíš a v LM měl být vyloučený a nebyl.Klidně vás to mohlo stát postup, kdyby vás rozhodčí s VARem nepodrželi.

Reagovat
drussbarb

Tak rasističtí dementi jsou všude, před týdnem jsem zachytil 10 let staré rasistické pokřiky na hráče tmavé pleti na hřišti Realu. Prostě doživotní zákazy fotbalu pro všechny, je jedno, komu fandí, tohle na fotbal nepatří.

Reagovat
drussbarb

Není chyba Viniho, že mu vadí rasistické urážky, na druhou stranu jsem vždy myslel, že ve Španělsku je 90% médií promadristické, tak jak to tedy je?

Reagovat
los_blancos

https://www.futbolgate.com/investigacin/el-control-de-los-medios-de-comunicación-deportivos

Už viac než dekádu takto nejak.

Reagovat
los_blancos

Zle to odoslalo, tak tu je to - https://t.ly/20uUU

Reagovat
masly008

s tou otázkou bych tady byl opatrný

Reagovat
ACSeRw!n

Vini novinari

Reagovat
Manik...

Ani tisíc smajlíků by nestačilo.

Brečení černochů fakt miluji.

Reagovat
delfin

Kdybys přidal ještě nějaký věty nahóru, stejně dlouhý, tak by z toho byla super šipka.

Reagovat
drussbarb

To snad není pravda

Reagovat
Lojd

Tady je vole hrdinu ale jak jim nekdo ukaze cernyho elfa, to by spadl internet...

Reagovat
delfin

Tvoe diky, dal jsi mi zavzpominat na Baldurs Gate 2, mmm, temni elfové z podtemna.

Reagovat
hematop

Hmmm temní elfové. Jo hned se mi vybavil warcraft 3 Za Elune!!!!

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
delfin

Myslíš to, jak tam killnuli toho tlustýho neoholenyho homofoba?

Reagovat
ratusek

Ashal thera'das!!!

Reagovat
Mass

Jestli si dobře pamatuju, tak v Morrowindu sem hrál za Dunmera.

Reagovat
Well

Černý elf je v pohodě jako fiktivní postava, horší to je u historických osobností. Taky bych nechtěl, aby třeba Mandelu nebo Kinga hrál Schwarzenegger. Někdy je ta tlačenka absolutně na sílu a to nejen negroidni části obyvatelstva...

Reagovat
drussbarb

Není v pohodě u Tolkiena, fakt ne, na Prstenech moci je ale smutné, že casting zdaleka není jejich největší problém.

Ale uznávám, že když jsem viděl černou šlechtičnu z viktoriánské Anglie, tak jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet

Reagovat
masly008

Nedívat se.

Reagovat
Well

Jako u toho mi to nějak nevadí, spíš bych chtěl vidět opačnou reakci, kdyby jim Kinga hrál nějaký zástupce jiné rasy.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
drussbarb

Tady se prosím hrdě hlásím, rasistické nadávky se mi hnusí, vadí mi ale i černí elfové v seriálu na motivy Tolkiena.

Tohle vnímám jako palčivý problém dnešní doby - člověk má pocit, že si musí vybírat mezi kreténskými postoji k životu - buď konzervatismus nebo woke. Takhle to ale není, neexistuje žádná kulturní válka, jen se nám to takhle prodává ve veřejném prostoru.

Reagovat
Lojd

jenze pointa toho prispevku neni jestli je to ok nebo neni, ale ze se tady picuje na Viniciusa, ze se ohrazuje proti rasismu a pritom se tady strhne smrst place na to kdyz se v televizi objevi cokoliv nestandartniho.

btw souhlas s tim, ze pokud delam neco podle predlohy, tak bych ji mel respektovat. na druhou stranu proc se predlohou jen neinspirovat a neudelat si to po svym? je to porad nejaky vyjadreni toho tvurce.

Reagovat
Visca el barca

Klaun

Reagovat
Whitemedia

Můžu si tu zahajlovat? I tak by to byl daleko menší průser než většina zdejší diskuze

Reagovat
-R2D2-

To si nech pro poloostrov Apeninský..

Reagovat
mayday

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Front hell

Už jsi měl hajlovat čtyři minuty ty magore

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Spalovač šancí

Blondýny to mají dnes těžké...

Reagovat
md92

https://twitter.com/nocontextfooty/status/1772509799285998030

Rasismus je zlo.

Vinicius je skvělý fotbalista a zároveň naprostý idiot.

Reagovat
krisa

slzy jsou slabota. Měl se nechat posypat moukou

Reagovat
Salfovic

Nevytvořily by pak z toho ty slzy dvojobal ?

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Geordies

Začarovaný kruh. Ten kluk si totiž neuvědomuje, proč to ti vypatlanci dělají. A tohle kňourají je pro ně jako mávat červeným hadrem přímo před ksichtem, takže si to dělá jen horší. Co třeba zkusit věčně nepořvávat po rozhodčích, neoplácet a neprovokovat protihráče a fanoušky? Možná by to pomohlo.

Reagovat
Moshe Dajan

"Ale snad se bude méně mluvit o tom, co dělám špatně já, a více o tom, jak mě urážejí,"

“I’m sorry. I just want to play football, do everything for my club and my family, never see black people suffering.

Tady máš jeho myšlenkový pochod v celé kráse. Já privilegovaný pán si budu dělat co chci, ale pište jenom o těch druhých. Bílých.

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele