Wales má nového trenéra, povede ho bývalý reprezentant Bellamy

09.07., 13:28
Aktuality
Craig Bellamy (© AFP)

Velšskou reprezentaci po červnovém odvolání trenéra Roba Page povede Craig Bellamy. Informovala o tom tamní asociace, která s bývalým útočníkem uzavřela smlouva do roku 2028. Pro čtyřiačtyřicetiletého Bellamyho půjde o první angažmá v roli hlavního trenéra.

Wales v březnu ve finále play off podlehl Polsku na penalty a na právě probíhající mistrovství Evropy v Německu nepostoupil. "Drakům" se navíc nepovedly ani dva přípravné červnové zápasy. Nejprve remizovali s Gibraltarem bez branek, čímž fotbalový "trpaslík" zaznamenal nejcennější výsledek ve své krátké historii. Následně Wales podlehl účastníkovi Eura Slovensku 0:4. Krátce nato Page navzdory platné smlouvě u reprezentace skončil.

Bellamy v minulosti hrál za Newcastle, Liverpool, West Ham nebo Manchester City. V dresu Walesu odehrál 78 zápasů. Po konci hráčské kariéry v roce 2014 působil jako trenér u týmu Cardiff City do 18 let, následně dělal asistenta v bruselském Anderlechtu a Burnley.

"Je mi neuvěřitelnou ctí, že jsem dostal šanci vést svou zemi. Je to nejvýznamnější chvíle v mé kariéře. Odjakživa bylo mým snem stát se trenérem Walesu. Jsem připravený na tuto výzvu," uvedl Bellamy.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip12

Legenda kdyby to měl v hlavě tak moh být lepší než Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl. Bale byl daleko lepší a komplexnější.

Reagovat
Filip12

Reagovat
Novak.Usykovic

Souhlas

Gareth byl též lepším golfistou, nejenom fotbalistou. Craig používal golfové hole na vše, jen ne na hraní golfu.

Celkově hráči jako Bellamy, Savage, Duncan Ferguson, Joyce Barton, Vinnie Jones a Roy Keane chybí anglickému fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

I tak mohl hrát v top klubu

Reagovat
Novak.Usykovic

Absolute stud!

Jsem zvědavý, jestli bude své svěřence mlátit golfovou holí, pakliže nebudou hrát podle jeho představ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele