Wilshere ještě jednou opouští Arsenal, za dalšími trenérskými zkušenostmi míří do Norwiche

Dnes, 17:00
Aktuality
Jack Wilshere (© Norwich City)

Jack Wilshere počtvrté během svého života odchází z Arsenalu. Někdejší záložník se s londýnským klubem třikrát rozloučil jako hráč a nyní ho opustil už jako trenér, za novou výzvou se vydal do druholigového anglického Norwiche.

Wilshere platil za velký talent anglického fotbalu a jeho kariéru lemovaly pravidelné a vážné zdravotní problémy. V Arsenalu s velkým fotbalem začínal a dvakrát byl zapůjčen na hostování (Bolton a Bournemouth), v roce 2018 zamířil do West Hamu a poslední měsíce jako profesionální fotbalista strávil v dánském Aarhusu.

Kopačky na hřebík definitivně pověsil předloni v červnu ve svých třiceti letech a rychle přesedlal na trenérskou dráhu. První krůčky udělal v Arsenalu, kde do dnešního dne vedl tým do osmnácti let, do Norwiche si ho jako nového asistenta přivedl manažer Johannes Hoff Thorup.

"Je to fantastická příležitost v úchvatném klubu. Nabídka přišla v ideální dobu a dostanu díky ní šanci se nadále vyvíjet v seniorském fotbale," pochvaluje si majitel 34 startů za anglickou reprezentaci.

"O prostředí v klubu a okolo něj jsem toho slyšel hodně, zázemí je prvotřídní, stejně jako tréninkové centrum," dodal.

Norwich v sezoně 2021/2022 působil v Premier League a v tabulce druhé nejvyšší soutěže je aktuálně na sedmém místě. Důležitou roli při získání posily do realizačního týmu sehrál sportovní ředitel Kanárků Ben Knapper, s nímž se Wilshere potkal už v Arsenalu.

"Jeho zápal pro trénování a fotbal je obrovský, má vrozenou schopnost jednat s lidmi. To společně s touhou neustále se zlepšovat představovalo klíčové atributy při našem výběru. Z našeho pohledu se jedná o jednoho z nejnadanějších mladých trenérů v zemi," prohlásil Knapper.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Čau

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele