Výsledky můžeme hodnotit až v květnu, snaží se klidnit napětí manažer Lopetegui

Dnes, 15:12
Aktuality
Julen Lopetegui (© AFP)

David Moyes po minulé sezoně skončil ve funkci manažera West Hamu United, jeho povinnosti převzal Julen Lopetegui a španělský kouč se hodně rychle dostal pod tlak. Posílenému londýnskému klubu se nedaří podle představ, kormidelník ale nepropadá panice.

Kladiváři letos sehráli zatím devět soutěžních zápasů a výhru si na své konto připsali jenom ve dvou případech. V tabulce anglické nejvyšší soutěže jsou čtrnáctí, před týdnem nestačili na Chelsea (0:3) a reputaci si nevylepšili ani v pohárovém utkání na půdě Liverpoolu, kde prohráli 1:5.

"Práce trenéra tohle zkrátka obnáší," reagoval například na kritiku vlastních fanoušků po domácím nezdaru proti Chelsea.

"S podobnou situací máme zkušenosti a uvažujeme výhradně o tom, jak zlepšit výkony a výsledky, jak se posunout dopředu a vyhrávat. Na obrovský tlak jsem zvyklý, jako trenér ho cítím každý den. A v Premier League podle mého názoru každý tým odehraje 38 zápasů, vše hodnotit můžeme až v květnu," pokračoval.

West Ham vstupoval do letošní sezony s velkými ambicemi a jedním z hlavních důvodů velkých očekávání byly přestupy. Vedení utratilo 120 milionů liber a získalo devět zajímavých posil, mezi nově příchozími byli Carlos Soler, Aaron Wan-Bissaka, Jean-Clair Todibo, Guido Rodríguez, Niclas Füllkrug, Crysencio Summerville nebo Max Kilman.

"Výhry jsou klíčovým faktorem a obzvláště to platí ve chvíli, kdy ze sebou podobně jako my máte dvě porážky. Každý zápas je důležitý a ten proti Brentfordu nebude výjimkou, stejně jako vždy budeme bojovat o tři body proti kvalitnímu soupeři," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Whitemedia

"V Premier League podle mého názoru každý tým odehraje 38 zápasů, vše hodnotit můžeme až v květnu."

Ludvo, ty jsi hlava.

Reagovat
PtákOhnívák

Jasně. V květnu je ten nejlepší čas na to bilancovat sezónu!

Zejména když od Ledna/Února bude ten tým beznadějně na sestup...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele