WENGER STÁL O DROGBU

17.04.2007, 14:52
Aktuality
Manažer Arsenalu Londýn Arsene Wenger se přiznal, že před pár lety hodně stál o útočníka Didiera Drogbu. Francouzský kormidelník neskrýva v tomto ohledu zklamání, protože nakonec souboj s Chelsea prohrál a Drogba se sice přesunul do Londýna, ale ne do kádru Gunners.

Devětadvacetiletý střelec z Pobřeží slonoviny v této sezóně nasázel již třicet gólů. Rozhodl dvěma zásahy například finále Carling Cupu právě proti Arsenalu, a Chelsea tak i díky němu může snít o nevídaném zisku všech čtyř trofejí. Didier Drogba tak byl po zásluze nominován mezi závěrečné kadidáty na zisk ocenění Hráč roku, která se v Anglii brzy bude udělovat. Jeho největšími soupeři budou Cristiano Ronaldo z Manchesteru United a Cesc Fabregas z Arsenalu.

Wenger se k případu Drogba vyjádřil takto: "Ano, chtěli jsme ho získat pro Arsenal. Bohužel jsme neuspěli. Chtěli jsme ho, už když hrál ve francouzské Ligue 2 za Le Mans. Byli jsme se tam na něho párkrát podívat. Již v té době byl hodně dobrý. Bylo na něm vidět, že má obrovskou motivaci zlepšovat se." Drogba nakonec zamířil z Marseille za čtyřiadvacet milionů liber do tábora úhlavního nepřítele Chelsea.

"Bylo také důležité, že si prošel nižšími soutěžemi, protože ví, jaké to je a nikdy se tam nebude chtít vrátit," myslí se Wenger.

Francouzský kouč se poté ještě vyjádřil k vyhlašování cen Hráč roku. Myslí si, že se Drogba o tuto trofej popere s Cristianem Ronaldem. "Ronaldo a Drogba jsou nejžhavějšími kandidáty. Každý má něco. Drogba skóruje skoro v každém důležitém zápase a odehrál téměř celou sezónu. Ronaldo je pro Manchaster také nepostradatelný. Je hodně těžké určit lepšího z nich."

Cesc Fabregas podle něho cenu nezíská. Sice odehrál všech třiatřicet zápasů Premiership, ale Wenger si myslí, že může získat spíše trofej pro nejlepšího mladého hráče. "Je skvělé, že se Cecs dostal do této společnosti. V jeho věku je již pouze nominace na hlavní cenu velkou poctou. Samozřejmě mu fandím a podporuji ho, ale musím respektovat sílu jeho soupeřů. Chelsea je ve hře o všechny čtyři trofeje, které se dají za sezónu získat a Manchester zatím vede ligu. V tom mají Ronaldo s Drogbou náskok."

Do závěrečné šestice kandidátů na hlavní cenu byli nominováni také Ryan Giggs a Paul Scholes z Manchesteru a kapitán Liverpoolu Steven Gerrard. Ten vyhrál v minulém roce.

Autor: Ondřej Štícha / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*straka

no jeste aby o nej nestal kdyz je cernej a jeste z exoticke zeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele