Weisse potěšila kvalitní defenzíva. Učíme se, pochvaloval si trenér

Dnes, 13:10
Aktuality
Vladimír Weiss starší (© AFP)

Třetí zápas, třetí prohra. To je zatím vizitka Slovanu Bratislava v Lize mistrů. Oproti předchozím porážkám však byli Belasí favoritovi z Girony vyrovnanějším soupeřem. Katalánci zvítězili 2:0 a získali vůbec první body v milionářské soutěži. Kouč Vladimír Weiss (60) u mikrofonu Nova Sport prohlásil, že je na tým hrdý a věří ve výhru v dalším utkání s Dinamem Záhřeb.

"I když jsme prohráli, tak jsem relativně spokojený, škoda toho druhého gólu. Měl jsem v plánu jiná střídání. Po celý zápas jsme proti kvalitnímu soupeři dobře bránili, na jejich hře byla znát zranění. Hráč s číslem 11 (Danjuma) jim zápas rozhodl," řekl Weiss.

"Vytvářel nebezpečné situace. Blackman hrál výborně, ale kvalita byla na jejich straně. Dobře napadali, těžko jsme se z toho dostávali. Až ke konci jsme to trochu změnili. Bajrič mohl dát gól, Blackman v prvním poločase netrefil branku. Soupeř sice neměl jasnou gólovku, ale dvakrát skóroval a proto vyhrál."

Belasí si v defenzivě vedli mnohem lépe než v předchozích zápasech. V ofenzivě jim však chyběla větší odvaha. Před brankou soupeře si vytvořili dvě příležitosti, obě v prodloužení. Nejprve Bajrič neuspěl po skrumáži, poté Gazzaniga vychytal Barseghyana a Szöke orazítkoval břevno.

"Bylo to už v závěru, tam jsme přešli na 4-2-3-1. Na trávník přišli Marcelli a Metsoko, více jsme riskovali. V útočné fázi nám chyběla dravost a kvalita v některých rozhodnutích. Oni měli jedenáctku (Danjumu), která měla svůj den. Připravili jsme se na něj, ale je rychlý, nejrychlejší ve španělské lize."

"O poločase jsem tým pochválil, 1:0 byl dobrý výsledek. Řekl jsem, že se musíme vrátit do hry a vydržet do 70. minuty. Bohužel právě tehdy jsme inkasovali z přímého kopu. Později Takáč bravurně chytil penaltu. Za dnešní výkon jsme si minimálně gól zasloužili," pokračoval trenér.

Slovan v nabitém programu pokračuje. Nejdříve ho čeká Slovnaft Cup ve Spišské Nové Vsi, po ligových soubojích ve Skalici a v Podbrezové přivítá na Tehelném poli 5. listopadu Dinamo Záhřeb.

"Dnešní zápas ukázal, že se učíme. V prvním utkání jsme od Celtiku dostali za uši. Se City jsme věděli, že kvalita je na jejich straně obrovská. Podali jsme mnohem lepší výkon. Věřím, že proti Dinamu ukážeme více odvahy a před naším fantastickým publikem se popereme o vítězství," uzavřel své hodnocení šedesátiletý lodivod.

Autor: Livesport.cz / Peter Žember

Komentáře (1)

Přidat komentář
Modi6

Zápas jsem viděl. Výkon Girony zjevně poznamenala ta spousta zraněných. Proti Feyenoordu hráli mnohem líp. Přesto to včera stačilo.

Není čemu se divit. Jde v první řadě o peníze. Bohaté kluby mají úplně jiné možnosti. Aby Slovan mohl aspoň trochu konkurovat, potřebuje sehrát podobných zápasů mnohem víc. Hráči si pak budou víc věřit. Tak, jako si díky bohatým zkušenostem, postupně víc věří hráči Sparty, Slavie i Plzně. Ti pak mohou ty zazobanější kluby občas hodně potrápit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele