Wiesner doufá v pozvánku do reprezentace, hodně se těší na City

19.10., 23:09
Aktuality
Tomáš Wiesner (© AC Sparta Praha)

Pravý bek či záložník Tomáš Wiesner pomohl úvodním gólem fotbalistům Sparty k domácí výhře 2:1 nad Libercem ve 12. kole první ligy. Od letenského "kotle" si za to okamžitě vysloužil pokřik "Wiesner do repre". Sedmadvacetiletý hráč doufá, že se pozvánky do národního týmu dočká. Nyní se soustředí na středeční zápas v Lize mistrů na stadionu Manchesteru City, na nějž se hodně těší. Řekl to na tiskové konferenci.

Skóre utkání otevřel v osmé minutě, kdy na zadní tyči zužitkoval hlavou centr Matěje Ryneše. "Víme o sobě s Rynym, že tam ten druhý na druhé straně zavírá prostor. Ryny mě skvěle viděl. Tohle mám rád, takhle zavírat zadní tyč. Povedlo se mi i dobře zakončit, Rynymu se zase povedl centr," uvedl Wiesner.

Následně ho sparťanští fanoušci "doporučili" do reprezentace. Za národní mužstvo si už připsal tři starty v roce 2021, pod nynějším trenérem českého týmu Ivanem Haškem ještě v nominaci nebyl. "Už jsem to párkrát říkal, je příjemné, když vám fanoušci vymyslí takový pokřik. Poslouchá se mi to dobře," prohlásil Wiesner.

Na posledním reprezentačním srazu byl v pozici náhradníka. "Čekal jsem, jestli se mi někdo ozve. Neozval. Uvidíme, jestli nějaká pozvánka od nich (trenérů) přijde. Snad jo," podotkl Wiesner.

Jeho týmu dnes hrozila třetí ligová ztráta po sobě poté, co Liberec po více než hodině hry srovnal. V předchozím domácím utkání obhájce titulu z Letné podlehl Olomouci 2:3. "Už jsme si o poločase kladli důraz, aby to nebylo jako zápas s Olomoucí. Chtěli jsme přidat druhou branku, to se nám povedlo až později. Víme, jakou sílu na Letné máme. Nebylo to tak, že bychom byli nervózní. Věřili jsme, že gól dáme a to se nám povedlo," řekl Wiesner.

Ve středu ho se Spartou čeká duel na hřišti úřadujícího anglického mistra. "Na City se hodně těším. Plán na ně nemám. Doufejme, že přivezeme dobrý výsledek. Budeme pro to dělat maximum. Strašně se na ten zápas těším, na stadion, prostředí. To bude fakt bomba," mínil někdejší hráč Liberce či Mladé Boleslavi.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
fantomas10

To se tolik zlepsil

Reagovat
ACSMan

Jo a pak zas zhoršil a to během jednoho zápasu

Reagovat
Pablos

Reagovat
icka

Reagovat
Remt

Reagovat
hornito

Reagovat
naheCZ

Reagovat
patas92

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neon

Reagovat
Igli

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Axelrose

Jako je fakt, že do repre už dneska může v podstatě kdekdo, a to i ze Slavie, ale že by zrovna on?

I když je fakt, že když šel o půlce do kabiny, vypadalo to, že zrovna vyhrál Spartě zápas a jde podepsat novou smlouvu. Tenhle kluk má ego na úrovni Ronalda. A i takové hráče v repe kabině potřebujeme.

Reagovat
xjert02

Bizár

Reagovat
Reggie

Ne že bych ho měl kdoví jak nasledovanýho, ale jak ho vidím v nějakým evropským zápase, tak z 5 řešení v situaci vybere dobře max jednu. Do repre vážně ne.

Reagovat
Kinky7

My se na tebe taky těšíme

Reagovat
ACSeRw!n

Wiesner > Coufal

Reagovat
Bakary3

Nojo, ale IQ není hlavní kritérium nominace

Reagovat
Axelrose

Tak hlavně ani v IQ rozhodně není dominantní

Reagovat
Bakary3

To ne, možná o kousek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Losinho

Reagovat
ACSeRw!n

tak nakonec repre Alzirska viz. expreska

Reagovat
Ladas321

Nechápu jak se někdo může těšit na zápas se City, to se jako těší na to jak bude většinu času běhat bez balonu, jak ho tam na kraji bude Doku motat a dívat se jak dostávají jeden gól za druhým?

Reagovat
ACSeRw!n

ta sance je mala, ale muze dat gol a jeste odejit do zahranici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele