Wieffer se upsal Brightonu a hlásí: Je to splněný sen, byla to jasná volba

06.07., 09:20
Aktuality

Mats Wieffer bude ve své kariéře pokračovat v Premier League v klubu Brighton & Hove Albion. Čtyřiadvacetiletý záložník vyměnil Feyenoord za anglický tým, který údajně do Rotterdamu převedl přes 30 milionů eur. Wieffer je z přestupu nadšený, protože zahrát si Premier League bylo vždy jeho snem, uvedl v rozhovoru pro Sky Sports.

"Je to sen hrát v Premier League," řekl Wieffer. "Intenzita bude samozřejmě mnohem vyšší, než jsem zvyklý, a úroveň vždy špičková. To je něco, na co se ale moc těším," dodal.

Wieffer podepsal v Brightonu, který v minulé sezoně skončil v nejvyšší anglické soutěži na 11. místě, pětiletou smlouvu. Nizozemský reprezentant se tam potká mimo jiné s krajany Bartem Verbruggenem, Janem Paulem van Heckem a Joëlem Veltmanem.

I přes svou formu přišel Wieffer o Euro v Německu. Kvůli poranění stehna totiž vynechal závěr uplynulé sezony. Záložník dosud nastoupil za Oranje devětkrát. O jeho služby navíc neměl zájem jen Brighton, údajně o něj usilovalo více klubů. Přesto pro něj nebyla volba nijak složitá.

"Souvisí to s několika věcmi," začal Wieffer. "Zaprvé mě sledovali už delší dobu. Také se mi líbí způsob, jakým Brighton hraje, samotný klub, lokalita. Je to pěkné místo k životu. Pár hráčů jsem už samozřejmě znal. To je taky příjemné," uzavřel.

Autor: Livesport.cz / ANP, Joey Keizer

Komentáře (12)

Přidat komentář
Nikikrew

Reagovat
Elliasson

Škoda, že nevyšlo Atletico, jak se spekulovalo.

Reagovat
Seydou Doumbia

kdoví jak by tam dopadl

Reagovat
Bandita_Harry

No Feyenoord čaká asi slušný výpredaj škoda po tých pár dobrých sezónach, asi sme ich nacali s tým Arnem

Reagovat
Seydou Doumbia

další asi gimenez a hasák no, to už jsou 4 hráči + trenér (počítám i minteha co tam byl na host)

Reagovat
Elliasson

Na druhou stranu, podobně to měl Feyenoord přes sezonou, kdy klapnul titul. Trenér neodešel, ale dost hráčů ano.

Reagovat
Bandita_Harry

Teraz už to tak moc ružovo nevidím opory odídu to sa nahrádza ťažko + zmena trénera...

Reagovat
Elliasson

Je fakt, že tehdy to bylo bez výměny trenéra, to je fakt. Ale opory odešly.

Reagovat
Seagulls

Pascal Gross na odchodu do BVB za 7-10 mil. €. Díky za vše Pascale

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seagulls

Bohužel, ale chce se vrátit domů do Německa na závěr kariéry. Víc by mě bolel odchod Undava na kterého Stuttgart uplatnil opci a hráč chce zůstat u VfB

Reagovat
Kucka

Aha, rozumím. Tak je otázka, kolik by si reálně Undav u vás zahrál, má ještě někdo přijít do útoku? Jednička na hrot je jinak, předpokládám, Ferguson, pokud bude zdravý, Pedro hraje spíš pod ním, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele