XAVIER DOSTAL 18 MĚSÍCŮ

24.11.2005, 11:26
Aktuality
Kariéra 32letého portugalského obránce Abela Xaviera z anglického Middlesbrough se pravděpodobně blíží ke konci, UEFA jej totiž potrestala 18měsíčním zákazem činnosti kvůli pozitivnímu testu na doping.

Při dopingovém testu po utkání Poháru UEFA proti řeckému Xanthi koncem září byly v jeho moči nalezeny stopy anabolického steroidu dianabolu. Xavier sice asi před měsícem prohlásil, že je nevinen a že jeho pozitivní nález musí mít nějaké racionální a neškodné vysvětlení, stejný nález se však opakoval i při testu druhého vzorku.

Xavier má tři dny na odvolání, pokud svého práva nevyužije, vzejde jeho trest v platnost. Na to s velkou pravděpodobností zareaguje i jeho zaměstnavatel, FC Middlesbrough, a ukončí jeho smlouvu. Oficiální vyjádření by měl klub vydat koncem týdne. "Jsem velmi zklamán," řekl manažer týmu Steve McClaren.

Extravagantní fotbalista do Middlesbrough přišel v létě jako volný hráč, naposledy působil v AS Řím. Na Ostrovech byl znám ze svého působení v Liverpoolu a Evertonu. Odehrál i 20 reprezentačních zápasů a v Middlesbrough se chtěl poprat o nominaci na mistrovství světa.

V historii anglické Premier League je to první hráč potrestaný za výkonnostní doping. Dobře známé jsou případy Marka Bosniche nebo Adriana Mutu, ti však byli usvědčeni z užití "rekreační" drogy, kokainu.


Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak nebýt týhle aféry, ani bych nevěděl, že ještě hraje...

Reagovat
HOST*

presne tak, s tim plne suhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ved ferdinand dostal tiez trest za doping resp. ze neprisiel na dopingove testy

Reagovat
HOST*Andy

Ruka, sporná penalta, proměněná Zidanem. Figo: Portugalsko je malá zem, někdo nás tu nechce! Kdo uhodnu o jaké akci mluvím, samozřejmě je spojená s Xavierem.

Reagovat
HOST*Andy

sorry, uhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to snad ví každý...

Reagovat
HOST*sydny

Francie - portugalsko ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele