Výsledek je spravedlivý, jednoho dne se dočkáme afrických mistrů světa, řekl Regragui

17.12.2022, 20:22
Aktuality
Walid Regragui (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (67)

Přidat komentář
Vrubozubec

Super trenér. Ne jak ubrečenej Klopp nebo Mourinho.

Reagovat
F.Torres

To by se toho muselo hodně změnit. V horizontu 20-30 let nereálné, obávám se že ten horizont je mnohem delsi

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa to nie je nereálne. Futbal sa mení natoľko, že prim hrajú rýchli a fyzicky vyspelí hráči, čo Afričania splňajú. Bráni im v tom zatiaľ migrácia, ale kebyže všetci z hráčov pôvodom v Afrike reprezentovali zem, odkiaľ majú predkov, tak by podľa mňa už nejaky titul mali. Tým nechcem kritizovať tých hráčov, ktorí sa tak rozhodli, však čo iné majú robiť, keď žijú celý život vo Francúzsku, Nemecku a pod… ale len poukazujem na to, aký potenciál majú africké krajiny.

Reagovat
kilobyte

Na druhou stranu půlka kádru Maroka byla fotbalově vychována v Evropě. To není o tom, že nejlepší z Afriky reprezentují v Evropě, ale o tom že ti co jsou v Evropě dostanou lepší fotbalovou výchovu.

Reagovat
Rudnevs

Ideál by bol pre nich, keby im Európa tých hráčov vychovala a oni sa potom rozhodnú reprezentovať nejaku africkú krajinu. Pri tejto správnej konštelácii v prípade pár hráčov a nejakej dobrej generácii si viem predstaviť, že by to mohli vyhrať. Mnohé tradičné európske reprezentácie mi prídu v dnešnom futbale tak nejak bez identity hľadajúc sami seba a svoj herný štýl a toto by Afrika mohla využiť.

Reagovat
Muffi

Jenze to pak neni africka reprezentace. Geny jsou hezky, ale dulezitejsi je v tomhle vychova a tam se na evropskou nechytaji. A co ti prijde je fuk, hraci daji prednost euru pred Afconem, pokud na to maji. U Maroka jde hlavne o Ziyecha a Hakimiho, zbytek by byl rad za nominaci na pratelak. Vetsina je totiz z Francie a ta ma talentu spoustu.

A co se tyce identity, reprezentacni uroven je slaba ve vsech smerech. Treneri jako Southgate nebo Santos jsou schopni hrat defenzivne, ale premenit to na ofenzivu uz je horsi a druhy jmenovany tim po titulu na ME zazdil uz druhe MS.

A to, co odehralo Maroko ti v euforii odehraje klidne Brighton. Dosli sice do SF ale lavicka hruza a i proti neprilis dobre takticky vedenym Spanelum a Portugalcum poslednich 20 minut vypadali, ze uz to vydrzet nemuzou. A i kdyz xG moc nemusim, tak pro porovnani, jejich proti Francii bylo horsi, nez spanelske nebo portugalske.

Reagovat
DelPiero137

To by bolo idealne pre Afriku ale katastrofa pre Europu. Vychovavat a zocelovat hracov v najlepsich ligach, zapasoch a potom reprezentovat ine krajiny.

Sucasnemu futbalu dominuje fyzicka a vykonnost. Verim ze vratenie sa k technickejsiemu ponatiu hry (nie Spanielska hadzana) so slusnou kondickou by dokazalo konkurovat fyzickemu futbalu ku ktoremu maju blizsie Africania. Naopak Europania mali vzdy blizsie k technickemu futbalu. Mozno sa trend zmeni a Europske ligy, narodaky zacnu opat produkovat takychto hracov. To by bola zaujimava konfrontacia roznych hernych svetov.

Reagovat
Rudnevs

Mne by sa to pacilo, chyba mi trochu ten technickejsi futbal, viacej futbalovosti, klucky, strely z dialky. Ale bohuzial trend je skor opacny.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
kilobyte

K titulu by potřebovali, aby většinu jejich hráčů vychovala Evropa a nebo dokázat dohnat Evropu ve výchově.

Reagovat
F.Torres

Pokud se nevyváží finanční stránka, tak k tomu bude docházet i nadále. Nehledě na to, že repre Afriky většinou reprezentují hráči, kteří nebyli tak výkonní na to, aby se dostali do repre vyspělejsich zemi. Není to samozřejmě pravidlo, ale pokud se budou takový nacházet, tak se to nezmění.

Reagovat
Salfovic

Stop migraci

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju si měsíčník Fotbal kde zavedli v roce 1991 nebo 1992 rubriku věnující se Africkému fotbalu. Odůvodnění bylo, že Africe patří budoucnost a je jen otázkou času, kdy budou závěrečné zápasy na MS pouze otázkou Afriky. To byla jednotná celosvětová myšlenka od boomu Afrického fotbalu v 80.letech. Rozhodně by je překvapilo, že za 30 let bude maximum 1 semifinále. Takže to se očekává už dlouho. Organizace fotbalu v těchto zemích to ale vylučuje

Reagovat
Agent z Melmacu

to sú zase také kecy ako obvykle.pamätám si kecy o tom ako nemecky futbal preberie európsku nadvládu, keď sa Bayern a Dortmund dostali do finále LM v roku 2013. proste sa to stalo, majú semifinále. netreba hneď analyzovať každú kokotinu ktorá sa udeje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je blbost. naopak evropska vychova tem africkym tymum dodava podstatnou cast kvality.

Reagovat
mistr129

není náhoda, že ty "původem afričtí" hráči vyhrávají až v evropských týmech a největší africký úspěch udělal tým, který má půl kádru složenou z evropských hráčů.

Reagovat
kattos

Reagovat
madridcan

V komunikovaní určite

Reagovat
smazaný uživatel

To skôr zamrzne peklo …

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vceradnesazitra

Možná už zítra, jestli vyhraje Fr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

To uz se stalo v roce 2018 a Griezmann byl snad jediny svetly "moment" v triumfu africkeho mistra sveta

Reagovat
Seydou Doumbia

kurvil to i žirud, pavard a lloris, ted je těch bílých ještě víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
xjert02

No, konec prodlouzeni tak vypadal

Reagovat
hawk

Proč by ne. Maroko, Alžírsko nebo Egypt klidně mohou jednou úspěch získat. Samozřejmě zejména díky krajánkům z Evropy, ale na rozdíl od zbytku Afriky, tam alespoň tuší něco o taktice a nespoléhají čistě na fyzickou stránku.

Reagovat
vagneris

Afričani vyhráli minulé MS, jen v dresu Francie.

Reagovat
FC Porto FC

Pro Maroko smůla že byly mimo 3 obránci a 2 záložnici ze základu

Reagovat
KubaM

Jsem velmi zvědavý na další směřování tohoto trenéra. Za mě je on sám hlavním objevem tohoto mistrovství.

Reagovat
Keeper117

Trénoval niekedy tréner z Afriky v PL? Ak nie tak Regragui môže byť prvý

Reagovat
Seydou Doumbia

spíš do Ligue 1 by se mohl hodit

Reagovat
sk333

Najväčšie šance na titul z Afriky má Nigéria. Tá využíva svoj potenciál zatiaľ tak na 40 percent.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tam je taký bordel, že "nikdy" ten potenciál nenaplnia.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi by bylo kdyby se kazdej vratil do svy krajiny a hral za ni a bydlel tam atd. a zadni tyhle migranti by nebyly, no takže Kante v Mali, Lukaku v DR Kongo, Ibra v Bosne, Pulisic v Chorvátsku atd., to je neskutecni jak je Evropa devastovana lidmi, kteri tady nepatrí

Reagovat
KubaM

Jo, kdyby v Mali nebyla obcanska valka, v DR Kongo nebyla obcanska valka, v Bosne nebyla drive (a stale hrozi obnoveni), v Chorvatsku nebyla drive… A o pricinach ci vinicich bychom mohli diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

dle mýho není řešení utéct před problémem (obzvlášt tisícky kilometru na uplne jinej kontinent), ale ho vyřešit, třeba ted situace v Iranu, to ted všechny (Btw. prej 85 milionu) přesuneme do evropy? evropa je hodne malá vždyť tu nejvetší krajiny maji cca podobní počet obyvatel a v té africe potažmo v ázií má každej random stát desítky miliony obyvatelu, jedného dne se všichni rozhodnou, že jdou do EU, tak pán buh nás s náma, to jsou jiné kultury, náboženstvi, všechno, jakej to musí bejt pocit pro originálni francouzi, když třeba banda maročanu jim demoluji města kvuli futbalu, nech jdou domu a delaji to tam, diky bohu, že naše uzemi je ješte poměrne čisty, ale bohužel čím vic jich bude v zapadni eu, tak tým víc tady, jo vy jste liberalove, vy to pochopíte až když vás propadne nejakej migrant a prinejlepšim jenom okrade, bohužel jsme v jednim svete a ja tu budu s váma i když to už vím ted

Reagovat
kattos

Easy to say for you

Ty jsi člověk žijící v mírumilovné zemi mající všechno co chceš.

Reagovat
valloire

zatím

Reagovat
Uwe háže buly

Teď si vem, že by se sem ještě vrátili stovky milionů lidí z USA, Kanady, Austrálie atd který jsou většinou původně odsud.

Reagovat
verv

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Jj Kante devastuje celu Europu, zvlast ten Kante, ktoreho spravaniu by sa mala ucit vacsina europskych obyvatelov. A Ibra, ktory sa prestahoval z jednej europskej krajiny do druhej, priserne no.

Reagovat
smazaný uživatel

jn, přesne o tom píšu, jsem rád, že jsme se zhodli

Reagovat
verv

Reagovat
fenixLFC

Jedini lufia kgori tu nspatria a devastunu europu su rozni chlastenci pseudonarodovecka verbez ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

tvl ty si tak maximálne chlastanec co po včerejších 10 pivkách neumí napsat rozumni vetu ty liberálni šulíne

Reagovat
Bastaron

Reagovat
valloire

Reagovat
Bastaron

Reagovat
kilobyte

Podle čeho se určuje "své krajiny"? Abychom se pak nemuseli stěhovat i my.

Reagovat
Rudy

Otazka jestli by bez evropskeho treninku dosahli takove urovne? Podminky v Mali nebo Kongu pravdepodobne nebudou totozne s Francii, Belgii

Reagovat
oli9

Už jděte do prdele s tím rozdělováním kontinentu atd.. Největší xenofobove jsou právě tito klauni kteří na to neustále poukazují.... Právě proto nikdy nebudete až na vrcholu

Reagovat
smazaný uživatel

afrických mistrů světa - ehmmm francie uz to vyhralo aspon 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi zahral super Kamerun, a pak dlouho nic. Nasledoval Senegal a Ghana, a pak zase nic. S Marokem to bude stejne, za 4 roky ani na MS nemusi byt

Reagovat
Tromas

Jakýkoli vítěz mimo Evropu a JA (to jen Brazílie, Argentina a Uruguay) jsou nereálné a tyto kecy jsou jen do větru.

Reagovat
Neutron

Uruguay mozes s kludom vynechat.

Reagovat
Tromas

Tak já jsem je tam zařadil jenom kvůli tomu že MS už dvakrát vyhráli.

Reagovat
Neutron

Hej 92 a 72 rokov spat to nie je velmi relevantne, generacia okolo Forlana, Suareza, Cavaniho a spol bola velmi silna, ale je po nej a sucasna Uruguay taka silna proste nie je.

Reagovat
pistacik11

je celkom zaujimave, ako sa vzdy tuna hra na to, ze kolko "legionarov" je v tej ktrorej repre, ze hrat by mali iba hraci s povodom v tej ktorej zemi. A ked niekto tych pristahovalcov pozbiera, tak sa tu riesi, ze bez europskej vchovy by ta afrika repre nemala sancu, ze uspela len kvoli tomu, ze tam ma europanov.

Reagovat
Muffi

A neresi kazdou vec jini lidi?

Ja k tomu mam US pristup na born vs.train a pokud mi neco vadi, je to prave nadmerne mnozstvi hracu vychovanych jinde. Jednotky hracu clovek nejak vezme ale polovina soupisky ci 18 nebo kolik melo Alzirsko pred 8 lety mi vadi, nebo vylozene scouing po evrope a vyhledavani hracu, jako to delaji prave severoafricani nebo turci.

Reagovat
Modroočko

Nigéria by to so správnym trénerom mohla dať.

Reagovat
insane

Mam pocit, že Africe chybí určitá typologie hráčů, díky který by ty týmy byly uplně top. Evropský týmy pak nejvíc těží z toho, že můžou tyhle typy hráčů dobře kombinovat.

Reagovat
Bakary3

A dobře je to vidět i na ty Francii, kteří jsou bez griezmanna hora svalů bez mozku.

Reagovat
insane

Je to tak. Takovej ten prvek překvapení ve středu pole chybí, všechno je takový mechanický a předvídatelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele