Vsadím se, že budeme před Dinamem, řekl Advocaat

27.07.2008, 22:46
Rozhovory
Ve šlágru 15. kola ruské nejvyšší soutěže porazilo Dinamo Moskva Zenit Petrohrad 1:0. Na pozápasové tiskové konferenci novináři vyzpovídali trenéra hostů Dicka Advocaata, který si pro ně přichystal pár zajímavých odpovědí.

"Chtěl bych vybrat správná slova, od konce zápasu uplynulo málo času," začal Advocaat. "Podle mého názoru jsme si nezasloužili porážku. Pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání. Dinamo hrálo o druhé místo, my zase chceme do první poloviny tabulky. Takové zápasy vyžadují kvalifikované rozhodčí. Možná to nebyl jeho debut, ale v tomto utkání se nepředvedl v dobrém obraze. Pro mě, jakožto Holanďana, nepochopitelné rozhodnutí RFS (Ruského fotbalového svazu - pozn. red.) a komise rozhodčích jmenovat tohoto sudího na tak důležité utkání," pokračoval Advocaat, kterého trápil především fakt, že Zenit musel kvůli vyloučení Fatiha Tekkeho hrát celý druhý poločas o deseti.

Proč spojení "jakožto Holanďana?"
To je mé tajemství.

Vloni jste demonstroval nespokojenost se sudími palcem dolů. V zápase proti Dinamu jste palec zvedl. Takže jste podpořil rozhodčího?
Já mu ukazoval něco jiného. Charakteristické gesto pro osoby, které potřebují peníze. Dobré znamení pro dobrého rozhodčího. (usmál se)

Říkal jste, že Zenit si nezasloužil prohru. Co si teda váš tým zasloužil?
Alespoň jeden bod. Většinu zápasu jsme hráli v deseti a čekali na závěrečný hvizd rozhodčího, ale Dinamu se podařilo vsítit nádhernou branku. Domnívám se, že hráč modrobílých by už nedokázal zasáhnout branku stejně tak, jak se mu to podařilo, kdyby měl ještě jednu možnost.

Oproti předcházejícímu zápasu jste udělal jednu změnu – místo Viktora Fajzulina se dostal na hřiště Fatih Tekke. Čím zdůvodníte toto rozhodnutí?
Viktor hraje mezi útočníky a záložníky a my jsme chtěli aktivně napadat soupeře s jedním hrotovým útočníkem. Kromě čistě hrotového útočníka jsme měli Andreje Aršavina a Alejandra Domingueze.

Nemáte v současnosti pocit, že přeložení několika utkání kvůli Poháru UEFA negativně ovlivnilo váš tým?
Jistě. Je těžké odehrát tolik utkání v krátkém časovém rozmezí, ale nemáme právo si stěžovat, díky tomu mohl hrát Zenit utkání v Manchesteru v dobré kondici. Zatím jsem nespokojen s dotažením příchodů nových hráčů. Proč se tak děje, nevím. Můžeme jen čekat, čekat a čekat...

Potrestá klub Tekkeho za červenou kartu?
Musím se ještě podívat na opakovaný záznam. První žlutou kartu si bezpochyby zasloužil – nemá se zapojovat do diskuse s rozhodčím. V případě druhé žluté existují pochybnosti, hlavní rozhodčí nemusel ukázat žlutou kartu, zvláště, když byla hráčova druhá.

Myslíte si, že desáté místo je pro Zenit vrcholem? (celý sál se hlasitě směje)
Zeptejte se, kdo bude výše. Zenit nebo Dinamo? Jsem připraven uzavřít sázku o umístění těchto klubů na konci sezóny.

Nizozemský specialista si za odpověď vysloužil hlasitý potlesk, takovému respektu se v Rusku těší. Zatleskal mu i protějšek - trenér Dinama Andrej Kobelev. Zatleská Dicku Advocaatovi na konci sezóny za přesný tip?

Po rozhovorech s aktéry zápasu se v sále rozebírala dvě témata. Kdy se Kirill Kombarov dočká reprezentačního startu. A kdy ukončí sudí Alexej Kovaljov kariéru...

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (11)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit bude před Dinamem. Na to vsadím fantomase!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím to vyvážíš?

Reagovat
smazaný uživatel

nebude

Reagovat
fantomas

A sakra, kam pak teda pujdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za peknej prepis ...dneska sem to na championat.ru cet - moc peknej rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

čirou náhodou někdo z pozorovatelů nevykoukal, co na nominaci rozhodčího mělo zaskočit jmenovitě Holanďana?

Reagovat
smazaný uživatel

stoprocentně vítěz ligy věř te mi

Reagovat
smazaný uživatel

podle mého mínění se Keržakov musel dusit po závěrečném hvizdu rozhodčího ale fotbal jsou peníze a ty mu dává Dynamo,Saša se tam na závěr kariéry stoprocentně vrátí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele