Výpověď emailem a za pět minut dvanáct, Trabzonspor bude žalovat Meuniera

16.07., 17:51
Aktuality
Thomas Meunier (© AFP)

Thomas Meunier vinou svalového zranění přišel o mistrovství Evropy, přesto si našel způsob, jak na sebe během léta upozornit. Belgický obránce rozvázal kontrakt s tureckým Trabzonsporem a učinil tak hodně nezvyklým způsobem.

32letý obránce do klubu přišel v únoru z Dortmundu, tehdy podepisoval kontrakt platný do června 2025 a jeho součástí byla klauzule, podle níž se fotbalista mohl ze smlouvy vyvázat. Mezním termínem byla noc ze šestnáctého na sedmnáctého července a k překvapení všech v Trabzonsporu Meunier této možnosti využil.

"S Thomasem Meunierem jsme se dohodli na smlouvě a garantovali mu, že pochopíme, pokud bude z rodinných důvodů chtít odejít do jiného klubu, přesněji to zde vysvětlovat nemohu," prohlásil prezident Ertuğrul Doğan.

"Ať už se jedná o kohokoli, měl by být neustále v kontaktu s vedením Trabzonsporu. Ale včera večer, pět minut před vypršením termínu, jsme od něho dostali email, který nás zklamal. Ve 23:55 nás informoval o tom, že jednostranně ukončuje kontrakt. Už jsem kontaktoval právníky a budeme bojovat za svoje práva. Budeme žalovat jak hráče, tak i klub, do něhož nyní zamíří," ujistil šéf Trabzonsporu.

Meunier v Trabzonsporu nastupoval pravidelně a na jaře si na své konto stihl připsat devatenáct soutěžních startů, klubu jedním gólem a sedmi asistencemi pomohl ke konečnému třetímu místu tabulky turecké nejvyšší soutěže. Tamní média už minulý týden přinesla informace o tom, že se o jeho služby zajímají Rennes, Lille a AS Monaco.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (46)

Přidat komentář
Pablos

Co tam chtějí vysoudit jako, když uplatnil v termínu klauzuli ?

Reagovat
Lojd

a navic tohle vyjadreni: "S Thomasem Meunierem jsme se dohodli na smlouvě a garantovali mu, že pochopíme, pokud bude z rodinných důvodů chtít odejít do jiného klubu, přesněji to zde vysvětlovat nemohu,"

garantovali, ze to pochopi, ale asi to znamena v Turecku neco jinyho

Reagovat
Pablos

No chápu, že to nasrat může pět minut před půlnocí a ještě emailem, že čus... to korektní není jako vůbec, to se jim i nedivím, že je nasral. Ale co chtěj vysoudit to teda něják nechápu no.

Reagovat
didosh

Reagovat
guzman

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Martin9719

Tak to jeho rozhodnutí určitě taky nepřišlo z ničeho nic, určitě se nerozhodnul z minuty na minutu a s někým to konzultoval zda je to porušení či ne. Max byl do poslední chvíle nerozhodnutý zda to udělá.

Reagovat
Lojd

nasral nenasral, kdyz mu to dam to smlouvy, tak musim byt pripravenej, ze se to muze stat klidne minutu pred pulnoci. pokud to nekoho nasere, tak ma klubu fandit a ne mu delat sefa a vydavat totalne hloupy prohlaseni, ktery v ramci te klauzule nedava zadnej smysl. nesnasim tenhle amaterismus.

Reagovat
Pablos

Tak asi korektní je přijít třeba aspoň 14dní, hele já tu spokojenej nejsem.. .chci tam a tam, rodina taky tady není spokojena. Hele ok, tak co kdyby jsme ti dali více peněz co ? Hmm, nechceš... oká dobře tedy, tak my jdeme shánět náhradu. To za tím vidím já... prostě váhal asi už i při podpisu, tak se to takhle něják s takovou neobvyklou možností vyjednalo. Jestli ti víc vadí nekorektní chování a tam amaterismus nevidíš, ale vidíš jen druhou stranu, protože Turci. Ok valné mínění o nich taky nemám, ale dokážu to pochopit do té doby, než pronese budeme se soudit, potud vše ok za mě.

Reagovat
Lojd

Je mi uplne jedno jestli jsou to Turci nebo kdokoliv jinej. Proste to tam jednou je ta klauzule, tak se s tim musi pocitat. Borec toho proste vyuzil tak jak mu smlouva umoznovala. To uz je zas chyba toho kdo mu tam tu klauzuli dal, pokud jim to takto nevyhovovalo. Ja jsem na tohle celkove vysazenej. Kdyz se neco domluvi, tak to tak ma byt. Zadny "ano, je to tam, ale bylo by hezky, kdybys dva tydny predtim..."; A pokud jo, tak si to ma zaridit strana, ktera to vyzaduje. Takhle bych fakt chtel aby fungovalo vsechno. Zadny "Ano, ale..." ; proste "Ano."

Sorry, sem se rozvasnil lehce

Reagovat
Pablos

Proto nechápu ty kecy o tom soudu, protože v tom ti dávám za pravdu. Ale já zase ctím třeba slušné chování a nebo třeba čest a tam u mě Munier selhal. Jako kdybys prodal auto... a týpek by ti přišel za 5 minut před koncem půl roku říct, že tam má závadu a že už to nechce to auto ...dobrej čůráček no

Reagovat
Lojd

V tomhle jsem proste jinej. Ikdyz bych si o tom borcovi mohl myslet cokoliv, tak proste na to mel pravo. I tech 5 minut pred koncem pul roku A pokud by mne to nasralo, mohl bych akorat nekde v temnym koutku v tichosti vycinit leda sam sobe

Jo, na party se mnou neni sranda

Reagovat
Seydou Doumbia

jedno je nějaká posraná smlouva, ale druhé je nějaký vzájemný respekt a chování...to že to máš ve smlouvě neznamená že se zachoves jako chcanka...ale tak jsou to turci tak to je každému jedno, kdyby šlo o milovaný realek nebo jiný velký tým to by se tu lidi rozčilovali víc jaký to je zmrd, klasika

Reagovat
exot12

Dodržanie zmluvy nie je prejavom vzájomného rešpektu?

Čo presne je zlé na ukončení záväzku podľa vzájomnej dohody?

Mohol to povedať skôr a F2F, možno áno, ak to vedel no aj tak to nerobí z neho chcanku, nakoľko tú zmluvu podpísali obaja a dobrovoľne.

Reagovat
Lojd

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Talker

Na druhou stranu je to 16. července, tj téměř měsíc před startem ligy. Není to 23:55 před prvním zápasem ligy nebo něco podobného, ten termín byl naschvál nastavený relativně brzo před sezonou. Nevím, jestli vůbec začali přípravu. Naschvál tam dali toto datum, aby měli prostor si najít náhradu.

Je otázka, jaká tam byla komunikace po konci sezony. Oni píšou, že je povinností toho hráče s nimi komunikovat, upřímně si myslím, že je to obráceně, zvlášť pokud hráč má klauzuli, že může odejít do určitého data. Tam měli být v kontaktu oni a měli se ujistit, že nemá zaječí úmysly.

Druhou věcí je, že prostě čekal na nabídku a nebyl si jistý, zda přijde něco lepšího a na poslední moment přišlo a musel se rozhodovat v rozpětí hodin.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
IgorMičinec

Takhle vyjebávat s turkama by měla bejt povinnost všech lidí na světě

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
mistr129

Reagovat
Seydou Doumbia

závist je svině

Reagovat
adoxx

Co to má společnýho se závistí?

Reagovat
Seydou Doumbia

tak všichni víme že po euru každý nenávidí turky ještě víc, protože oni hráli narozdíl od čechu fotbal a ukázali se v dobrém světlě (herně) a udělali úspěch...takže každý vydrb s turkama lidi budou kvitovat o to více

Reagovat
Freedo

Reagovat
vceradnesazitra

kebaby zkurvení

Reagovat
Jesfey

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
didosh

prašivci

Reagovat
Rudnevs

On bol vzdy tak trochu magor

Reagovat
GrimeBaller98

Turci delaji to same, vecne neplati nebo chodi vyplaty pozde, takze tohle je jen krasna karma

Reagovat
Damis

Ještě se mi nestalo

Reagovat
didosh

Reagovat
fenixLFC

trabzon:daju mu do zmluvy moznost sa vyviazat

meunier: vyuzije ju

trabzon: surprised pikachu face

ad bud nebola hranicnym terminom noc zo 16. na 17. (ako sa pise v clanku) alebo ten plac turkov dava este mensi zmysel ked to spravil den pred deadlineom

Reagovat
Sigma Olomouc

"Výpověď emailem a za pět minut dvanáct" Opravdu ve 23:55 .

Pěkně to s Turky udělal. Nechápu, proč se odolávají, když Meunier na to měl právo.

Reagovat
vladino10

Úplne stačí, ak z ich práva/zmluvy vyplýva, že spôsob doručenia mailom nestačí.

Reagovat
vladino10

Z nášho zákonníka práce: Písomnosti zamestnanca týkajúce sa vzniku zmeny a zániku pracovného pomeru alebo vzniku, zmeny a zániku povinností zamestnanca vyplývajúcich z pracovnej zmluvy alebo z dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru doručuje zamestnanec na pracovisku alebo ako doporučenú zásielku.

Takisto aj keby to bolo u turkov možné poslať to.mailom, možno majú nejaké ustanovenie typu "prejav vôle pôsobí od momentu keď druhej strane dojde" - q objektívne sa nedá očakávať, že to stihli prečítať pred polnocou, takže to bolo doručené až druhy deň. Atď. atď.

Môže tam byt milión dôvodov pre ktoré môžu Turci p9kojne vyhrať.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Ale zase bych čekal, že to Meunier s někým (aspoň s agentem, pokud má) probíral předem, zda to bude compliant, a ne že tam jenom bouchnul v afektu mail "končím, zdar, TM".

Reagovat
vladino10

Áno, presne takto by to urobil normálny človek.

Reagovat
dantetomas

Uplne to vidim. Menieur sedi doma v Belgicku a 23:55 posiela sefovi email, ze odchadza

Reagovat
herbage

Ještě, že to nemusel poslat faxem

Reagovat
vceradnesazitra

Turci se měli vymluvit, že se jim rozbil počítač a mail nestihl dorazit včas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele